DUIT ADSENSE DARI GOOGLE

Terima kasih google berikan duit percuma!

ULANG TAHUN KE 28 ISTERI TERSAYANG

Syukur ke hadrat Allah SWT, semoga Allah mengurniakan lebih banyak rezki selain dipanjangkan umur kepada isteri tersayang...

SEMAK DAHULU PENIAGA ONLINE ANDA

Zaman sekarang ni semakin berleluasa penipuan atas talian. Dengan kemudahan baru ini dapatlah kita sedikit sebanyak menyemak info peniaga sebelum berurusan...

ULANG-TAHUN KE-3 KAMI

Couple bertahun-tahun tapi masih tak nikah tu adalah masalah. Kurangkan masa couple, nikahlah cepat-cepat... hehehe

SAMBUT ULANG-TAHUN, LAYAN GAME DAN DATING

Sebenarnya waktu ni belum lagi main game Mobile Legend ni tapi...

Tuesday, 24 May 2016

Cantikkan foto menggunakan kaedah khas photoshop


Assalam..

kadang-kadang dah snap foto tapi masih rasa tak puas hati lagi hasilnya. So mulalah nak cari software editing untuk 'mencantikkan' foto. Akan tetapi masih juga tak puas-hati..
Well kalau pernah rasa begitu, try-lah photoshop photo anda! Bukan bermaksud nak ubah fizikal yer.. heheheh.. ubah warna jer..

2 jenis editing yang saya paling suka iaitu;
1 - ubah warna kasi terang(HD)
2 - ubah jadi kartun

Jom lihat photo yang sudah diubah-suai..




Lain-lain foto..







Best kan dapat kasi jadi HD ni?... :)

Sekian dulu.

MOHDNASYIT
Share:

Chest Workouts

Mens Chest Workouts – Most effective chest workouts


Bench Press – Flat

Incline Bench Press

Decline Bench Press


Dumbbell Press

Incline Dumbbell Press

Decline Dumbbell Press

Push Up

Dumbbell Fly’s

Dumbbell Incline Fly’s

Dumbbell Decline Fly’s

Dips

Sumber : http://www.all-bodybuilding.com/




Share:

Sunday, 15 May 2016

Photo Editing

Ubah-suai gambar guna Teknik khas retouching image

Assalamualaikum wbt.


Lama rasanya ye tak update blog ni? Biasalah sibuk dengan bermacam-macam urusan sejak kahwin ni so memang jarang ada masa untuk blog ni.. Antara perkara yang disibukkan tu adalah;

1 - bercinta dengan wife
2 - mencintai wife
3 - ulang proses 1 dan 2

hahaha..!! apalah ini semua??

Hajat lama tercapai

Dah lama berhajat nak belajar photoshop ni tapi macam biasalah(kalau tak biasa buat-buat sahaja la sudah biasa), susah nak dapat info yang tepat yang betul-betul kita perlukan. Banyak kursus dan buku diluar sana cuma ajarkan asas-asas tapi masih tak cukup untuk membantu menghasilkan photo-photo editing yang cun-melecun..

So ditakdirkan datanglah bergolek satu ilmu photoshp dari langit tanpa usaha... hihihi.. Dan hasil dari belajar ilmu tersebut dapatlah edit-edit photo sedikit.. Alhamdulillah..

So let's check it out!


Perhatian - ada sesetengah foto ni di ambil pada resolusi rendah, so faham-faham sajalah kalau ada kabur-kabur tu.. hehehe.. Sila klik foto untuk besarkan yer. Tq.

Sebelum 'retouching'
Selepas teknik 'retouching'

 Jom lihat berberapa gambar lain!


Old Town White Coffee Labuan
UMSKAL

waterpark

ujana kewangan

hari raya 2015

BBQ

anak buah


Teknik Photo color grading -






Brian Tracy

Saya sentiasa berpegang dengan nasihat beliau mengenai ilmu - sentiasa upgrade skill dan tambah ilmu baru. Kata-kata ini adalah apa yang telah membentuk saya hingga hari ini.

Photoshop ni susah ker..?

Sebenarnya tak susah, yang penting carilah ilmu dahulu dan ia tak semestinya mahal sebab sejujurnya ilmu yang saya pelajari ini kos cuma RM113(bawah RM120.. saya tak ingat sebenarnya.. hehehe)

Ramadhan is UpNext..

Ramadhan kini tinggal berberapa minggu lagi. So sekarang BZ untuk perancangan ramadhan nanti pulak lagi lah.. Macam biasa, nak berniaga lagi pulak.. hehehe..

So sampai sini dahulu entry ni.

Sehingga berjumpa lagi.

Assalamualaikum wbt.

-Nasyit-










Share:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Mahu berkolaborasi dengan saya seperti:
- Review
- Iklan/Promosi

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


MOHD NASYIT GAMING