DUIT ADSENSE DARI GOOGLE

Terima kasih google berikan duit percuma!

ULANG TAHUN KE 28 ISTERI TERSAYANG

Syukur ke hadrat Allah SWT, semoga Allah mengurniakan lebih banyak rezki selain dipanjangkan umur kepada isteri tersayang...

SEMAK DAHULU PENIAGA ONLINE ANDA

Zaman sekarang ni semakin berleluasa penipuan atas talian. Dengan kemudahan baru ini dapatlah kita sedikit sebanyak menyemak info peniaga sebelum berurusan...

ULANG-TAHUN KE-3 KAMI

Couple bertahun-tahun tapi masih tak nikah tu adalah masalah. Kurangkan masa couple, nikahlah cepat-cepat... hehehe

SAMBUT ULANG-TAHUN, LAYAN GAME DAN DATING

Sebenarnya waktu ni belum lagi main game Mobile Legend ni tapi...

Tuesday, 2 August 2016

JANA RM468 dari modal RM16

Yes i do it again..and again..!




Perkara utama yang menjadi kunci kepada kejayaan jualan ini adalah product yg betul-betul boleh convert traffic kepada pembeli.

Tools yang diperlukan di sini adalah;
  • Fanpage
  • Product
  • Blog/website jualan/minisite
  • Local bank dan paypal untuk terima payment. Paypal tu utk pembayaran kad debit/kredit luar negara

Sedikit kemahiran marketing
  • Ayat jualan/copywriting
  • Ayat call-to-action

Last sekali, adalah;
  • Bajet pengiklanan
  • Target audiens

Paling mudah adalah buat je 'boost post' untuk dapatkan reach audiens yang lebih banyak.
Selagi product yang dijual kena pada audiens yang tepat, jualan akan berlaku.




Reach yang banyak akan membantu mendapatkan prospek yang lebih banyak. Lebih banyak lebih bagus sebenarnya. Tapi bajet kena banyaklah. Tapi andaikata product kita memang yang laris dan most wanted, ia akan dpt reach yg lebih banyak walaupun bajet kita kecik. Aplikasi share, komen dan like pula boleh mem'viral'kan lagi sesuatu post yang kita boost tu. Hasilnya, jualan!

Perkara penting lain di sini adalah keuntungan jualan. Contoh kat atas ni adalah jualan product digital ebook. Jika anda mahir menulis product informasi, blh la hasilkan ebook sendiri, buat ecover buku, minisite dan fanpage, seterusnya buat fb ads untuk jualkan. ia tiada modal jika anda tulis ebook sendiri menggunakan microsoft words, convert pdf dan jual di fanpage anda. smua adalah percuma sahaja. ini bermakna anda menjana untung 100% tanpa modal penghasilan product. Jika anda menggunakan fb ads, ini bermkna kos cuma terletak pada iklan sahaja, itupun serendah RM3 sehari.

So tunggu apa lg, mulakanlah sekarang!

Sekian dahulu perkongsian saya hari ni.

MN

Share:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Mahu berkolaborasi dengan saya seperti:
- Review
- Iklan/Promosi

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


MOHD NASYIT GAMING