LEPAK DI LIBRARY

Bestnya tempat ni!

ayam butter salted egg

My favourite recepi!

SEMAK DAHULU PENIAGA ONLINE ANDA

Zaman sekarang ni semakin berleluasa penipuan atas talian. Dengan kemudahan baru ini dapatlah kita sedikit sebanyak menyemak info peniaga sebelum berurusan...

ULANG-TAHUN KE-3 KAMI

Couple bertahun-tahun tapi masih tak nikah tu adalah masalah. Kurangkan masa couple, nikahlah cepat-cepat... hehehe

SAMBUT ULANG-TAHUN, LAYAN GAME DAN DATING

Sebenarnya waktu ni belum lagi main game Mobile Legend ni tapi...

Wednesday, 30 October 2019

LIBRARY TANJUNG ARU

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Di kelapangan ini terasa nak upload pula gambar-gambar terkini bersama wife. Atleast tiada la usang sangat blog personal ni..


Sibuk dengan aktiviti menyebabkan blog ni agak sepi kebelakangan ni.. So kali ni nak share sikitlah foto-foto bersama wife.. Nanti di masa akan datang bila tengok balik post ni teringatlah moment-moment semua ni.. hahaha....

Lepak di library tanjung aru

Last time melalui kawasan ini library ini masih belum siap. Tapi lawatan kali ini nampaknya sudah siap sepenuhnya dan sudah beroperasi.

Tempat ini agak unik dan menarik dan dari segi rekabentuk juga agak cantik. Ia agak berbeza dengan rekabentuk biasa library yang pernah saya lawati.






Hujan...

Dah masuk hujung tahun ni agak kerap jugalah hujan. Adakalanya agak terganggu juga la aktiviti nak jalan ke sana-sini..



Buku dan buku...

Terjumpa buku ni kat kedai popular dan times. Tapi memandangkan koleksi sebelum ni dah agak banyak, so batalkan niat dulu nak tambah koleksi.

Silap-silap takde tempat nak letak dah..







Salt and Paper

Kedai ni agak cantik dan unik tapi agak jauh juga nak ke tempat ni. Apapun boleh tahan harga barang-barang dalam kedai ni...



Lukisan besar...

Terjumpa lukisan yang agak besar ni.. ia sangat cantik dan... macamna la boleh lukis besar sangat tu... erm...



KK Sentral sudah beroperasi..

Tempat ni dah dibuka untuk beroperasi tapi sayangnya cuma terhad untuk lalu ke Sipitang, Brunei dan WP Labuan sahaja. Bila la nak full operation kan?...


Mungkin ia akan ambil sedikit masa untuk beroperasi sepenuhnya di mana nanti mungkin terminal bas di Inanam juga mungkin akan dipindahkan ke sini. So senanglah nak naik bas ke Sandakan ataupun Tawau..

Oklah,

Rasanya sampai di sini dahulu untuk posting ni. Tak banyak story yang saya nak tuliskan di sini kerana gambar-gambar ini sudah cukup untuk membicarakan semuanya.

Thanks for my wife for being lovely and caring since we are married.

With Love!

-mohdnasyit-


Share:

RESEPI AYAM BUTTER SALTED EGG

Bahan-Bahan Ayam Mentega Telur Masin:

  • 200gm Ayam (Didadu)
  • 1 Sb Tepung Gandum
  • 1 Sb Tepung Jagung
  • 1/2 sk Garam
  • 1/2 sk Lada Sulah
  • 3 Sb Mentega
  • 3 Ulas Bawang Putih
  • Daun Kari
  • Cili Padi 
  • 3 Kuning Telur Masin (direbus)
  • 1/2 Cawan Susu Cair

Cara-cara:

  1. Gaulkan ayam dengan tepung gandum dan tepung jagung berserta garam dan juga lada sulah. (boleh perap ayam jika mahu)
  2. Goreng ayam sehingga garing.
  3. Panaskan mentega. Tumis bawang putih, daun kari dan juga cili padi sehingga naik bau.
  4. Hancurkan sedikit kuning telur yang telah direbus terlebih dahulu. Masukkan ke dalam kuali dan kacau rata.
  5. Masukkan pula susu cair dan kacau sehingga mendidih dan sedikit pekat. (boleh tambah kalau nk lebih kuah)
  6. Tambah garam jika perlu. (Saya tak letak sebab telur dan ayam dah masin).
  7. Masukkan ayam yang telah digoreng tadi dan kacau sehingga rata.
Sumber : KLIK SINI
Share:

Saturday, 8 June 2019

Hari Raya 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Alhamdulillah.. Selesai sudah ramadhan kini tiba syawal yang dinantikan. Tema kali ini, biru..


Sedar tak sedar sudah 4+ tahun lebih meraikan hari raya bersama isteri dan keluarga tercinta. Tahun ni masih sambutan dibuat seperti tahun-tahun lepas.. Kadang rasa boring juga tapi ye la, mungkin dari sudut orang yang berjauhan dari keluarga, itulah masa yang dinantikan. hehehe..




Suasana raya tahun ni nampak sedikit sepi di kampung halaman, jarang nampak pula budak-budak datang beraya ke rumah-ke rumah. Mungkin budak-budak dah advance sekarang. Kalau dulu selalu juga datang walau kejap cuma sekadar nak duit raya..


Orang kata lepas puasa patut berat dah turun tapi nampaknya saya makin naik pulak.. ish ish.. ni la penangan mass gain(protein).. bukan nak turun tu tapi nak up lagi berat.. 



Raya tahun ni kat taman bunga, ambil foto buat kenangan sebelum spam ke rumah orang. So itu jelah ulang-ulang sampai tak tau apa nak buat.

InshaAllah di tahun hadapan nak raya kat tempat orang pulak lagi..
Kiranya nak bermusafir la.. Sekali sekala kan apa salahnya.

Okey lah, 

Sebelum mengundurkan diri, saya ingin ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf yg zahir dan batin.

Sehingga kita berjumpa di entry yang akan datang.

sekian.
MOHDNASYIT




Share:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


MOHD NASYIT GAMING