DUIT ADSENSE DARI GOOGLE

Terima kasih google berikan duit percuma!

ULANG TAHUN KE 28 ISTERI TERSAYANG

Syukur ke hadrat Allah SWT, semoga Allah mengurniakan lebih banyak rezki selain dipanjangkan umur kepada isteri tersayang...

SEMAK DAHULU PENIAGA ONLINE ANDA

Zaman sekarang ni semakin berleluasa penipuan atas talian. Dengan kemudahan baru ini dapatlah kita sedikit sebanyak menyemak info peniaga sebelum berurusan...

ULANG-TAHUN KE-3 KAMI

Couple bertahun-tahun tapi masih tak nikah tu adalah masalah. Kurangkan masa couple, nikahlah cepat-cepat... hehehe

SAMBUT ULANG-TAHUN, LAYAN GAME DAN DATING

Sebenarnya waktu ni belum lagi main game Mobile Legend ni tapi...

Wednesday, 31 July 2013

Ramadhan hari ke-21


Assalamualaikum wbt..

Hari ni dah masuk hari ke-21 dalam bulan ramadhan al-mubarak.

Hari juga la last berniaga kat bazaar.. lepas ni nak fokus untuk menghias rumah utk hari raya pulak lg..

Alhamdulillah...

Hari ni sebelum berbuka kitaorg sempat shopping baju raya.. and after that berbuka bersama parents Cik Tunang kesayangan... hehehe.. very great moment..

Selesai berbuka, kitaorg pg shopping kat ujana pulak.. shopping 2nd round! hehhee..

All done today in good way..

Alhamdulillah..

Orait guys, until next entry.

Assalam.

your truthfully,
-mohdnasyit-
Share:

Tuesday, 30 July 2013

Ramadhan hari ke-20

Kita semakin menghampiri penghujung ramadhan al-mubarak.

tak lama lagi dah nak tiba 10 malam terakhir..

:-)


yg benar,
-mohdnasyit-
Share:

Monday, 29 July 2013

Ramadhan hari ke-19

Assalamualaikum!!

What happening today?????



Hari berkesempatan untuk berbuka puasa bersama rakan kelas cik tunang. Mereka ni mmg sporting dan heepy go lucky orangnya.. hehee.. best la wlupun sekejap dpt hangout bersama mereka.

Harini juga cuaca agak mendung dan hujan sekejap-sekejap..


FOTO OF THE DAY...

Disebalik cuaca redup2 ni ada sepasang kawan tengah lepak...

Tengah khusyuk bersembang tak sedar kena snap dari belakang..
Mari tengok lebih dekat.. jommm....

ahakss.... nampaknya masih tak perasan lagi... ok takper...

ChakkkK...!!!!!

Haahhh... terkejut si kawan... :p


Today memang best dapat berbuka ramai-ramai walaupun sekejap... :-)
Also biarpun bukan saya punya classmate but still share the best time sama2.. ^_^

Selesai berbuka, saya dan ik tunang pun rush ke tempat mama untuk tlg kemas barang2 dan bertolak pulang ke rumah..

BTW,

Thanks a lot guys..

Will see u all again next time yaaaa..


Okey la, setakat ni dulu catatan harian ringkas ramadhan ini. until next entry.

Yang benar,
-mohdnasyit-





Share:

Sunday, 28 July 2013

Ramadhan hari ke-18

Assalam,,,

Hari ni dah masuk hari ke-18.. dah semakin menghampiri penghujungnya ramadhan kali ini.. cepatnya masa berlalu.

Hari buat jualan mcm biasa kat bazaar dan selain dr tu pergi ke kedai Suzuki nak beli motor..
hahahakss..

oppss.. not me.. but my little brother..

Urusan tu akan disambung pada isnin nnt dan inshaaAllah akan selesai..

After that, kitaorg pergi kat rumah cik tunang dan seterusnya ke U.K... kali ni sempat jga berbuka kat KFC memandangkan asyik full house saja.

SNAP.. SNAP...

Sempat snap gambar tanpa dia sedari.. hekhekhek...

KHUSYUK SAMPAI TAK PERASAN KENA SNAP.. HAHAHA
Menu kali ini.. KFC...
Lepas selesai berbuka, kitaorg gerak ke bazaar utk ambil adik dan ipar utk balik ke rumah..

What special for today??

Apa yang special kunu'??? HAHAHHAA... Oh yeah... ada yang special. Sapa kata takde???!!

Mempersembahkan sebuah karya drama novel cerpen!!!

Klik kat sini utk mengetahuinya >>> http://www.sofinahlamudin.com/2013/07/bila-ada-hati-nak-couple-dengan-mrex-bf.html

Suatu entry yg bikin panas bontot dan menaikkan tekanan darah ke tahap maximum...

HAKHAKHAKHAKHAKSSS....

Serius bro mmg x tahan punyer.. terbaik lah entry tu..

Ok la sampai sini dlu..
Hingga ke entry yg berikutnya.

Sekian wassalam.

Yg tulus mulus.
-MOHDNASYIT-
Share:

Saturday, 27 July 2013

Ramadhan hari ke-17

Assalam..

Ramadhan hari ke-17...

Harini mcm biasa, bz ke bazaar, angkat barang, setup gerai dan jual... hehehe..

Lepak...

Buang boring harini sempena nak tggu waktu berbuka, kitaorg lepak kat airport sambil2 trade forex.. after that kitaorg singgah ke kedai jual perabot.. terasa pulak nak beli carpet dan perabot rumah baru.. hehehe...

Menu berbuka?..

Harini kitaorg makan ikan keli panggang.. agak sedap juga then dpt pulak offer RM10 untuk 4 ekor.. kenyang siap ada terlebih 1 ekor lagi.. hahaha...

Kitaorg berbuka jer kat labuan walk memandang kbykan tmpat full house. wah!!!
Nevermind. sbb yg pntg berbuka dgn org trsayang drpd berbuka sorg2 mcm dlu.. :p

Plan esok?
Esok nak shopping lah sama cik tunang!!! yes.. lama x kuar shopp kan..

Orait.. dah lewat.
Masa untuk tidur dahulu.

Until next post.

Assalam.

Yang tulus mulus..
-mohdnasyit-


Share:

Friday, 26 July 2013

Ramadhan hari ke-16

Assalamualaikum wbt..

Hari ni adalah hari ke-16 pada bulan ramadhan yang penuh berkat ini.

Hari sy rasa heppy sikit berbanding hari-hari sebelumnya kerana bisnes di bazaar mantap.. laris licin!! heheh!! syukur alhamdulillah..

harini berbuka ala kadar kat labuan walk bersama cik tunang..

oleh kerana kurang tidur so mata pun agak sleepy dan selera pun kureng sikit... hehehe...

Dahaga? of coz... panas terik kat labuan ni mana mungkin tak bagi haus mcm tu.. rasa nak teguk segelen air pun ada waktu berbuka.. hehehe...

APA YANG MENARIK UNTUK HARI INI BRO?

Tambah menu baru dlm jualan harini ni iaitu bakso.. Sold out! hehehe...

Nampaknya terbukti cara baru ni lebih digemari oleh pembeli terutama yg dimasak panas2 berbanding yg siap masak dr rumah.

nampaknya mama pun makin syok dgn bisnes ni dan mgkin akan bercadang nak buat lbh besar lg dr yg skrg.. i mean nak berbisnes secara harian dan bukan part time..

memang itu pun yg dia mahu sejak dr dlu lg..

sebagai anak of coz nak bantu capai impian tu.. mudah2an Allah mmbuka jalan.

Amin...

Sekian dulu utk hari ini..

Jmpa lagi esok.

Sekian wassalam.

yang bebenarrrr...
-mohdnasyit-



Share:

Wednesday, 24 July 2013

Ramadhan Hari ke-15

Syukran..

kali ni jualan memberangkan lagi...
well, adakalanya klu cara tu x berkesan, means kita kena tukar strategy lah kan..

ZAKAT

Hari ni juga berkesempatan untuk menunaikan zakat fitrah.. alhamdulillah..

Nilai zakat fitrah kali ini adalah RM7 untuk seorang ahli keluarga(bg wilayah persekutuan labuan). So sapa2 yg belum tunaikan tanggungjawab tu cepat2 la tunaikan yer...

Selepas selesai menunaikan zakat, kitaorg pun bergerak ke restoran untuk berbuka puasa.
Restoran pilihan adalah JJ NAZAR.. setting tempat agak selesa so kitaorg lepak lg kat sini..

After that, kemas2 brg kat bazaar then sy pun pulang ke rumah while cik sofie ke stokis untuk kelas elken.

SESUATU YANG BANGANG.
Sesuatu yg agak bengang berlaku bila ada kelibat si betina gampang tu tiba2 ada kat situ.. WTF... hahaha..


Serius bro mmg WTF...
Damn. what da hell.. pa la dia tetiba ada kat sini. blah la jauh2.. buat semak jer.
Jika betul la itu dia then ni mmg ##$$%%^^#$#@...

Tak habis2 betul la. Banyak2 tempat, pg la tmpat lain. buat pe nak ke sini. nak cari gaduh ker.. ada jga kena pelempang nih.

BTW,

Klu beraya kat sini pun, rumah aku tertutup untuk ko yer.. jgn nak cari pasal kat sini.

HAHAHAHA... HAHAHAHA....

Tak pasal2 EMO...

Ok la kengkawan.. until next post..

assalamualaikum wbt..

yg bebenar,
mohdnasyit.

Share:

Ramadhan hari ke-14

assalamualaikum wbt..

Hari ni genaplah sudah dua minggu berpuasa di bulan mulia ini.

Hari ni juga sudah mula berniaga balik di bazaar ramadhan. Syukur kpd Allah swt kerna limpah kurnia-Nya segala usaha dipermudahkan.

Jualan harini agak memberangsangkan kerana cara penyediaan yang baru begitu membuahkan hasil. hehehe... makanan disediakan dengan lebih panas dan sedap berbanding menyediakannya di rumah.
feel so happy!! :-)

Tak lupa juga kepada cik tunang sebab banyak membantu walaupun tak join serta hari ni.
Thanks a lot kepada bakal bapa mertua yang membantu harini.

Thanks and a big thank you.

May Allah bless you all..

until next entry..

Yang ikhlas,
mohdnasyit
Share:

Monday, 22 July 2013

Ramadhan hari ke-13

Ramadhan ke-13 dah pulang ke labuan..

As usual, back to bz lar.. hehehe..

Boring jga kat labuan but labuan still the best la klu banding tempat2 lain.. yer la, hujan batu tempat org tapi hujan emas di negara sendiri, of coz hujan emas tu yg bgus sbb tmpat sendiri..

KAH KAH KAHKHAAAAAAHHHH....!!!

Habis tu takkan nak hujan batu tempat sendiri kan..

Buku oh buku...

Singgah kat kedai buku Time's kemarin sewaktu di kk memang tak sah kalau tak jenguk buku forexnya... Ingat nak beli ni kemarin tapi last-last tak jadi sebab nak kejar masa p shopping dan tgk wayang.. next time jer la lgpun buku tulisan beliau yang satu lagi tu pun belum habis baca lagi.

Ia memang menarik untuk dibaca terutama bab Money management dan psychology/mindset.






Kedai time's ni mmg feveret sejak dari dlu lg.. asal nak shopping buku mmg ke sini la tmpatnya..

Harini...

Harini berbuka puasa kat rumah bersama family dan cik tunang...

Then lepas tu kitaorg p bandar beli bahan2 memasak utk ke bazaar esok.

Not much story utk harini coz sy pun x brapa sihat.. batuk2 teruk yang bikin panassss...

sekarang jam dah dekat jam 12 mlm..

masa untuk rest..

selamat malam dan selamat berpuasa semua.

Moga esok akan jadi lebih baik dari hari ini.

amin...



-mohdnasyit-





Share:

Ramadhan ke-11 dan 12

Bismillah...

2 hari ni bz nak shopping kat kk..
2 hari ni juga sahur kat kk..
dan, 2 hari ni juga berbuka kat kk..




 Pergi kk tak sah kalau tak singgah tempat ni.. Dan semestinya, tgk wayang ler bro...
Sempat tgk dua wayang iaitu pasific rim dan despicable me 2..








Sebenarnya kan....

jalan2 kali ni best sbb ada cik sofie...

Sebenarnya kan...

Tak best jalan2 time batuk2 nih...

Sebenarnya kan...

Cuaca mungkin puncanya batuk nih...

ok la, memandangkan tak berapa sihat, so...
see u in the next entry.
mohdnasyit
Share:

Saturday, 20 July 2013

Ramadhan hari ke-10

Syukur alhamdulillah.

Sekarang sudah pun memasuki hari ke-10. Harini tak berjual di bazaar. So plan harini adalah pergi hangout dan berbuka kat luar. But before that, we lepak2 dlu kat library.. :-)

Selesai berbuka, kitaorang pergi temankan mama ke ujana kewangan untuk beli baju.












Jumpa ke entry seterusnya yer..

Sekian.
-mohdnasyit-
Share:

Friday, 19 July 2013

Ramadhan hari ke-9

Syukur alhamdulillah..

Hari ni dah masuk hari ke-9... esok dah masuk hari ke sepuluh.. hari makin hari berlalu semakin cepat masa meninggalkan kita.

Hari ni semua berjalan lancar dan jayanya.. Hari ni cik tunang menjual puding dan ia berjaya dijual kesemuanya. Alhamdulillah.. suatu permulaan yang baik dan akan disambung esok inshaAllah.



Saya pun tak nak kalah.. saya juga nak jual sumthing hari ni.. hehehe...
Home made western lamb chop.. yeah!
walaupun tak habis dijual but saya berjaya hasilkannya(walaupun sebenarnya bukan saya yang masak..) hahaha!!!

gambar-gambar lain yang sempat di-snap oleh cik tunang..



Cuaca berangin agak menjejaskan sikit perniagaan pengusaha lain.. ada yang sampai rosak khemahnya... Dugaan...


Okey, hingga ke next post esok.. sekarang pun dah jam 1 lebih so saya pun dah ngantuk nak tidur..

Sekian..


yang ikhlas,
-MohdNasyit-






Share:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Mahu berkolaborasi dengan saya seperti:
- Review
- Iklan/Promosi

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


MOHD NASYIT GAMING

Arkib

Blog Archive