AYAM MASAK MERAH WANGI PALING WIN!

Resepi kali ini adalah ayam masak merah aroma wangi dan melaparkan!

ayam butter salted egg

My favourite recepi!

MASALAH URL WORDPRESS

Tertukar URL kemudian website rosak? Jangan panik. Saya ada penyelesaiannya.

PERISTIWA 2 MAC 1978

Hari ini 44 tahun yang lalu, mayat Charlie Chaplin dibawa lari dari kuburnya.

uTorrent made easy!

Tutorial ringkas dan mudah menggunakan uTorrent untuk muat-turun file kegemaran anda.

Showing posts with label Luahan hati. Show all posts
Showing posts with label Luahan hati. Show all posts

Tuesday 12 February 2013

Dirinya dan diriku..





Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Pada saat aku menulis blog ini jam sudah pun 1:20 am... Oh sudah lewat tapi masih tak tidur-tidur lagi..

Kemarin pada waktu CNY, aku sempat meluangkan masa bersamanya dan sempat mengambil berberapa foto yang menarik..

Kat FB dia tadi dia ada edit dan post kat timeline.. So senang la nanti nak refresh balik kenangan tu..

Mesra kan? hehehe.. :)





Serius!!! Aku tak pernah bergambar dengan begitu mesra walau dengan sesiapa sekali-pun..

Okey, that's enough.. Time to sleep..

Selamat subuh...

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua...

Sweetdream..

Yang tulus ikhlas dari hati,
MohdNasyit




Share:

Tuesday 15 January 2013

Good Time with cik Sofie.. ^_^

Hello....!!!

It's been long time no wrote story bout her...
Yes it's about her.. my own cik sofie!!

Got to be missing her coz she's been far away from me this time..

Masa dah makin berlalu dan kitaorg pun dah makin rapat and banyak benda telah dibuat bersama-sama.. Which means, more memory together... :)

Cik Sofie bersama El Marino
 
We've been talking long time about creating business together.. She support me and i also support her..

Yes! She's in our clubhouse learn about Forex!


Dalam disember tahun 2012 lepas kitaorg spend sikit masa bersama..
Saya nak upload sikit foto-foto sepanjang masa tersebut..
Jom tengok kat bawah..



hehehhe. comel kan dia neh.. Pipi tembam and suara mcm budak2.. hahaha...

Okey la, that's for now..

Nanti saya update lagi blog ni..

Khas untukmu Cik Sofie...

Yang ikhlas,
Nasyit


Share:

Wednesday 26 September 2012

A Key Chain from Cik Sofie






Hello...........................

A few days before i've just receive a nice unique keychain from Cik Sofie.....

Wanna see it?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
A KeyChain!
It's the combination of our name! :)


And BTW, i actually like this kind of keychain... So also made my own two years ago.

Take a look at this,

my name, Nazz
So here we come... let's just combine it together.. just like our heart.. hehehe..

Our name. I like this!

Thanks a lot cik Sofie...!! i wonder how come u know i like this stuff??? Oh i remember! Its our chemistry! hehehe...

Thanks and wish u luck!


Yang ikhlas selamanya,
Nasyit.


Share:

Sunday 23 September 2012

Tepi Pantai...





Telah masuk 4 tahun kerja kat rumah tp x pernah ajak family keluar... hahahhaa~

Hari ne bawa family bersiar2 kat tepi pantai.. best jga kan sekali-sekala or mybe lbh bagus berkala-kala... hahahahahahhahahahakssss








Jiwang-jiwang sikit yer.. hehehe.. :-)

Yang Tulus Ikhlas,
Nasyit


Share:

Wednesday 19 September 2012

Cik Sofie yang nakal.






Hello hello hai...!!

assalamualaikum wbt..

Cik Sofie ni boleh tahan nakalnya juga.. tgk jer kat bawah ni...

Aku tlg sikit jer yer... x lebih2... hahahaa

FULL STORY kat sini yer >>> http://www.sofinahlamudin.com/

Katanya harini ada org yg tetiba marah kat mereka yg tgh syok gelak2 kat outlet mereka.

Anak sapa la yg bgtu perasan yer.. lain yg digelakkan lain pulak yg terasa.. kahakahakaha....

Apa-apa jer la yer Cik Sofie. hehehe

Sayang Cik Sofie! :-)

Share:

Friday 14 September 2012

Hello! Ini Cik Sofie yang periang. :-)

Assalam semua readers..

Harini aku jumpa dia lagi... huahauhauuaa...

Just hanging around coz dia pun cuti harini. Lepak ngn dia sehari mcm x ckup pulak.. kahakahakahakaha..... bagus kahwin la klu mcm ni kan.. But the day will come juga tuh.. just need a while coz masing-masing punyai matlamat yang perlu dicapai. Lagipun once dah ada ikatan, maknanya everything tak bleh la nak buat sesuka-hati kan.

Besanya kitaorg jarang sms, just chat on FB or komen-komen kat wall sampai bengang tak tahu apa dah nak di komen..(dont try this at home ok).

As usual, dia ni mmg periang and sweet orgnya.. ada jer la yg dia nak cakap nih.. hehehe... ok la tu kan klu bandingkan dgn aku ni yg agak pendiam sikit orgnya..

snap!! hehehe
Suka tgk senyuman dia.. hehe..

Hohohoo.. zoom kejap,

hahahaha....!! terlebih zoom! :D


Huahuahauauhauauauuahauuaa................... Senyuman dia!! Like! Like! Like! Aku ni pendiam jer orgnya tp nakal boleh tahan juga kekadang tu... yeah..

So selepas berberapa kali tengok-tengok gambar dia kat FB, aku pun sempat curi berberapa gambar lagi.. Yesssss...!!!!!!!!


1,2,3 Senyum...!!!!

Tengok nih berberapa photo dia yang tersenyum riang... sebiji macam kanak-kanak riang.

Macam kartun pun ada.. hahaha...

ya, macam kartun dan dia pun akuinya.

haaaa... tu pengakuan tuh..
Kalau dia ketawa jer, memang... memang mengalahkan budak-budak..

aku suka buat dia nih ketawa and ketawa and ketawaaaaa jer... hahaha..

Senyum itu suatu sedekah..

Untung ler dapat girfriend macam dia ni coz murah senyuman.. senyuman itukan suatu sedekah.. hehehe... Maka hari-hari pun bertambah ceria dengan dia yang periang neh..

Tengok raut wajah dia.. Heppy jer kan.
Oh dia suka budak-budak? Nice. :-)
Bergambar dengan ayah dia..
Dia sangat ceria even yang tak sepatutnya pun dia buatkan 'senyum'.. kuang3..
ERMMM...... Yang ni Off-topik sikit.
Opppsss.. ini pun senyum?

Lantak ko ler cik Sofie sampai makanan pun senyum ko buat yer.. BTW, so much fun and lot of laugh ngan ko hari ni...

Janji ko happy la yer... Aku lagi happy tuh.

Everyday...

Everyday is a day that i'm waiting for her to talk and chatting with me.. missing her so much!
Entah kenapa yer macam tu.. Terlebih angau agaknya..

Tiap-tiap hari mesti nak inbox, sms dan call dia..dan bila nak inbox, sms dan call mesti hari-hari..  

kahkahkahkahkah.........!!

Kalau tak buat mcm tu, mesti ada jer rasa yang kurang..

This is not 1st time aku ada relationship pun... Maybe kalini aku dah jumpa yang terbaik sebab tu asyik nak berhubung jer walhal dia pun ada waktu dia sibuk and penat nak rehat.. Lain la kalau macam aku neh, 24jam kat dlm bilik SOHO ni mngadap PC jer... mana la penat kan.

Ermmmmmm... ada rupa penat ke? Takde kan.

Karakter dia?...

Dia peramah and mudah di bawa berkawan. Agak open-minded dan ceria.. Means, sesapa berkawan dgn dia mesti akan ceria selalu.. hehehe...

Seperkara yang aku minat dgn dia ni adalah bila dia menceburi perniagaan.. Menarik gtu.. :-)

Karakter perempuan yang otak bisnes ni berbeza dgn perempuan yang bukan otak bisnes.. Paling bagus la yg otak bisnes sbb orang mcmni biasanya suka berdikari dan sentiasa mmperbaiki kelemahan diri.

Itu cukup menggambarkan dia bukan seorg perempuan yang lemah.. wlupun secara dasarnya perempuan ni mmg makhluk yang lemah tapi ada juga perempuan yg jiwanya lbh kuat dari lelaki.

Perempuan ne kalau dalam rumah-tangga, mereka juga dikenali sebagai 'menteri kewangan'. hehehe
Why? Sebab mereka la kontrol kewangan.. hahaha.. So bgmana kalau perempuan tu jga seorg yg bisneswoman? haaaa kan menarik tu.

Aku rasa aku sangat-sangat bertuah coz ada seseorang mcm dia nih.. Dia juga bersikap terbuka menerima kritikan dan ilmu-ilmu berkaitan perniagaan online dari aku.. So memang best la dpt sharing dgn dia tntg semua ilmu perniagaan tu. Best giler sampaikan org gila pun tak rasa best mcm tu.. kahkahkahkah!!

Oh cik Sofie ku.....

Tiap hari aku rindu dia neh tau... hahahaha!!!!! Kekadang aku rasa macam terlebih angau coz asyik nak kacau dia jer.. harap-harap dia tak sesak la yer.. hahaha.. sabar jer la ko cik sofie sapa suruh ko couple ngan org yg gila-gila neh..

hahaha~

whatever..... and also AAK(Ada Aku Kesah... laaa penat pula asyik reminder benda neh taw..)

Okey la, sampai sini lah dulu yer.. Jumpa di entry yang berikutnya nanti.


Bye...bye...

Love u so much Cik Sofie! :-)
Yang Tulus Ikhlas,
~SofieNazz~


Share:

Thursday 13 September 2012

Cik Sofie dan Buku

 
“Baca buku menyuluh ilmu. Ilmu dibaca banyak manfaat, kenapa susah sangat nak baca buku.
Kan buku tu penuh khasiat.” – DR. HM TUAH ISKANDAR al-Haj




Baca buku? bila tringat tentang baca buku mesti ingat yang ni...
Mengantuk.....!!! ahahahahahaa~

But kalau buku yang korang minat, mustahil akan mengantuk..

PSSSSS.....................

kat bawah ni aku sempat curi berberapa gambar dari fb cik Sofie tu... melihat dia yang pakai spek tu mcm kuat membaca jer orangnya.. hahahaha




Serius bro... Cuba tgk gmbar kat bawa neh...

Kan dah kata. Memang dia pakai spek dan membaca buku... :-)

Eh kejap....!!

KEJAPPP........!!!!

Stop....!!!! Mari kita tengok balik gambar tu..

Macam ada yang tak kena la....

Hahahahaha... oh memang ada yang tak kena.



KAHKAHKAHKAH.....

Aku pun pelik la kamus tu... hahaha.. semua tertera nama dia... kahkahakahkahah... yala, gambar edit kan..

Tak ngantuk ke tgk nama sendiri? haha.. mgkin sbb tu muka dia nampak sleepy..

Ce tgk muka sleepy dia....

Perhatikan mata dia.. nak tertidur.. hehehee~
alalalalaaaa... SO CUTE...!!

Cik Sofie dan buku.

Haaa ni dia gambar2 curi tersebut direct dari FB dia.. jom tgk buku apa dia baca tu.
kahakahkahkahkaaah~


bulih tahan...
Falsafah Cina... Ingatkan Falsafah Cinta.. hahah
Aku pun ada juga buku ni. Tak sangka dia pun baca buku ni.
Oh tak sangka! Dia pun baca buku ni rupanya. Yeah i like this!
 
Rumah kedua katanya. Yeah, same as me, Aku pun suka lepak kat tempat mcmni. Tenang jer rasanya.

Buku-buku ni baik untuk santapan minda dan motivasi. Bagus la cik sofie ni rajin sikit dari aku ni.. sebab kalau aku besanya aku beli jer tapi baca tu.... mgkin nnt jer la.. hahahaha

7 kebaikan membaca buku.

 

1. Ilmu Baru - Tukang masak yang jika beliau ingin mencuba masakan yang baru, sama ada dengan merasa masakan seseorang, mereka juga akan membaca buku-buku resepi yang dikeluarkan oleh mungkin chef yang terkenal. Ini menambahkan ilmu baru kepada mereka disamping dapat menambahkan "skill" memasak mereka menjadi lebih baik daripada yang biasa.
  
2. Pengalaman - Penulis tidak mungkin hanya akan memikirkan untuk melariskan buku jualan mereka. Tapi mereka juga akan menceritakan pengalaman mereka kepada pembacanya. Kebaikkannya, dengan mempelajari pengalaman daripada sesiapa pun, kita dapat mengurangkan sesuatu risiko dalam menghadapi kehidupan seharian. jadikan pengalaman mereka sebagai pengalaman kita sendiri dan kita dapat mengelakkan keperitan yang pernah mereka rasai.
  
3. Perbandingan dan Idea - Mendapatkan bahan bacaan yang baik adalah perlu dalam mencipta sesuatu yang baru. Masih teringat saya sendiri semasa membuat Thesis. Perkara pertama yang dilakukan untuk mendapatkan idea adalah dengan membuat perbandingan penulisan jurnal tentang sesuatu topik untuk melahirkan sesuatu yang baru. Menambah-baik atau mencipta sesuatu lain dari yang lain memerlukan kita untuk terus membaca dan menbaca!
  
4. Menyelesaikan Masalah - Pernahkah lalui pengalaman dibawah?
Nazz : Huh! Komputer baru ni tak boleh "on"! apa masalah ni? Mari abg cuba tengok (sambil tekan-tekan)
Sofie : Ohh...Abg salah tekan rupanya...
Nazz : Macam mana Syg tahu?
Sofie : Syg baca manualnya :-)
Nazz : ...
Pernah berlaku? Mungkin ada yang akan mengatakan ya. Itu mungkin salah satu antara contoh masalah kecil yang diselesaikan dengan membaca. Jadi, untuk mengelakkan masalah atau mencuba dalam menyelesaikan masalah, pasti akan ada yang menulis tentang perkara yang sama untuk kita ambil dan pelajarinya. Tapi, haruslah dibaca dan ditelaah isinya.
   
5. Ketahui Perjalanan atau Isu Semasa - Masa kini, perjalanan berita yang kita ketahui semakin pantas. Terima kasih atas bantuan internet yang kini membolehkan kita mengetahui bukan sahaja berita setempat, tapi seluruh pelusuk dunia. Justeru, dengan membaca kita akan lebih cepat memahami dan mengetahui apakah yang sedang berlaku. Tidak mungkin kita akan terus berada dalam tempurung selamanya bukan.

Selesakah diri kita bila diumpamakan seperti "Katak Bawah Tempurung"? Jadi mulai sekarang bebaskan diri dengan membaca.

6. Mengajar Disiplin Diri - Membaca ada kalanya membosankan apabila kita terpaksa pergi menelaah satu ke satu perenggan untuk memahami kandungan yang dibincangkan. Tapi, membaca mengajar kita untuk terus sentiasa fokus dan berdisiplin dalam mendapatkan sesuatu. Jika kita membaca dengan melangkah dari datu perenggan ke satu perenggan lain, ia menyebabkan tidak fokus. Tidak fokus bermakna tidak berjaya mendisiplinkan diri. Mulai sekarang Disiplinkan diri sendiri dengan membaca.

7.  Menambah Kebijaksanaan - Membaca menguatkan pemikiran, mengalakkan pemikiran kreatif, analitik dan kritikal. Membaca membolehkan kita membuat keputusan yang lebih baik dan mengurangkan kesalahan dalam menilai kerana otak yang sentiasa berfikir dan aktif. Membaca membuatkan pemikiran sentiasa tajam walaupun dikala usia yang meningkat.

credit : i-think-of


Tafsir Surah al-`Alaq 96 Ayat 1-5

PENTAFSIRAN AYAT 1-5


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
  Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang
 

Terjemahan:

[96: 1] Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan.

[96: 2] Dia menciptakan manusia dari segumpal darah beku;

[96: 3] Bacalah dan Tuhanmu Yang Maha Pemurah;

[96: 4] Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan;

[96: 5] Dia mengajar manusia apa yang tidak diketahuinya. 

amin.

Jadi, kita semua kalau nak menuntut ilmu itu, maka bacalah buku kerana di dalam buku terdapatnya ilmu. :-)

Aku dan Buku.

Nak tahu sangat aku dan buku? Nah silakan tengok ni..

Lagi sedap tidur la brader...
Lebih banyak koleksi dari yang di baca... itulah aku. hahahahahah~ Buruk perangai kan.


Ok la sampai sini jer.. Nanti cik Sofie marah pulak kat aku pasal tulis entry ni lebih-lebih. Mcm biasa, AAK(Ada Aku Kesah?)...

Penutup.

Cik Sofie ni selain minat bisnes dia juga minat membaca. Membaca tu kan dapat membantu menambah ilmu pengetahuan. So ia sangat-sangat bagus! Buku-buku berkaitan motivasi yang dia baca tu aku yakin ia sedikit sebanyak dapat menjadi inspirasi untuk dia berjaya di masa akan datang.

Akhir kata dari aku, semoga maju jaya selalu. Never GiveUp yer sayang...! :-) 

Ok la, sampai sini dulu.

Bye bye... :p

Cik Sofie jangan marah yer.. nanti tak comel la muka tu... :-D

kahkahkahkah~
 
Comel tak cik Sofie ni? Of coz la comel kan.

Yang tulus ikhlas,
SofieNazz

PS: Aku banyak share persamaan dengan dia.. yessss! I LIKE...! Tapi kecuali yang baca kamus tu yer... aku x baca kamus yang ada nama aku sendiri. HAHAHAAHHAHAHAHAA!!!!!!

Share:

Recommended Webhosting & Domain Services

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


ENJIN CARIAN GOOGLE