LEPAK DI LIBRARY

Bestnya tempat ni!

ayam butter salted egg

My favourite recepi!

SEMAK DAHULU PENIAGA ONLINE ANDA

Zaman sekarang ni semakin berleluasa penipuan atas talian. Dengan kemudahan baru ini dapatlah kita sedikit sebanyak menyemak info peniaga sebelum berurusan...

ULANG-TAHUN KE-3 KAMI

Couple bertahun-tahun tapi masih tak nikah tu adalah masalah. Kurangkan masa couple, nikahlah cepat-cepat... hehehe

DUIT BAGI DUIT LAGI

Alhamdulillah dapat duit lagi dari google! kali ni lebih banyak...

Saturday, 7 December 2019

Counter-Strike Extreme V6


CS EXTREME V6

Added 6 mods:
1. Normal - classic game.
2. Zombie Unite - Zombie modes in which you can choose who to play (you can select the person or zombie)
3. Team match - the team plays on a team with instant respawn
4. Ghost Mod - you against a team of ghosts which is barely visible and they are armed only with knives
5. Zombie Mod 3 - the classic zombie mod. one infected attempts to infect all the others
6. Zombie Scenario - alone against hordes of zombies. need to survive and destroy the main and ghouls
Plus new effects and animation. this is a plus for those who because of the ping can not normally play on Chinese servers and can also be oprobyvat weapons available in the CSO only Donat of 1.6 was perhaps that the multiplayer and the principle of normal.
Features:
Added about 40 types of weapon and player models (which is added and not replaced)
Effects in the murder.
Its sounds for each weapon.
New special effects.
Lights weapons.
Fixed errors when connecting.

screenshot:



MUAT-TURUN TORRENT :

KLIK SINI



Share:

Counter-Strike Extreme V5


What is Counter Strike Xtreme?

Counter Strike xtreme is a moded version of Counter Strike 1.6 its a total conversion of cs 1.6.
Counter-Strike xtreme adds way more characters and weapons... Plus zombie mode and ghost mode ((: it completely changes the counter-strike experience... Enjoy!

Counter Strike Xtreme v5 Features

New Weapons
New characters
New maps
New Modes
Multiplayer
Single player
Bot Support
Share:

Tuesday, 3 December 2019

TQ Google, again.

Tahun ni ada peningkatan sedikit tapi masih agak jauh dari apa yang disasarkan. Apapun ia memberi peluang untuk memahami dan mempelajari tabiat pembaca dan apa yang boleh menarik pembaca untuk singgah ke website untuk mendapatkan info yang mereka mahukan.

Cashout kali ni ada terlewat sikit iaitu pada 23hb berbanding sepatutnya pada 21hb. So dari sini dapatlah faham sikit bahawa walaupun google ni company besar tapi tak bermaksud tiada delay dalam memproses pengeluaran. hahaha...

So next time bolehlah atur masa bila waktu yang sesuai untuk membuat pengeluaran agar tiada lagi delay disebabkan pekerja yang bercuti.

Azam tahun depan nak buat lebih baik dan insyaAllah, lebih banyak lagi.

-mohd nasyit-


Share:

Wednesday, 30 October 2019

LIBRARY TANJUNG ARU

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Di kelapangan ini terasa nak upload pula gambar-gambar terkini bersama wife. Atleast tiada la usang sangat blog personal ni..


Sibuk dengan aktiviti menyebabkan blog ni agak sepi kebelakangan ni.. So kali ni nak share sikitlah foto-foto bersama wife.. Nanti di masa akan datang bila tengok balik post ni teringatlah moment-moment semua ni.. hahaha....

Lepak di library tanjung aru

Last time melalui kawasan ini library ini masih belum siap. Tapi lawatan kali ini nampaknya sudah siap sepenuhnya dan sudah beroperasi.

Tempat ini agak unik dan menarik dan dari segi rekabentuk juga agak cantik. Ia agak berbeza dengan rekabentuk biasa library yang pernah saya lawati.






Hujan...

Dah masuk hujung tahun ni agak kerap jugalah hujan. Adakalanya agak terganggu juga la aktiviti nak jalan ke sana-sini..



Buku dan buku...

Terjumpa buku ni kat kedai popular dan times. Tapi memandangkan koleksi sebelum ni dah agak banyak, so batalkan niat dulu nak tambah koleksi.

Silap-silap takde tempat nak letak dah..







Salt and Paper

Kedai ni agak cantik dan unik tapi agak jauh juga nak ke tempat ni. Apapun boleh tahan harga barang-barang dalam kedai ni...



Lukisan besar...

Terjumpa lukisan yang agak besar ni.. ia sangat cantik dan... macamna la boleh lukis besar sangat tu... erm...



KK Sentral sudah beroperasi..

Tempat ni dah dibuka untuk beroperasi tapi sayangnya cuma terhad untuk lalu ke Sipitang, Brunei dan WP Labuan sahaja. Bila la nak full operation kan?...


Mungkin ia akan ambil sedikit masa untuk beroperasi sepenuhnya di mana nanti mungkin terminal bas di Inanam juga mungkin akan dipindahkan ke sini. So senanglah nak naik bas ke Sandakan ataupun Tawau..

Oklah,

Rasanya sampai di sini dahulu untuk posting ni. Tak banyak story yang saya nak tuliskan di sini kerana gambar-gambar ini sudah cukup untuk membicarakan semuanya.

Thanks for my wife for being lovely and caring since we are married.

With Love!

-mohdnasyit-


Share:

RESEPI AYAM BUTTER SALTED EGG

Bahan-Bahan Ayam Mentega Telur Masin:

  • 200gm Ayam (Didadu)
  • 1 Sb Tepung Gandum
  • 1 Sb Tepung Jagung
  • 1/2 sk Garam
  • 1/2 sk Lada Sulah
  • 3 Sb Mentega
  • 3 Ulas Bawang Putih
  • Daun Kari
  • Cili Padi 
  • 3 Kuning Telur Masin (direbus)
  • 1/2 Cawan Susu Cair

Cara-cara:

  1. Gaulkan ayam dengan tepung gandum dan tepung jagung berserta garam dan juga lada sulah. (boleh perap ayam jika mahu)
  2. Goreng ayam sehingga garing.
  3. Panaskan mentega. Tumis bawang putih, daun kari dan juga cili padi sehingga naik bau.
  4. Hancurkan sedikit kuning telur yang telah direbus terlebih dahulu. Masukkan ke dalam kuali dan kacau rata.
  5. Masukkan pula susu cair dan kacau sehingga mendidih dan sedikit pekat. (boleh tambah kalau nk lebih kuah)
  6. Tambah garam jika perlu. (Saya tak letak sebab telur dan ayam dah masin).
  7. Masukkan ayam yang telah digoreng tadi dan kacau sehingga rata.
Sumber : KLIK SINI
Share:

Saturday, 8 June 2019

Hari Raya 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Alhamdulillah.. Selesai sudah ramadhan kini tiba syawal yang dinantikan. Tema kali ini, biru..


Sedar tak sedar sudah 4+ tahun lebih meraikan hari raya bersama isteri dan keluarga tercinta. Tahun ni masih sambutan dibuat seperti tahun-tahun lepas.. Kadang rasa boring juga tapi ye la, mungkin dari sudut orang yang berjauhan dari keluarga, itulah masa yang dinantikan. hehehe..




Suasana raya tahun ni nampak sedikit sepi di kampung halaman, jarang nampak pula budak-budak datang beraya ke rumah-ke rumah. Mungkin budak-budak dah advance sekarang. Kalau dulu selalu juga datang walau kejap cuma sekadar nak duit raya..


Orang kata lepas puasa patut berat dah turun tapi nampaknya saya makin naik pulak.. ish ish.. ni la penangan mass gain(protein).. bukan nak turun tu tapi nak up lagi berat.. 



Raya tahun ni kat taman bunga, ambil foto buat kenangan sebelum spam ke rumah orang. So itu jelah ulang-ulang sampai tak tau apa nak buat.

InshaAllah di tahun hadapan nak raya kat tempat orang pulak lagi..
Kiranya nak bermusafir la.. Sekali sekala kan apa salahnya.

Okey lah, 

Sebelum mengundurkan diri, saya ingin ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf yg zahir dan batin.

Sehingga kita berjumpa di entry yang akan datang.

sekian.
MOHDNASYIT




Share:

Friday, 28 December 2018

TQ Google!

Assalamualaikum semua!


Tahun 2018 sudah semakin mahu melabuhkan tirainya. Sudah pasti tahun ini tahun yang sangat banyak menduga mental dan fizikal kerna terlalu banyak perkara yang memerlukan usaha dan pemikiran untuk penyelesaian terutama untuk perkara-perkara baru dan agak janggal. :) :)

Dalam masa yang sama juga tahun ini tahun pertama menguji adsense pada blog kewangan saya. 'Letak' dan collect pada penghujung tahunnya.

So pada disember dapatlah collect sikit. :) :)

Plan untuk terlibat dalam adsense ini sudah wujud sejak zaman friendster dulu di mana pernah terjumpa satu artikel mengenai founder kepada kod grafik untuk menyediakan kod css/html kepada laman sosial ini menjana lebih USD1 juta hanya melalui adsense.

Lama nak try ni, apply dah ulang-ulang tapi tak lulus, jadi abaikanlah dalam masa lama.. Awal tahun mencuba lagi dan lulus dengan baik sekali.

Mahu apply? pastikan blog atau website anda berusia lebih 6 bulan dengan content yang original dan bukannya copypaste dari blog lain. Paling penting, jangan langgar hakcipta seperti free download movie, ebook pdf atau apa-apa jua kandungan yang terpelihara dalam akta hakcipta.

Seperkara lagi, jangan ada apa-apa text atau iklan yang menyatakan 'sila klik iklan ini' ya.. Saya pun tak pasti kenapa tapi mungkin tak mahu galakkan fake click agaknya. Maklumlah, income adsense ni datangnya dari click. -_-

Jika sudah apply dan masih tak lulus, di penghujung artikel ini saya berikan tips mudahnya untuk lulus. :)

Minimum

Jika anda berada di Amerika, minimum pengeluaran adalah USD50. Jika anda luar dari Amerika maka minima adalah USD100. Jadi jika anda mahu cashout kenalah tunggu sehingga USD100 dahulu. Jika anda mahu cashout lebih dari USD100 pun boleh, anda hanya perlu tetapkan minima anda kepada 200, 300 ataupun 1,000.





Kaedah penerimaan wang mudah dan pantas

Terdapat berberapa kaedah seperti bank transfer(wire transfer), check dan Western Union. Jika anda mahu kaedah yang sangat mudah, gunakan Western Union kerana proses pengeluaran boleh dilakukan dalam masa sehari berbanding Wire transfer dan Check. Waktu operasi Western union pula adalah setiap hari dari jam 9 pagi ke 6 petang termasuk hari cuti.

Best kan?

Tempoh atau tarikh bayaran?

Tarikh pembayaran adalah setiap 21HB setiap bulan. Bukan awal bulan ye.. So maksudnya kalau dah 21 HB dan sudah cukup syarat minima, so akan automatik akan dikeluarkan payment. Biasanya google akan maklumkan melalui email yang anda daftarkan untuk adsense untuk tuntut wang anda. Jika anda tidak tuntut, mungkin dalam 60 hari(saya pun tak pasti), wang akan dikembalikan ke adsense anda. So jangan risau, wang tak hilang. hehehe..

Kalau tak cukup syarat, ia akan dilanjutkan ke bulan depan atau bulan depan lagi sampai cukup syaratnya.

Jika blog anda berpotensi menghasilkan secara konsisten amaun atas USD100 dalam masa kurang sebulan, anda boleh tetapkan tarikh tertentu untuk pembayaran anda dengan tempoh 12bulan atau setahun sebagai maksima. Jadi jika anda bercadang mahu jadikan ia pendapatan tahunan ala-ala ASB punya dividen tu bolehlah tetapkan setahun baru cashout.

Jika anda pilih method WU ni, sila klik bahagian payment, kemudian klik Quicklink dalam tempoh tersebut dan dapatkan resit yang tertera nombor MTCN untuk dapatkan wang anda di WU berdekatan.


Anda hanya perlu kemukakan IC atau passport anda untuk claim. Urusan akan siap tak sampai 5 minit jika tak sibuk dikaunter tu.



Tips mudah lulus adsense

Sudah punyai blog yang cukup syarat tapi masih tak lulus? Okey caranya cukup mudah. Sila tukar email anda untuk apply adsense.

Selagi blog anda tidak melanggar apa-apa syarat, inshaAllah pasti akan lulus punya.

So, sampai sini dahulu la artikel ini. Saya doakan agar tahun 2019 tahun depan para pembaca blog saya akan lebih sukses dalam kehidupan(dunia dan akhirat) dan bebas masalah kewangan.


amin!


MN
28/12/18

Share:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


DIBAYAR UNTUK MAIN GAME!

MOHD NASYIT GAMING

ENJIN CARIAN GOOGLE