DUIT ADSENSE DARI GOOGLE

Terima kasih google berikan duit percuma!

ULANG TAHUN KE 28 ISTERI TERSAYANG

Syukur ke hadrat Allah SWT, semoga Allah mengurniakan lebih banyak rezki selain dipanjangkan umur kepada isteri tersayang...

SEMAK DAHULU PENIAGA ONLINE ANDA

Zaman sekarang ni semakin berleluasa penipuan atas talian. Dengan kemudahan baru ini dapatlah kita sedikit sebanyak menyemak info peniaga sebelum berurusan...

ULANG-TAHUN KE-3 KAMI

Couple bertahun-tahun tapi masih tak nikah tu adalah masalah. Kurangkan masa couple, nikahlah cepat-cepat... hehehe

SAMBUT ULANG-TAHUN, LAYAN GAME DAN DATING

Sebenarnya waktu ni belum lagi main game Mobile Legend ni tapi...

Tuesday, 11 December 2012

9 Waktu-Waktu Doa Mustajab

 9 Waktu-Waktu Doa Mustajab
Ada waktu-waktu tertentu yang mempunyai nilai mustajab doa. Maka jangan sia-siakan kesempatan untuk berdoa di waktu itu.

1. Waktu sepertiga malam yang akhir
Sesungguhnya Rasulullah bersabda:
“Allah akan turun ke langit dunia setiap malam iaitu sepertiga malam yang terakhir, seraya berfirman: “Sesiapa yang berdoa kepada-Ku, maka aku akan menerima permintaannya dan sesiapa yang meminta keampunan daripada-Ku maka Aku akan mengampuninya”. (HR Bukhari dan Muslim)

2. Sewaktu berbuka puasa bagi orang yang berpuasa

“Sesungguhnya bagi orang yang berpuasa ketika saat berbuka ada doa yang tidak ditolak”. (HR Ibnu Majah)

3. Doa selepas solat fardhu
“Doa itu mustajab pada waktu malam dan selesai solat fardu” (HR Al-Tirmizi)

4. Doa di dalam sujud
“Adapun pada waktu sujud, maka bersungguh-sungguhl ah berdoa keraan saat itu sangat tepat untuk dikabulkan” (HR Muslim)
“Sehampir-hampir hamba kepada Tuhannya ialah ketika waktu sujud , maka perbanyakkanlah berdoa” ( HR Muslim )

5. Sesaat pada hari Jumaat
“Sesungguhnya pada hari Jumaat ada satu saat yang tidaklah bertepatan seorang hamba muslim shalat dan memohon sesuatu kebaikan kepada Allah melainkan akan diberikan padanya, beliau berisyarat dengan tangannya akan sedikitnya waktu tersebut”. (HR Bukhari dan Muslim)

6. Ketika Lailatulqadar
Aisyah r.a bertanya kepada Rasulullah s.a.w:
“Sekiranya saya bertemu dengan Lailatul Qadar , apakah yang perlu say abaca? Jawab Rasulullah s.a.w sebutlah olehmu Ya Allah, sesungguhnya Kamu Maha Pemaaf lagi Maha Mulia . Kamu sukakan kemaafan . Jesteru , maafkanlah aku .” (HR Al-Tirmizi, Ibn Majah & Al-Nasa’ie , lihat sahih Al-Tirmizi )

7. Ketika Hari Arafah
Dari ‘Amr bin Syu’aib Radhiyallahu ‘anhu dari bapaknya dari datuknya bahawasanya Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda.
“Sebaik-baik doa adalah pada hari Arafah”. (Sunan At-Tirmidzi, bab Jamiud Da’waat 13/83)

8. Doa antara Azan dan Iqamah
“Tidaklah ditolak doa diantara azan dan iqamah .” (HR Al-Tirmizi)

9. Ketika Hujan
Imam An-Nawawi berkata bahawa penyebab doa pada waktu hujan tidak ditolak atau jarang ditolak ialah kerana pada saat itu sedang turun rahmat khususnya curahan hujan pertama di awal musim. (Fathul Qadir 3/340)
Sumber : http://www.blogammar.com/9-waktu-waktu-doa-mustajab/
Share:

Sunday, 11 November 2012

Terlupa rakaat dalam solat? ok ini penyelesaiannya.


LIKE | SHARE
Share:

Thursday, 11 October 2012

Best author Rich Dad, Poor Dad, kini adalah 'bankrupt dad.'





Robert Kiyosaki
Busted: Financial author Robert Kiyosaki berhutang $24 juta dollar kepada orang yang telah membantu mempromosikan buku beliau.
Penulis Rich Dad, Poor Dad, kini adalah 'bankrupt dad', memfailkan muflis korporat terhadap salah satu syarikatnya setelah kalah penghakiman sebanyak 24juta dollar.

Mahkamah memerintahkan Robert Kiyosaki's Rich Global LLC untuk membayar sejumlah $23,687,957.21 kepada Syarikat Learning Annex dan pengasas serta pengerusinya, Bill Zanker.

"Kami telah letakkan jenama 'Rich Dad' dipersada antarabangsa namun apabila tiba kepada pembayaran, beliau(Robert kiyosaki) tidak mahu membayarnya," kata Zanker.

Dalam pada itu, Mike Sullivan, CEO kepada Kiyosaki’s Rich Dad Co., memberitahu bahawa Kiyosaki, adalah bernilai lebih $80 juta dollar, masih beroperasi dengan lancar dan terima kasih kepada pelaburan di syarikat lain. "Perjanjian bersama Learning Annex adalah dengan syarikat yang telah lama tidak beroperasi dalam berberapa tahun. Tidak hairanlah Learning Annex begitu marah dan kecewa kerana tiada wang dalam syarikat tersebut dan kami tidak dapat membawa wang keluar dari kumpulan tersebut.

Berita selanjutnya disini dan disini.


Share:

Tuesday, 2 October 2012

Feri kenderaan dan penumpang Labuan terbakar

02 oktober 2012 - Feri penumpang dan kenderaan, Wawasan Perdana harini mengalami kebakaran di bahagian atas feri pada awal pagi ini. Tiada kecederaan di laporkan setakat ini.


Share:

Monday, 1 October 2012

Jutawan - The Missing Chapter.





Assalamualaikum wbt..

Kebanyakkan dari kita lebih berminat mengetahui kisah setelah seseorg itu menjadi jutawan berbanding sebelum dia menjadi jutawan. Tahukah korang nak jadi jutawan ni bukan mudah?
So hari ni aku nak tulis serba sedikit tentang topik ni..

Jutawan? Ada aku kesah?...

Apa sebenarnya yang kamu cari jika seseorang itu menyebut tentang 'jutawan'?...

adakah kamu lebih berminat tentang hasil-hasil yg dinikmatinya sbg jutawan? ataupun kisah disebalik dia menjadi jutawan?

Jika anda katakan hasil yang dinikmatinya setelah menjadi jutawan maka anda hanya melihat separuh dari cerita sahaja. Ibarat menonton sesebuah filem atau drama, anda hanya lihat penghujung ataupun pertengahan cerita. Anda telah terlepas berberapa episod yang penting!

So apakah yg missing kat situ? So itulah dia kisah disebalik kejayaan! Yg senang dah nampak, bgmana yg susahnya? kan???

Kalau setakat nak cakap pasal jutawan, ada berlambak jutawan2 kat luar sana. Tapi tak banyak antara kita yang tahu perjalanan sebenar bagaimana mereka menjadi jutawan tersebut.

The Missing Chapter.

Most recommended!
Aku cadangkan korang beli la buku kat atas ni.. Kekadang kita ni sibuk nak mencari kaedah dan rahsia2 BAGAIMANA untuk berjaya, tapi kita terlupa pulak dlm proses nak berjaya tu akan ada proses-proses kegagalan yang perlu ditempuhi. Ye la mana ada org join bisnes akan terus berjaya.

Mesti akan melalui jatuh bangun, untung dan rugi kan. Buku ni aku dah beli sekitar 2008 dahulu dan masih tersimpan rapi lagi.. Menariknya tentang buku ini adalah ia memaparkan kisah2 disebalik kejayaan orang di mana lebih banyak proses kegagalan yang pahit dan memeritkan itu berbanding kemanisan hasil kejayaan yang dinikmati sekarang. Bak kata pepatah orang tua2, susah2 dulu, senang2 kemudian.. TAPI berapa ramai dari kita sanggup melalui kesusahan ni? adakalanya baru susah sikit dan meroyan menangis.. hahaha.. laa tu bukan the real person lah! :p

” Apa yang orang nampak dari kejayaan saya hanyalah 1% daripadanya, tetapi apa yang mereka tidak nampak adalah 99% iaitu kegagalan-kegagalan saya ” – Soichiro Honda, Pengasas Honda Corporation.

Berapa ramai dari kita tahu kisah pengasas Honda Corp ni?? :-)

Bila aku terbaca jer kat luar buku ni tntg Soichiro ni, terus aku berminat ngan buku nih... wah mesti best kan.. tu la dia the missing chapter dlm bab2 nak berjaya ni. Ketinggalan tntg mcmna sukarnya dan susahnya perjalanan nak menjadi seorg yg berjaya ni.

Orang yang berjaya dan jutawan itu kebanyakannya memang melalui saat yang sukar dan jarang kita berminat untuk ketahui..
BOOO.....!!!!
Hahaha.... betul, tak ramai nak tahu pun... Bila nampak jer orang yang berjaya mesti mau tau rahsia. Pastu balik2 yang kena cakap tetap jga "rajin berusaha", "jangan malas", .... wakakakaka...

Kenapa perlu tahu sangat? Penting ker?

Ofcoz penting.. Sebab kat situlah letaknya rahsia sebenar bgmana hendak kaya. Kita secara umumnya masuk sekolah di didik mcmna nak berjaya dlm hidup kerja makan gaji tunggu gaji dan nikmati pencen apabila tua.

Setiap org ada kisah tersendiri tntg perjalanan hdup mereka seblum mreka berjaya. So itu lbh penting sbnrnya utk kita ketahui jika kita ingin berjaya seperti org itu.

Kisah disebalik kejayaan itu byk tersembunyi kaedah2 penting bgmana mreka berjaya..

>>> Kerana di situlah letaknya STRATEGY bgmana mreka dpt mmbuat jualan dan menjana keuntungan.

>>> Di situlah juga letaknya bgmana mereka menghadapi kesukaran dan bgmana mereka SELESAIKAN masalah.

Kalau tgk mreka yg berjaya pun, kita cuma nampak yg senang2 jer.. so tak bg apa2 pun sgt.. So lbh bgus ketahui perjalanan susah mreka kan, atleast bleh belajar sesuatu kan.


Kesimpulan.

"Kalau nak khwin, belajar la dari org dah kahwin, jgn belajar dr org bujang.." - ada betul jga ni.. hehehe...

"Kalau nak belajar tntg kejayaan, maka belajarlah dr org yg sudah berjaya.." Dan kalau nak tahu sgt rahsia mcmna seseorg tu nak berjaya, kaji la masa silamnya sebelum berjaya, mcmna dia berdepan masalah2 dan mcmna dia bleh manage bsnes dia shgga berjaya. Buat penilaian mnyeluruh baru la ngam apa yg cuba dipelajari. Janga asyik tgk hasil kejayaan jer. Kalau camtu xkan dpt apa2pun...

Cuba korang fikirkan tu sejenak. :-)

So aku harap korang dpt la menilai mana satu lbh penting antara hasil dgn mencipta, antara kisah org sudah berjaya dgn org yg melalui keperitan sebelum berjaya..


Sampai sini dahulu.. sekian.


Ikhlas,
Nasyit.

Share:

Saturday, 29 September 2012

Korea Selatan = Negara yang paling 'PLASTIK'...

Jom tengok gambar-gambar kat bawah ni... Oh tidak..!! betapa 'plastiknya' mereka itu...






OMG...!!!!!!!!!!!!
Share:

Wednesday, 26 September 2012

A Key Chain from Cik Sofie






Hello...........................

A few days before i've just receive a nice unique keychain from Cik Sofie.....

Wanna see it?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
A KeyChain!
It's the combination of our name! :)


And BTW, i actually like this kind of keychain... So also made my own two years ago.

Take a look at this,

my name, Nazz
So here we come... let's just combine it together.. just like our heart.. hehehe..

Our name. I like this!

Thanks a lot cik Sofie...!! i wonder how come u know i like this stuff??? Oh i remember! Its our chemistry! hehehe...

Thanks and wish u luck!


Yang ikhlas selamanya,
Nasyit.


Share:

Tuesday, 25 September 2012

Hahaha,,,, Merangkak 1000 meter sebagai minta maaf kepada isteri






 Ketika diri sedang angau bercinta, apa sahaja perkara sanggup dilakukan untuk meraih kasih pasangan masing-masing.

Dalam proses bercinta, itu ini sanggup dilakukan. Sanggup berjumpa walaupun duduk berjauhan pun ada rela yang buat.

Lepas berkahwin, ramai yang berkata pasangan akan berubah perangai atau tabiat sedikit demi sedikit.
Tetapi tidak bagi seorang lelaki yang tidak dikenali di China.

Kerana berasa sangat bersalah terhadap isterinya, dia sanggup melakukan tindakan yang boleh dianggap kurang waras oleh orang ramai di China.

Lelaki itu telah curang dengan isterinya kerana mempunyai perempuan simpanan.


Dia telah merangkak sejauh 1000 meter yang bermula dari Putian, Wilayah Fujian kerana ingin memohon kemaafan dari isterinya.

Orang ramai yang melalui kawasan itu cuba untuk menghulurkan bantuan kepadanya.
Tetapi dia menolak dengan menyatakan dia sengaja melakukan perbuatan itu kerana ingin menebus kesalahan terhadap isterinya.

Setiap satu langkah merangkaknya, dia akan sujud di jalan sehinggakan dahinya berdarah.
Namun, seorang wanita tiba-tiba muncul dengan menaiki teksi dan terus membawa lelaki itu masuk ke dalam kenderaan tersebut.

Orang ramai yang melihat kejadian itu telah mengira langkah merangkak lelaki itu dan genaplah 1000 meter dia merangkak yang akhirnya berhenti di Zhengrong Times Square.
Tidak diketahui sama ada wanita itu isterinya atau perempuan simpanannya.

Sumber 
Share:

Monday, 24 September 2012

Hati-hati dengan pendrive yang murah






Berhati-hatilah ketika korang membeli pen drive yang murah gila yang ada kalanya sampai tak masuk akal murahnya, sebab..






Share:

Sunday, 23 September 2012

Tahniah Shila Amzah Juara Asian Wave 2012






 

Tu lah kata org kan rezeki tak kemana kalau tak menang kat negara sendiri menang kat tempat org lagi bermakna kerana lebih ramai org luar negara tahu tidak lah di gelar jaguh kampung jer kan. Tahniah kepada artis comel molek anda sopan santun ini setelah tekad behijrah akhirnya Shila Amzah mengharumkan negara apabila berjaya memenangi Asian Wave 2012 di China.

Sebelum ini Shila Amzah antara tersingkir awal untuk program realiti MANIA yang di anjurkan oleh Astro. Ramai juga yg kecewa dan tidak puasa hati dengan pertandingan itu seperti memenagnkan kroni sendiri. Namun itu tidak mematahkan semangat beliau untuk terus membuktikan bahawa beliau bukan mudah mengalah.  Kemenangan di luar negara lebih jauh bermakna dan lebih di beri perhatian ramai.

Ini lah yg di katakan Malaysia Boleh! Bangga sangat apabila tgk video Shila Amzah perform mlm itu dengan 3 buah lagu yang bukan lagu beliau sendiri. Malah menyanyikan lagu dari bahasa asing sungguh mengkagumkan rakyat China sendiri termasuk barisan juri pada malam itu. Shila mengalahkan peserta-peserta hebat yantg bertanding daripada negara China, India Thailand, Singapura dan juga Korea Selatan.

Moga lepas ini lebih byk org kita menghargai bakat anak tempatan dan bukan menjadikan mereka sebagai batu loncatan untuk menaikan rangking sesebuah program sahaja. Bagi peluang kepada bakat2 hebat ini kerana Shila bukan sahaja mampu menyanyi malah mampu mencipta lagu sendiri seperti Patah Seribu yg menjadi siulan anak muda sekarang. Tahniah sekali lagi buat Shila Amzah.

Jom tgk nyanyian penuh persembahan beliau kat bawah.



 P/S : Tahniah! Best dengar nyanyian yg penuh bertenaga tu. :-)
Share:

cara tukar saiz pendrive 2GB kepada 4GB


1. Muaturun file tersebut disini.
2. Kemudian extract dan klik pada Drive Increaser 2.
3. Format pendrive tersebut.
4. Masukkan filename pendrive dan ikut langkah seterusnya.
5. Siap.


sebelum
selepas.

Dan sekarang pendrive korang yang saiznya agak kecil akan bertukar ke 4GB. Wah???
Ok silakan mencuba-try-test sendiri...

 
CREDIT : IZZAT DANIEL



Share:

Tepi Pantai...





Telah masuk 4 tahun kerja kat rumah tp x pernah ajak family keluar... hahahhaa~

Hari ne bawa family bersiar2 kat tepi pantai.. best jga kan sekali-sekala or mybe lbh bagus berkala-kala... hahahahahahhahahahakssss








Jiwang-jiwang sikit yer.. hehehe.. :-)

Yang Tulus Ikhlas,
Nasyit


Share:

Muka gadis yang cantik ini menjadi tidak cantik selepas pembedahan







Tu la namanya tak bersyukur dengan apa yang ada. Dah cantik nak jadi lebih cantik. Last-last cantik pun tidak malah jadi 'cacat'....

SEBELUM..













SELEPAS.


SEBELUM DAN SELEPAS.

 

 

Perasan tak kecacatan kat wajah tersebut? -Dagu nampak pelik..

Teringat pulak kat kartun di bawah ni...


HAHAHAHHAA...... lain kali bersyukur la dgn apa yang ada tu yer...
Karang tuhan tarik balik baru menyesal. :p


Share:

Saturday, 22 September 2012

Abdul Khalid: Dari Penjual Kelapa Salai, Akhirnya Ke Menteri Besar Selangor




PETALING JAYA, 20 SEPT: Memandang dengan wajah yang sayu, anak itu tidak dapat berbuat apa-apa untuk menyelamatkan rumah salai kelapa yang dibina bersama neneknya dari rentung dijilat api.
Pada hari itu, bukan sahaja salah satu punca pendapatan keluarganya hilang, malah dia harus mencari jalan melangsaikan upah yang perlu dibayar kepada beberapa orang perkerja.
Tertekan dengan kejadian itu, semangatnya tidak patah, malah dia mampu berdiri di hadapan keluarganya bagi menyatakan kesediaannya untuk bertanggungjawab atas kejadian tersebut, sedangkan ketika itu dia cuma berusia 12 tahun.
Akibatnya, anak itu kehilangan biasiswa persekolahan dan terpaksa membuat kerja sambilan dengan  mengajar matematik kepada anak-anak seorang tauke Cina yang bersekolah di darjah tiga dan empat.
Akhirnya, hasil titik peluh anak kampung itu, beliau berjaya meringankan bebanan yang ditanggung oleh keluarganya.
Peristiwa kebakaran rumah salai itu memberi kesan sangat mendalam di hati kecil anak itu dan masih kekal dalam ingatanya.
Pada 1979, 21 Tahun selepas kejadian kebakaran rumah salai neneknya, anak kecil yang  pernah menjual kelapa salai itu adalah Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) di Permodalan Nasional Berhad.

Dua tahun kemudiannya, nama penjual kelapa salai itu menjadi sebutan masyarakat dan korporat antarabangsa.
Ini atas kejayaan mengetuai operasi ‘dawn raid’ di Bursa Saham London dengan ‘membawa pulang’ syarikat ladang kelapa sawit gergasi Malaysianized Guthrie (kini dikenali sebagai Kumpulan Guthrie Bhd).
Dua puluh tujuh tahun selepas kejayaan ‘dawn raid’, anak itu dinobatkan pula sebagai Menteri Besar Selangor yang ke-14.
Demikian antara liku-liku kehidupan pernah ditempuhi Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang sempat dirakamkan beliau dalam buku sulongnya, ‘Fearless: From Kampung Boy To CEO’.
Buku tersebut dilancarkan oleh isteri Menteri Besar Selangor, Puan Sri Salbiah Tunut dalam satu majlis yang diadakan di Hotel Sunway Pyramid hari ini.
Selain menceritakan pengalaman beliau ketika meningkat dewasa, Abdul Khalid turut menyelitkan tips-tips berguna dalam mengejar impiannya untuk dikongsikan bersama masyarakat.
Antara pengajaran penting yang dikongsikan Khalid dalam buku setebal 76 halaman ini, beliau amat menitikberatkan sikap bertanggungjawab dalam menjalankan tugas.
Selain isi kandungan yang padat dengan pengalaman perit dan lucu buku ini bertambah menarik kerana dipersembahkan dengan gaya penyampaian seolah-olah Abdul Khalid berkomunikasi secara intim dan mesra dengan pembaca.

Ketika ditemui semasa pelancaran, Abdul Khalid memberitahu, buku yang dihasilkannya ini merupakan perintis kepada penulisan bacaan yang lebih berat.
“Banyak kali rakan-rakan saya minta saya tulis buku pengalaman saya sebagai ahli korporat.
“Jadi saya hasilkan buku ini dahulu sebagai permulaan kepada penulisan yang lebih berat, lebih bersifat akademik,” katanya kepada media selepas pelancaran buku tersebut.
Menurut Abdul Khalid, hasil jualan buku yang berharga RM25 senaskhah ini akan disumbangkan ke rumah-rumah kebajikan.
Buku ini sudah pun berada di pasaran dan boleh didapati di kedai-kedai terkemuka.

Sumber : http://www.selangorku.com/?p=14922
Share:

Kedutaan Amerika enggan turun terima memorandum bantah Filem Anti-Islam

SEBENTAR tadi berlangsung sebuah perhimpunan aman yang dianjurkan oleh Pemuda Parti Islam, PAS membantah penerbitan filem anti-Islam "Innocence of Muslim" di ibu negara.

Ribuan rakyat, dianggarkan oleh portal Malaysiakini, 5000 berarak menuju ke Kedutaan Amerika dan berhimpun di situ bagi menunjukkan bantahan terhadap penerbitan filem yang menghina Rasulullah itu.

Namun pihak kedutaan Amerika enggan turun untuk menerima memorandum bantahan yang dihantar oleh Pemuda Parti Islam, PAS sebaliknya sekadar menghantar ketua keselamatan mereka.
   

Turut hadir pemimpin KEADILAN, YB Nurul Izzah serta pimpinan bukan Islam daripada KEADILAN, YB Tian Chua, YB Sivarasa dan N Surendran.
   

Pelakon yang terkenal dengan watak Inspektor Aliza dalam Filem Gerak Khas, Abby Abadi turut menyertai himpunan ini.



Lagi gambar-gambar himpunan ini boleh didapati di [Liang Lahad]
Share:

Thursday, 20 September 2012

SaysdotCom - Unlimited Free Money





Assalam...

Korang dah daftar tak kat SaysdotCom ni?

SaysdotCom ni adalah sebuah syarikat pengiklanan berdaftar..

Berikut maklumatnya:

Malaysia's Social News Network
Lot 7.08B, Level 7,
1 Tech Park,
Tanjung Bandar Utama,
Bandar Utama 47800,
Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.
Tel: +603 7731 7583
Fax: +603 7731 7683

Cara bisnes ni berfungsi adalah dengan berkongsi iklan di laman sosial blogger, facebook dan tweeter. Keuntungan akan di jana melalui klik. Simple kan? Cuba tengok kat bawah neh..


Biar sikit-sikit, lama-lama jadi gunung.. hehehe... :D

BTW, minimum payout adalah setelah mencapai RM50 ringgit.

Lebih menarik dari itu ialah ianya PERCUMA sahaja. So tunggu apa lagi? daftar la sekarang!




Share:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


MOHD NASYIT GAMING

Arkib

Blog Archive