Monday, 17 September 2012

FanPage Cik Sofie





Helloooooo and Assalam...

Today 17 september, cuti umum sempena hari Malaysia kemarin... Tak byk sgt bnda yg bleh dibuat waktu2 cuti neh.. bosan ler....


Fan page cik sofie.

So today aku pun buat la fanpage yang mmg dah lama aku nak buat tp x terbuat2 neh... huyooooo

Mari tgk sikit page tu...

FanPage : https://www.facebook.com/MohdNasyitdotcom

ehemmm muka dia lagi....

Yes ofcoz... aku buat sbb aku nak kasi 'brand' nama cik sofie tu.. dan pasti dia akan dpt manfaatnya dlm perniagaan dia juga..

Branding? pa benda tu?

Kalau nak tahu pa bendanya tu, well pernah tak dengar nama Irfan Khairi? If pernah dengar then mesti orang akan kaitkan dia dgn jutawan internet, usahawan internet, personaliti tv dan radio, penceramah motivasi dan penulis buku yang berjaya.. But mostly org akan kenal dia sbg usahawan internet ataupun jutawan internet..

korang boleh ke blog beliau kat sini, www.irfankhairi.com

Beliau terkenal melalui buku yg beliau tulis iaitu "Rahsia jutawan-jutawan internet terbongkar."

Buku tulisan Irfan Khairi.
Pendedahan meluas pada media massa telah byk menjenamakan nama Irfan Khairi.


Tu la dia yg dimaksudkan dgn branding, menjenamakan nama sendiri agar bila sebut jer nama kita org akan kenal itulah org yg sekian...sekian...

So dah fhm x pasal branding neh? hehehe...

Kawan-kawan sila la support page ni dengan klik LIKE kat page ni.. sila ke page ni pada link kat bawah...

terima kasih byk2 yer...


Apa kelebihan penjenamaan neh yer??

Well brader, mcmni jer la, apa kata aku ubah perkataan penjenamaan tu kpd 'terkenal' ataupun 'famous..' .. haaaa...

so klu korang ada nama yg dikenali, lbh senang nak buat bisnes...

APA?! BISNES? KEPERCAYAAN?? 

 meowww!!!!

Nah terkejut si meow.. hehehe.. [off topik]

aku masih ingat kata2 seorg penceramah aku yang jga merupakan seorg jutawan, dia kata mcmni,
"Business is all about trust!" -Hah lebih kurang camtu la..

ada btul jga tu, well mcmna korang nak ada bisnes dgn org yg korang x percayai kan..

So lbh bagus korang dikenali org then senang nak bisnes.. nak terkenal, kena la jenamakan nama sendiri tu..

PRO dan CON?

Tak dinafikan bnda ni ada pro dan contra nya juga...
tgk jer kat bawah ni...


Oleh kerana nama Irfan Khairi ni sgt terkenal dgn internet, so ada la pihak yg mnyalah-guna nama beliau utk tujuan peribadi dan besanya utk menipu la tuh...

Reaksi beliau : Irfan Khairi memberi amaran kepada mereka yang menyalah-guna nama beliau.
Baca artikel penuh di sini.

Kelebihannya adalah anda senang nak menjual sesuatu samada nak jual prodak atau perkhidmatan atas nama anda yang dah popular tu. TAPI keburukannya akan ada orang ambil kesempatan atas populariti anda.. hehehehe............

Cuba korang fikir ne...

Aku bagi 2 contoh kat bawah ni agak-agak mana satu yang korang lebih prefer?

Restoran McDonald.



Dengan yang kat bawah neh..



Warung tepi jalan.

Mestilah korang akan pilih McD berbanding yang kat tepi jalan tu kan sebab korang lbh PERCAYA kebersihan di tempat tersebut. Betul x?

Jadi bila ada kepercayaan, ada la bisnes kan?

Agak-agak mana satu korang akan pergi?
Kesimpulan.
Tujuan aku nak buat semua ni sbb aku nak tlg si cik sofie ni agar lebih dikenali so akan memudahkan dia menjalankan apa2 juga bisnes dia.. bila ramai org kenal dia, senang la dia nak buat bisnes...

Ok la kwn2 semua sampai sini dlu..

Jumpa di entry yang akan dtg yer.. n dont forget to support the page..

Thank you very much.

"Yang terbaik itu dari Allah dan yg lemah dan silap itu dr aku sendiri."

Sekian wassalam.










PS: Goodluck yer cik Sofie ku.. :)

Share:

2 comments:

Sofinah Lamudin said...

The best INSPIRATION is you! ^^ hehe.. i love you...

Nasyit Nazz said...

thx sweetheart..

i love you too.. :)

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


MOHD NASYIT GAMING

Arkib

Blog Archive