DUIT ADSENSE DARI GOOGLE

Terima kasih google berikan duit percuma!

ULANG TAHUN KE 28 ISTERI TERSAYANG

Syukur ke hadrat Allah SWT, semoga Allah mengurniakan lebih banyak rezki selain dipanjangkan umur kepada isteri tersayang...

SEMAK DAHULU PENIAGA ONLINE ANDA

Zaman sekarang ni semakin berleluasa penipuan atas talian. Dengan kemudahan baru ini dapatlah kita sedikit sebanyak menyemak info peniaga sebelum berurusan...

ULANG-TAHUN KE-3 KAMI

Couple bertahun-tahun tapi masih tak nikah tu adalah masalah. Kurangkan masa couple, nikahlah cepat-cepat... hehehe

SAMBUT ULANG-TAHUN, LAYAN GAME DAN DATING

Sebenarnya waktu ni belum lagi main game Mobile Legend ni tapi...

Friday, 31 August 2012

Isu Gangnam style tang kini sudah bagai fenomena




Isu Gangnam Style :

1- Sejak video Gangnam Style diupload pada 15 Julai 2012 di Youtube (rujuk : http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0), seramai 74,798,987 yang telah menonton. Itu di Youtube sahaja. Di televisyen? Radio? Bahkan jumlahnya berganda-ganda.

2- Artis Hollywood ramai yang puji. Kata mereka tarian kuda oleh PSY itu unik. PM Najib Razak pun tumpang semangkuk. Update di twitter tanya pendapat rakyat kenapa lagu ini jadi fenomena.

3- Apa jua parody yang melib

atkan Gangnam Style di Youtube ianya ditonton jutaan manusia. Parody 1 : Byuntae Style (rujuk : http://www.youtube.com/watch?v=G-eCB6R5tCM). Diupload 1 minggu lepas, dan kini ditonton 4.7 juta manusia. Parody 2 : Hondae Style (rujuk : http://www.youtube.com/watch?v=TmIlbyLIcKg). Diupload pada 3 minggu lepas, kini ditonton 2.1 juta manusia di Youtube.

4- Bukan sahaja parody dari warga Korea, bahkan ianya dibuat pelbagai versi mengikut negara. Contoh : Singaporean Style (rujuk : http://www.youtube.com/watch?v=VFqLy27OSd4), upload 2 minggu lepas, yang menontonnya 800k. Contoh 2 : Chicago Style (rujuk : http://www.youtube.com/watch?v=2ik9N1a9A1E), ditonton 746k..

5- Rakyat Malaysia pun tumpang juga fenomena ini. Yang takdek kena mengena dengan menari kuda pun menggunakan nama yang sama. Maka muncullah video Suasana Gangnam Raya (rujuk : http://www.youtube.com/watch?v=VGq35nHO95s). Diupload 6 hari lepas, ditonton 866k..

6- Ada 1 lagi video dari Malaysia. Diupload 2 hari lepas. Orang Sabah Style. 2 hari je video ini telah ditonton seramai 547,301 manusia. (rujuk : http://www.youtube.com/watch?v=xUNb4yBz9Ck)

7- Ada lagi yang lain. Korang cari sendiri. Taip je Gangnam Style di Youtube, pasti macam-macam yang keluar.

8- Apa erti semua ni? Pertama, ia bukti jelas Gangnam Style menjadi fenomena masyarakat antarabangsa, seperti yang aku nyatakan di atas.

9- Kedua, walaupun video yang diupload takdek pun tarian kuda, ia tetap akan ditonton oleh ratusan bahkan jutaan manusia. Dengan syarat, kau letak je Gangnam Style Raya, Suasana Gangnam Raya dan lain2. Bila orang search Gangnam Style, menempel la video yang kau upload tu. Padahal kau menari poco-poco je.

10- Ketiga, Korea terus mendominasi muzik di peringkat antarabangsa. Kpop satu hal, kini demam Tarian Kuda pula. Budak Melayu Islam pun ikut. Alahai..

11- Ok, cukup ulasan Bab lagu. Sekarang nak masuk bab lain pula. Respon masyarakat muslim Malaysia.

12- Ada yang obses akan tariannya, yang sekadar ambil tahu dan yang ketiga melahirkan kekecewaan terhadap penerimaan Umat Islam Malaysia akan lagu ini.

13- Dari kekecewaan itu, maka muncullah 1 poster di facebook yang memaparkan 2 situasi, Gangnam Style & Solat/Tahajud Style.. Mereka gambarkan Umat Islam mudah ikut Style yang menghancurkan umat islam itu sendiri. Sedangkan style dalam agama Islam dah cukup bagus.

14- Melalui komen di Youtube pula, ada pula yang komen sebegini : "manusia akhir zaman .. tak sedar apa yg sedang mereka minat dn suka .. jadi manusia biar berfkr .. tarian gangnam style unsur pemujaan dan gaya tarian penuh maksiat .. itu ka manusia suka ?? fkr la beb..". Korang boleh check dalam video Sabah Style.

15- Aku tak pelik jika respon2 sebegini muncul. Itu biasa di Malaysia. Setiap orang berbeza sudut pandangan mereka. Kita raikan dan hormati pandangan mereka.

16- Bagi remaja2 Muslim yang meminati lagu ini, apa kata mereka? Sudah pasti mereka akan kata kami layan je. Bukan tiru pun. Dan mereka akan nampak agama hanya tahu menghukum. Walhal Islam tidak begitu. Itu belum lagi diambil kira pandangan non muslim. Jawapan balas dari video Gangnam Sabah tu :

"Ustat2. sudah la, bawa2 la cermin diri sendiri. sy ni mmg2 confirm masuk neraka sudah.. tp saya tidaklah sebiadab kau.. Klau ada yg tdk btul tegur baik2. Klau sdh mmg orang tidak blh terima nasihat kau then retreat kepada Tuhan. Minta dia tolong kasi btul. (Klau la) Ni perangai xda beza dgn orng yg confirm masuk neraka. Fikir2 la Ustat. Bykkan berzikir, sedekah, taubat.. pergi tlng orng d syria, palestin. PBB perlu volunteer. Ckup2 la jadi keyboard warrior,, ni smua video kau jd keyboard warrior" Nampak tak apa aku nampak? Pendekatan sesetengah dari kita salah.

17- Alangkah baiknya kita sebagai Umat Islam memanipulasi Fenomena Gangnam Style ini untuk menyampaikan dakwah Islam. Manipulasi? Macam mana tu. Baik, aku terangkan.

18- Caranya mudah, hasilkan sahaja video berunsur islamik dan kau letakkan tajuk Gangnam Style Hijab. Cuma kau lihat beberapa hari sahaja video kau akan ditonton ratusan ribu manusia. Walhal kau hanya hasilkan tutorial memakai tudung sahaja.

19- Banyak lagi video yang boleh dibuat. (Gangnam) Style Solat Khusyuk, (Gangnam) Style Negara Kebajikan dan macam2 lagilah. Isi video bukan menari sama macam video asal, kau hanya gunakan tajuk itu sahaja untuk menarik jutaan penonton di Youtube. Kalau fenomena ini dah kurang, edit je la tajuk tu kepada yang kau kehendaki. Pokok pangkalnya MANIPULASI ia untuk Islam.

20- Percayalah, fenomena seperti ini jangan dibiarkan begitu sahaja. Manfaatkan semaksimum mungkin. Pedang lawan pedang, bom lawan bom, video lawan video!

21- Akhir kata dari aku : Islam itu Cool! Jangan nampakkan Islam itu rigid.

Salam Kemerdekaan ke 55.
Sebangsa Senegara Sejiwa
Janji Dicapati.

Wassalam.
 
Share:

Harus Tahu: 40 Kemuliaan Wanita Di Mata Islam





Sejak Rasulullah SAW lahir ke dunia, wanita sangat dimuliakan kedudukannya di mata Islam, tidak seperti jaman jahiliah dahulu bayi wanita yang lahir harus dibunuh, Masya Allah..Berikut ini kami sampaikan 40 Hadist bagaimana Allah SWT memberikan tempat atau kedudukan wanita baik di mata Allah SWT , suami, anak-anak, dan di hadapan manusia lainnya..

 


 1- Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik dari 70 orang pemuda yang soleh.

2- Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, derajatnya seumpama orang yang senantiasa menangis karena takut pada Allah S.W.T. dan orang yang takut pada Allah S.W.T. akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

3-Barang siapa yang membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah) lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah.

4-Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya seolah olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail A.S.

5-Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah S.A.W.) di dalam syurga.

6-Barang siapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan, lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya adalah syurga.

7-Dari Aisyah r.a. "Barang siapa yang diuji dengan seSuatu dari anak-anak perempuannya, lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya dari api neraka.

8-Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.
Apabila memanggil akan engkau dua orang ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

9-Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.

10-Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya dan direkannya (serta menjaga sembahyang dan puasanya).

11- Aisyah r.a. berkata "Aku bertanya kepada Rasulullah S.A.W., siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab baginda, "Suaminya." "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" tanya Aisyah kembali, Jawab Rasulullah S.A.W. "Ibunya."

12- Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa bulan Ramadan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dia kehendaki.

13- Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah S.W.T. memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).

14-Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah S.W.T. menatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

15-Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah S.W.T. mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah S.W.T.

16-Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

17-Apabila telah lahir (anak) lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

18-Apabila semalaman (ibu) tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah S.W.T. memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah S.W.T.
19- Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.

20-Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk dari pada 1,000 lelaki yang jahat.

21-Rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

22-Wanita yang memberi minum air susu ibu (asi) kepada anaknya daripada badannya (susu badannya sendiri) akan dapat satu pahala dari pada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.

23- Wanita yang melayani dengan baik suami yang pulang ke rumah di dalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.

24- Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan penuh rahmat.

25-Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumah tangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.

26- Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.

27-Wanita yang memerah susu binatang dengan "bismillah" akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.

28- Wanita yang menguli tepung gandum dengan "bismillah", Allah akan berkatkan rezekinya.

29- Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di baitullah.

30- Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada siang hari.

31- Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.

32- Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.

33- Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dikira sebagai mati syahid.

34- Jika wanita melayani suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.

35-Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempo(2½ thn),maka malaikat-malaikat dilangit akan khabarkan berita bahwa syurga wajib baginya. Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.

36- Jika wanita memicit/mijat suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala 7 tola perak.

37- Wanita yang meninggal dunia dengan keredhaan suaminya akan memasuki syurga.
Jika suami mengajarkan isterinya satu masalah akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.

38-Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya yaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.






Berbahagialah engkau wahai bidadari penghuni syurga…… !
sumber
 
PS : Golongan wanita sentiasa dimuliakan didalam islam, cuma sesetengah golongan wanita itu sendiri yg merendahkan martabat dirinya dengan perkara2 yg x bermoral.
Share:

31 ogos! apa? 31 ogos?

Assalam semua!

Huhuhuu.. panas dan sensasi sejak kebelakangan ini kat fanpage sabahan dan sarawak mengenai tarikh sebenar hari kemerdekaan..

55 tahun or 49 tahun?

APA? okey mari kita tengok lagi sekali...

Malaysia ditubuhkan pada 16 september 1963... hahaha.... so maknanya 49 tahun merdeka untuk malaysia dan 55 tahun merdeka untuk persekutuan tanah malaya..

Sebabnya saya kata macam tu adalah pada 31 ogos tu, bukan lagi malaysia, sebaliknya adalah persekutuan tanah melayu..

Entah kenapa masih nak gunakan tarikh 1957 tu yer... lantak korang la.. sekarang ramai org dah bangkit pertikaikan hal ini dan akan jd modal utk PRU13 yg akan dtg.. so pandai2 la korang..


Share:

Thursday, 30 August 2012

Solat Sunat Dhua - Kunci Rezki

Antara ibadat sunat yang dianjurkan dan menjadi amalan Rasullullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam sendiri ialah sembahyang sunat Dhuha. Banyak hadis-hadis yang mengalakkannya dan menyatakan keutamaannya, Antaranya dalam riwayat  Abu Hurairah katanya:-
Maksudnya :”Kekasihku Rasullullah Sallallahu ‘alaihi Wasallam telah berwasiat kepadaku tiga perkara, aku tidak meninggalkannya, iaitu ; supaya aku tidak tidur melainkan setelah mengerjakan witir, dan supaya aku tidak meninggalkan dua rakaat sembahyang Dhuha kerana ia adalah sunat awwabin, dan berpuasa tiga hari daripada tiap-tiap bulan” - Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim

Waktu sembahyang Dhuha ialah dari naik matahari sampai sepenggalah dan berakhir di waktu matahari tergelincir tetapi disunatkan dita’khirkan sehingga matahari naik tinggi dan panas terik. Cara menunaikannya pula adalah sama seperti sembahyang-sembahyang sunat yang lain iaitu dua rakaat satu salam. Boleh juga dikerjakan empat rakaat, enam rakaat dan lapan rakaat. Menurut sebahagian ulama jumlah rakaatnya tidak terbatas dan tidak ada dalil yang membatasi jumlah rakaat secara tertentu.
Di dalam kitab “An-Nurain” sabda Rasullullah SAW yang maksudnya : “Dua rakaat Dhuha menarik rezeki dan menolak kepapaan.”
Dalam satu riwayat yang lain Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya :
“Barangsiapa yang menjaga sembahyang Dhuhanya nescaya diampuni Allah baginya akan segala dosanya walaupun seperti buih dilautan.” – Riwayat Ibnu Majah dan At-Tirmidzi
Hadis-hadis diatas jelas menunjukkan tentang kelebihan solat sunat dhuha dan betapa besar ganjarannya apabila kita menunaikan solat sunat dhuha dan sentiasa beristiqamah dengan solat sunat ini. Tambahan pula antara ibadat sunat yang dianjurkan dan menjadi amalan Rasullullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam ialah solat sunat Dhuha. Banyak hadis-hadis yang mengalakkannya dan menyatakan keutamaan mengenai solat sunat ini, antaranya dalam riwayat Abu Hurairah katanya:
“Kekasihku Rasullullah SAW telah berwasiat kepadaku tiga perkara, aku tidak meninggalkannya, iaitu ; supaya aku tidak tidur melainkan setelah mengerjakan witir, dan supaya aku tidak meninggalkan dua rakaat solat Dhuha kerana ia adalah sunat awwabin, dan berpuasa tiga hari daripada tiap-tiap bulan” - Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim
Dalam riwayat yang lain Rasullullah SAW pernah bersabda yang maksudnya :
“Pada tiap-tiap pagi lazimkanlah atas tiap-tiap ruas anggota seseorang kamu bersedekah; tiap-tiap tahlil satu sedekah, tiap-tiap takbir satu sedekah, menyuruh berbuat baik satu sedekah, dan cukuplah (sebagai ganti) yang demikian itu dengan mengerjakan dua rakaat solat Dhuha .” – Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim
Doa Solat Sunat Dhuha:
Sumber: 1. http://www.mohamadazhan.com
                  2. http://nursyirah.wordpress.com
Share:

Seni tangan yang menakjubkan!

FINGER ART


Share:

Mari Melawat Kilang Lamborghini (12 Gambar)

Kali ini aku nak bawa korang melawat kilang Lamborghini yang terletak di Sant'agata Bolognese, Itali. Di sinilah Lamborghini Aventador LP700-4 dihasilkan. Kereta ini sangatlah hebat kerana mampu mencapai kelajuan maksimum selaju 350km/h dan hanya mengambil 2.9 saat untuk mencapai kelajuan 100km/h! Ianya dijual pada harga $379,700. Sila kahwin dengan anak datuk untuk memilikinya. Jom layan gambar proses penghasilan kereta ini.

















Share:

Wednesday, 29 August 2012

Ipad Mini Akan Dilancarkan Pada Oktober 2012

Malaysia Cheap Web Hosting

Ipad Mini keluaran baru Apple akan mula dilancarkan pada oktober 2012 ini.Ini merupakan saat yang ditunggu oleh setiap oleh semua pengguna Apple. Yang menariknya, saiz skrin hanya 8 Inci adalah lebih kecil daripada Ipad manakala lebih besar dari Iphone. Mungkin juga Ipad Mini ni akan mengalahkan pasaran Android di seluruh dunia. Masih lagi mengekalkan teknologi Ipad genenarasi baru, pengguna mungkin akan lebih gembira dengan saiz mudah alih yang lebih kecil dan selesa dibawa kemana sahaja.
ipad mini
Apapun, masih belum ada berita mengenai spesifikasi Ipad mini ni dan akan diumumkan oleh Apple tak lama lagi. Diharap Ipad Mini ni dapat atasi masalah kepanasan pada hardware seperti berlaku kat Ipad 3.

Share:

Tuesday, 28 August 2012

10 Tanda Wanita Kuat Cemburu



1. Dia mahu mengetahui segala-galanya
Sebagai pasangan, dia menghubungi anda banyak kali dalam sehari, untuk mengetahui di mana anda berada dan apa yang anda buat. Dia akan memerikasa teleon anda, siapa yang dihubungi dan orang yang menghubungi. Dia juga akan memasuki ruang peribadi internet untuk mengetahui adakah pasangannya menghubungi wanita lain dalam ruangan chat dan sebagainya. 
2. Dia menuduh anda menipunya
Memang pening kalau pasangan menuduh anda berbuat sesuatu yang tidak anda lakukan. Tapi, biasanya orang yang kuat cemburu akan menuduh pasangannya walau pun anda telah meminta maaf berulang kali.
3. Dia tidak mahu anda mempunyai ramai kawan perempuan
Satu lagi tanda pasangan anda kuat cemburu ialah tidak menyukai anda mempunyai ramai kawan wanita. Pada fikirannya, anda mungkin akan curang dan keluar bersama secara sembunyi di belakangnya. 

4. Selalu ingin menonjol
Salah satu sikap cemburunya ialah sengaja ingin menunjukkan di hadapan orang bahawa anda adalah kekasih atau pasangannya. Dia mungkin sengaja bercakap dengan nada yang kuat, senyuman yang sengaja dileretkan atau sengaja menunjuk cara manja yang berlebihan sehinggakan orang yang memandangnya dengan perasaan meluat.

5. Sering mengesyaki pasangan curang

Begitulah sikap orang yang kuat cemburu. Setiap hari ada saja tuduhan terhadap anda khususnya dia menuduh anda menjalinkan hubungan dengan wanita lain sedangkan ia hanya rakan sepejabat atau rakan sekolej anda. Silap hari bulan, dia mungkin akan menyerang teman anda itu di tempat kerja dan sebagainya.

6. Berketrampilan berlebihan
Dia akan menonjolkan dirinya di hadapan kawan-kawan anda seolah-olah hanya dia seorang sahaja wanita di situ. Jangan harap anda untuk duduk berlama-lama di majlis kerana dia pasti mengajak anda pulang dengan segera. 
7. Menyiasat melalui kawan-kawan
Mungkin mahu mendapatkan maklumat dengan anda sangat payah, jadi dia mencari kawan-kawan anda pula. Awalnya dia nampak baik dengan dengan rakan sepejabat anda tetapi dalam masa yang sama dia sebenarnya mahu mencungkil rahsia anda di pejabat.

8. Tidak dapat menerima hakikat

Salah satu sifat orang cemburu juga, mereka biasanya tidak dapat menerima pendapat pasangan mereka walaupun ketika itu anda sudah bercakap jujur dengannya.

9. Tidak suka anda keluar dengan kawan

Dia tidak suka anda keluar dengan kawan-kawan dan mahu anda keluar berdua sahaja dengannya. Kalau anda keluar dengan kawan, dia akan menarik muka masam sekali gus membuatkan anda berasa bersalah.

10. Marah jika pandang wanita lain
Inilah yang paling kronik dalam semua bab cemburu. Dia pasti akan menjadi singa kelaparan kalau melihat anda menjeling ke arah wanita lain. Tak mustahil ada yang kena serang kalau dia sudah tidak mampu mengawal diri. 

SUMBER
Share:

Monday, 27 August 2012

Top Highest Paid Managers In England

Some Fulham fans may have scoffed when Mark Hughes, who left the Cottagers last year because he felt they couldn't match his ambition, joined struggling QPR, but the Welshman has landed himself a bumper £3million annual salary. The new Rangers boss could also bank a £1m bonus if he keeps the Hoops up this season, making him one of the highest paid managers in English football. 

Counts down the 10 highest paid managers in English football…


The Glaswegian joined Everton in 2002 and has since proved to be one of the League's most reliable managers and this longevity - he's the third longest serving behind Alex Ferguson and Arsene Wenger - has resulted in a healthy yearly pay packet, although he would no doubt command more elsewhere


When Birmingham City were relegated last season, McLeish stepped across the Brum divide and joined rivals Aston Villa, where his annual salary is reported to be a cool £2million. Former Villa boss O'Neill, meanwhile, can match that salary at new club Sunderland.

Rangers' owner Tony Fernandes is a hugely successful businessman, but will his big investment in Mark Hughes pay dividends?
The most successful Premier League manager of all time is surprisingly low down our list. The 70-year-old probably tops it up with a good pension and the odd win bonus!
Wenger and Dalglish are estimated to have a similar wage of around £4million and both are equally as desperate to win some silverware
Chelsea had to pay Porto £13.3million to release AVB from his contract and on top of that the 34-year-old reportedly takes home an estimated £4.5million a year
Roberto Mancini signed a new contract in December that made him the highest paid Premier League manager, but there's one boss in English football who earns a few quid more.
Beating Spain in a friendly comes at quite a price! We weren't able to obtain reliable

Source from Talk Sports
Share:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


MOHD NASYIT GAMING

Arkib

Blog Archive