AYAM MASAK MERAH WANGI PALING WIN!

Resepi kali ini adalah ayam masak merah aroma wangi dan melaparkan!

ayam butter salted egg

My favourite recepi!

MASALAH URL WORDPRESS

Tertukar URL kemudian website rosak? Jangan panik. Saya ada penyelesaiannya.

PERISTIWA 2 MAC 1978

Hari ini 44 tahun yang lalu, mayat Charlie Chaplin dibawa lari dari kuburnya.

uTorrent made easy!

Tutorial ringkas dan mudah menggunakan uTorrent untuk muat-turun file kegemaran anda.

Showing posts with label Panas. Show all posts
Showing posts with label Panas. Show all posts

Sunday 4 August 2013

Cerita sebenar disebalik isu ex yang mendakwa dirinya difitnah

Assalam.

Berberapa hari sebelum tibanya bulan mulia ramadhan al-mubarak, saya ada mengepostkan berberapa entry yang begitu marah trhadap seseorang yg sebenarnya adalah ex saya sendiri. Namun dalam masa yang sama dia juga telah membuat maklum balas dgn mnyatakan di wall facebook dia mengatakan bahawa saya dan tunang saya memfitnah dia seolah2 dia tak bersalah dan tak pernah ganggu hubungan kami. well, gambar kat bawah ni menjelaskan semuanya.

message yang telah di forward oleh kawan baik dia yang jga kawan kepada saya.
 PERSOALAN...

Persoalan disini, kenapa mesti dia hantar msg seperti itu?
Kenapa tak hantar SMS sahaja sebab ada diantara kawan baik dia tahu number fon saya dan dia bleh dapatkan terus dari mereka jika dia tidak mempunyai number saya.

Saya merasa berang akan msg ini kerana ia bersifat menganggu hubungan saya sebab tu saya post berberapa status yang mengutuk dirinya.

Namun, saya akaui kesilapan saya pada waktu itu kerana tidak menyiarkan saja msg asal ini sebagai tatapan umum trmasuklah rakannya yang ada dalam friendlist pada ketika itu. biar mereka menilai sendiri kawan mereka yg kononya 'suci' dari masalah sosial ini betul atau tak.

Dia ambil kesempatan berlagak seolah2 saya masih mencari2nya dan memfitnahnya apabila tidak mendapatnya. Well sedarlah kenapa orang block kat fb tu. Rasanya dah jelas iaitu dah tak mahu ada apa-apa kaitan dengan dia TAPI herannya bagaimana dia boleh perasan dirinya di-BLOCK?

kalau sy kata dia stalker fb sy mcmna? hahaha... mybe dia bengang agaknya tetiba tak dpt stalker lg tu.. Sebelum ni pun dia dah pnh mmbuat masalah sebab tu sy block dia. dan tetiba bila sy dah unblock, dia p add sy pulak kat fb. heran kan mcmna dia tahu?? and sekali lagi adakah sebab dia STALKER fb sy? skrg sapa cari sapa sebenarnya??

HIDUP DALAM BAYANGAN.

Sapa hidup dalam bygn sapa sbnrnya? setelah dia tinggalkan sy dlu atas sbb yg tak masuk akal olehnya sendiri sy tekad dah tak mahu dengannya lg. Buktinya? buktinya knp sy bleh mmpunyai hbngn yg serius shingga ke alam pertunangan dan seterusnya akan dtg ke alam perkhwinan pulak..

Dia pulak bgmana? still single sampai skrg. Dia akui di fb dia mngatakan dia PUTUSKAN hbngn sbb tiada jodoh, so mgkin sbb tu dia tinggalkan sy dulu tp buat apa cari balik? dah cari balik mngata pulak sy masih hidup dlm bygn dia? punyalah PERASAN..!!

tak dpt lari dr memikirkan dia? oh tidak benar sama sekali. Sy tak pnh nak bersama dgn dia pun lg setelah berkali-kali dia buat masalah.

Apakah perlu didedahkan bukti2 masalah lalu dia sbg tatapan umum agar smua org percaya dia tu pmpuan bermasalah sosial? kalau nak bleh jer. Tapi jgn mnyesal dikemudian hari. Sedarlah diri tu PENDEK AKAL. smua nak main hentam ikut perasaan. belajar tinggi2 jer tp bodoh.

WISH PERKAHWINAN? -NO THANKS LA.

Dia mcm mnyalahkan sy pulak kerana sbb sy dah block so dia pun x dpt nak wish.. hahaa.. funny like bastard. Penting ker? tak payah la nak bg wish murahan tu. tak bernilai pun wlu sesen sekali-pun. Simpan jer la dan bg kat si SAIFUL BAHRI tu.. eh sapa pulak mamat ni? kontraktor? lelaki simpanan or what? hahaha... entah la.. typing error la tu yer.. :p

PESANAN UNTUK DIRIMU.

amaran keras, jangan sampai terdedah semua aib2 mu yang lepas seperti mana ko fitnah aku mcm2 kat wall ko dan depan kwn2 ko. ko yg nak sgt berpisah jd buat pa nak bg masalah lg? ke sbb ko pendendam? bgmana klu aku pulak yg jd pendendam? nnt x pasal2 trbongkar foto2 skandal, video2 skandal... opss.. foto dan video? ye la klu foto kat rumah lama dia tu nnt org kata photoshop kan, tp bagaimana dgn video kat hotel murah ke, video kat tepi hutan.. ala yg waktu lepak dlm kereta si saiful tu... hahaha.. yang foto tu mgkin mak dia bleh sahkan benar tu tp video tu biar kawan2 dia yg sahkan.. hahahaa...!!

Oh ya, sbnrnya sy main2 jer kat sini. video yang dimaksdkn video waktu dia perkemahan dan lepak sama kwn2 baik dia dlu... hahahahahahahahaha... sendiri mau ingat la yer.. Jgn pulak fikir video yg bukan2 yer...  gambar tu pulak gambar dia posing ayu kat rumah dia.. kat bilik dia tu.. sungguh 'ayu' sekali.. cewahhhh...!!

Nanti sy printkan dan kasi frame lawa2 gambar tu utk dijadikan htrn hari jadi mak ko atau bapak ko yer.. mesti mereka suka tu.

AKHIR KATA
Akhir kata dari saya adalah, DON'T PLAY FIRE WITH ME OR YOU MAY GET BURN!!
pergi blah la weh.. anjing dihalau pun tahu lari. ko ni jer tak tahu2 nak lari.

lagu ni khas untuk ko,
HATE YOU!



Bait lirik ni mmg utk ko,

"i hate you, i fine living without you."

yg benar!
-mohdnasyit-

Share:

Thursday 13 September 2012

Isu panas - Part 3

Lagi isu pasal hina sabahan dan sarawakian... Macam tak da kesudahan n aku pun x fhm kenapa mesti jadi begitu... hina sgt ke bngsa sabahan ni.. Harini aku nak tulis part 2 utk isu panas ni(dan mmg bikin panas)...

klik sini utk part 1 >>> isu panas part 1

Klik sini utk part 2 >>> isu panas part 2

Terbaru adalah pasa budak MD YUSRY ni.. panas aku tgk ayat dia. cuba tgk kat bawah neh...

Credit to Mandating SKT

Sarawak KAYA sebab McD? EEEEEEeeee tulung sikit... Sarawak adalah pengeluar minyak petroleum la bangang! But the most of the most bikin panas adalah kat bwh neh...

Takde pun sarawak? hahaha


dah la kemukakan fakta sesuka hati dia, pastu di beri reward pulak(wlupun cuma tmpat ketiga). Seems like mreka iktiraf jer mamat ni.

Ada pulak penyokong2 dia pulak... hahaha!!!

UPDATE!!!!!!!!

Ok terkini aku dapat info bahawa budak ni dah buat permohonan maaf secara terbuka dan claim bahawa semua tu fitnah? Oh yer ke..

Dari facebook dia:

"Demi menjunjung kebebasan berakademik, dengan ini Saya Mohd Yusri Bin Hidrus memohon maaf secara terbuka kepada mana-mana pihak yang tersinggung dengan apa yang telah saya ucap/hujahkan SEMASA SIARAN LANGSUNG Bicara Kampus bertarikh 09/09/2012.

Saya juga ingin menegaskan bahawa segala apa yang telah dihujahkan oleh saya pada masa itu adalah dibawah tanggungjawab saya sendiri dan tidak boleh dikait serta dijatuh hukumkan ianya kepada pihak UKM. Sesungguhnya, UKM adalah universiti yang sentiasa menitikberatkan aspek kepentingan menjaga perpaduan dan integrasi nasional.

Saya berasa terkilan dengan sikap beberapa blogger dan admin fb yang bertindak mempotilik dan memutarbelitkan fakta hujah saya. Kemudian, mereka memfitnah saya dengan merumuskannya ianya kepada 4 perkara yang saya tidak tahu dari mana sumber dan kesahihannya.

Cuma satu sahaja yang saya pinta, sebelum anda semua membuat sebarang penghakiman yang membuta tuli kepada 4 perkara yang saya sifatkan sebagai tuduhan dan juga fitnah oleh pihak yang tidak bertanggungjawab terhadap diri saya ini, saya mohon agar kalian TONTON TERLEBIH DAHULU EPISODE PENUH RAKAMAN Bicara Kampus tersebut agar mendapatkan kesahihan yang lebih kukuh.

Saya juga masih menunggu laporan keputusan analisis video rakaman penuh dari pihak RTM sebagai bukti kukuh samada saya ada mengeluarkan 4 perkara tersebut atau tidak.

Beringatlah wahai manusia, bahawa Fitnah itu adalah dosa yang amat besar.
Allah Maha Bijaksana lagi maha mengetahui, Saya bertawakkal kpd ketentuannya.
Sekian Terima Kasih. ❤ Malaysia"


Klik sini untuk lihat sumber asal.


aku tinggalkan korang bersama video kat bawah dan try cari apa yang tak kena kat situ.. apa-apa pun aku tak pasti la adakah ini video penuh rakaman atau tak sebab aku pun tak tgk waktu tu..

layannn...~




PS: Entah mana yang betul. hahahaha.. Tapi kalau iya pun nak menang debat jgn la HINA negeri org weh...

Share:

Sunday 2 September 2012

Benarkah Gangnam Bermaksud ‘Saya Ingin Menjadi Yahudi’?



Beberapa hari ini ada sistem pesanan ringkas (SMS) dan twitter yang berlegar dengan kata-kata berikut;
Gangnam bermaksud ‘Saya Ingin Menjadi Yahudi’ sebarkan untuk Agama Islam. #ShareThis ! Subhanallah. Macam2 sekarang niehh !

Benarkah itu maksud gangnam style?
Blogger Ipoh Malay menghuraikan isu berkenaan;
Jangan Malukan Umat, Ini Maksud Sebenar ‘Gangnam’
Memang tak senonoh video clip Oppa Gangnam Style nyanyian PSY yang menjadi viral secara tiba-tiba di Asia dan Amerika Syarikat. Tetapi sesenonoh mana pula penyebaran dakyah kononnya untuk kebaikan umat Islam bahawa Gangnam bermaksud “Saya Ingin Jadi Yahudi” ?
Jawapannya tiada faedah, malah memalukan umat Islam kerana bila tiba ke pengetahuan masyarakat bukan Islam, umat Islam akan dipermalukan dengan celaan seperti ‘bodoh’ , ‘tak buat kajian’ dan ‘cetek ilmu’.

Jadi, apakah Gangnam itu?
Technically, ‘Gangnam’ means Seoul south of the Han River. (gang = river, nam = south) . But in general sense, when Koreans say Gangnam, they refer to a particular district called ‘Gangnam-gu’.This district, or gu, is one of the most well-off areas in Seoul, and here you can see the fanciest buildings and the busiest workers and students in Korea.

Seperti yang tertulis di Wikipedia :
Gangnam-gu is one of the 25 gu (local government districts) which make up the city ofSeoul, South Korea. It is one of the most affluent areas of Seoul and is located in the southeast of the city. It is served by Seoul Subway Line 2, Seoul Subway Line 3, Seoul Subway Line 7, Seoul Subway Line 9, Bundang Line and the Sin Bundang Line.

Menurut orang Korea, Gangnam-gu merupakan kawasan dalam Seoul yang dihuni artis-artis, penuh dengan bangunan rekaan moden, mahal, ada style dan mereka menyamakan Gangnam dengan Beverly Hills di Amerika Syarikat.

Oppa pula ialah panggilan hormat mereka kepada lelaki yang lebih tua seperti kita menyebut ‘abang’ atau ‘encik’ . Maka mamat gemok yang popular tiba-tiba itu menyanyikan lagu yang bertajuk ‘ cara encik gangnam’.

Negara Yahudi sebesar Amerika Syarikat pun tak pernah ada tempat dengan nama bermaksud “I wanna be Jews”.
Seharusnya kita tidak sembrono menyebarkan sesuatu yang memalukan kita umat Islam secara keseluruhan akibat perbuatan dangkal hasil tangan puak-puak tertentu yang belum tentu lagi kita tahu pegangan akidah mereka. Boleh jadi ia dilakukan oleh orang kafir sendiri bagi memalukan umat Islam.
Apa gunanya Google pada kalian para penyebar semua?

MyNewsHub

PS: tu la kata org klu tak tahu sila bertanya, klu x pandai jgn memandai2, klu booh mmg sah la bodoh! HAHAHHAA

Share:

Friday 31 August 2012

31 ogos! apa? 31 ogos?

Assalam semua!

Huhuhuu.. panas dan sensasi sejak kebelakangan ini kat fanpage sabahan dan sarawak mengenai tarikh sebenar hari kemerdekaan..

55 tahun or 49 tahun?

APA? okey mari kita tengok lagi sekali...

Malaysia ditubuhkan pada 16 september 1963... hahaha.... so maknanya 49 tahun merdeka untuk malaysia dan 55 tahun merdeka untuk persekutuan tanah malaya..

Sebabnya saya kata macam tu adalah pada 31 ogos tu, bukan lagi malaysia, sebaliknya adalah persekutuan tanah melayu..

Entah kenapa masih nak gunakan tarikh 1957 tu yer... lantak korang la.. sekarang ramai org dah bangkit pertikaikan hal ini dan akan jd modal utk PRU13 yg akan dtg.. so pandai2 la korang..


Share:

Tuesday 21 August 2012

8 Jenis Fesyen Tudung Seksi Di Malaysia

Siapa yang tak ambik tahu pasal fesyen tudung kontemporari dan terkini? Kalau tak ambik tahu pasal fesyen tudung, jom baca kat sini. Yang memang ambik tahu pasal fesyen tudung terkini, digalakkan untuk baca. Mungkin anda terlepas pandang fesyen tudung yang beredar mengikut aliran zaman. Berikut merupakan jenis dan fesyen tudung yang boleh kita dapati di Malaysia. Bunyinya agak pelik, tapi inilah hakikatnya. Fesyen tudung menarik ini menjadi gilaan ramai wanita kini.

1. Tudung Bukit

Awek tudung baju pink
Memakai tudung, tapi kedua-dua bukit ditayang dengan sengaja untuk tatapan percuma. Ini lah dinamakan tudung bukit. Tak kisahlah apa saiz bukit tu. Tetap nak tayang percuma jugak. Bila diperhatikan, bangga sampai hidung kembang semangkuk. Alahai, mudahnya bagi tayangan percuma. Kalau dah bagi tayangan percuma, nak bagi apa kat suami nanti? Suami anda setaraf dengan orang asing kah sampai apa yang suami anda sahaja yang berhak lihat, anda sudah tayang percuma kepada orang lain.


2. Tudung Nasi Lemak

Awek tak cukup kain
Pernah tengok nasi lemak ikan bilis? Kat daun pisang tu, ada sedikit terbuka dan menyebabkan ikan bilis tu terkeluar kerana daun pisang tak menutup rapat bungkusan nasi lemak tu. Sebab tu fesyen tudung ni dinamakan ‘Tudung Nasi Lemak‘.




3. Tudung Sarung Nangka

Awek tudung singkat
Pakai tudung ketat sampai menampakkan segala yang ada di kepala, sehingga menampakkan bentuk telinga sekalipun. Kalau kat telinga tu ada 7 subang, semuanya nampak bentuk. Inilah fesyen tudung sesat yang dinamakan tudung sarung nangkayang semakin menjadi aliran muslimah masa kini. Ikut artis katakan…



4. Tudung Alien

Tudung awek ketat
Dinamakan tudung alien, sebab kepala si pemakai tudung ini memang sebijik dengan kapala alien. Tudung ini juga dikenali sebagai tudung bonggol unta.

Maksud hadis: “Ada dua golongan yang akan menjadi penghuni Neraka yang belum lagi aku melihat mereka. Pertama, golongan (penguasa) yang mempunyai cemeti-cemeti bagaikan ekor Iembu yang digunakan untuk memukul orang. Kedua, perempuan yang berpakaian tetapi bertelanjang, berlenggang lenggok waktu berjalan, menghayun-hayunkan bahu. Kepala mereka (sanggul di atas kepala mereka) bagaikan bonggol (goh) unta yang senget. Kedua-dua golongan ini tidak akan masuk syurga dan tidak akan dapat mencium bau wanginya. Sesungguhnya bau wangi syurga itu sudah tercium dari perjalanan yang sangat jauh daripadanya” [HR Muslim]



5. Tudung Papa Kedana

Awek sekolah baju ketat



Kebanyakan yang pakai tudung papa kedana ni adalah golongan minah rempit sekolah. Pakai tudung sebagai syarat masuk sekolah sahaja, bukan ikut hukum syarak. Masakan tidak, tudung singkat sampai nampak tengkok. Love bite kat leher pon boleh nampak. Mungkin terlalu papa kedana sampai tudung yang labuh sikit pun tak mampu nak beli. Bukan papa kedana bab ekonomi, tapi lu fikirlah sendiri…



6. Tudung Siput

Ni, tak tau nak terangkan macam mana bentuknya tudung siput ni… Tak terkata. Fesyen? Entah… Mungkin pembaca lebih arif. Macam fesyen Lady Gaga pun ada gak ni. Pelik betul…



7. Tudung Retis

Ini satu masalah besar lagi. Tudung retis yang artis ni pakai, mesti jadi ikutan para remaja, seolah-olah artis ni adalah seorang nabi untuk dijadikan ikutan. Alahai artis, berhentilah kalian daripada terus memesongkan ummat daripada ajaran Islam yang sebenar. Pakai la tudung yang elok-elok macam Wardina ke, Isma ke.



8. Tudung Muslimah

Inilah tudung yang benar-benar menyejukkan mata memandang. Mengikut hukum syarak, tidak menonjol, sopan, dan tertib. Tudung muslimah ini tidak jarang, tidak ketat, dan menutup dada :)

9.Tudung saji


Okey seriously yang ni off-topik. Takde kena mengena dengan entry ni.. HEHEHEHEH... (saja nak kasi bingung korang.. :p)


Katakanlah kepada wanita yang beriman: “Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak dari padanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara lelaki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita islam, atau budak-budak yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita. Dan janganlah mereka memukulkan kakinyua agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan. Dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. [ TMQ an-Nur(24):31]
  
PS: Yang ni mmg x bleh blah punyer..
 Awek tak cukup kain
Ni la fesyen popular nih...

Credit : penpatah.blogspot.com
  
Share:

Wednesday 15 August 2012

Penghinaan terhadap sabah kini dah menjadi trend? - Part 2


Sekarang ni dah jadi macam trend pulak bagi sesetengah orang spesis mangkuk tandas ni yang suka sangat nak menghina sabah dan sarawak. Tak semua orang semenanjung tu menghina sabahan dan sarawakian, tapi heran, zaman moden dan maju sekarang ni masih ada pulak dari kalangan mereka bertanggapan orang sabah tinggal atas pokok la, kotor la, mundur la.. dan macam-macam lagi la.

Apa mereka ni takde TV ke kat rumah sampai tak tahu apa-apa pasal sabahan? kalau begitu yang mundur sebenarnya adalah golongan ini la sebab tak mampu nak beli TV sendiri.. hahaha...

Bahkan mereka ni tak ubah macam katak tinggal bawah tempurung sebab tak tahu apa-apa pasal negeri luar dari tempat mereka.

Ni budak sengal ni claim akaun dia telah di-hack.. hahaha.. WTH.. ada-ada jer la alasan... entah betul ke tidak saya pun tak tahu lar...

Well itu suatu alasan mudah sebenarnya nak cover line.. sebab tu saya buat kartun khas ni..
Senang jer kan, Hack kononnyer.. heheh.. ala bukan ada sesapa nampak pun.. :p
Berikut berberapa foto lain yang saya dapat dari laman sosial facebook.

 


Saya rasa hina-menghina sabahan ni dah jadi macam trend pulak. Hina pastu minta maaf.. tu jer.. ingat semudah tu ker? Mungkin ada yang memaafkan tapi tak semua yer..

Kalau dah hinaan tu jadi macam budaya, ada pulak yang sanggup kerat XXX dia pulak.. Last-last sendiri juga takut.. Dan macam biasa, 'mohon maaf' sebagai penyelesaian.. pastu baru la nak ingat pasal Nabi pulak yer.. waktu kutuk tu tak ingat pulak..

Cukup sampai sini ler, nanti saya akan updatekan lagi.. Kepada individu berkenaan, harap-harap korang insaflah sebab bukan per, ada gambar korang kat fb tu, manala tau suatu hari nanti korang pergi kat sabah, dan ada pulak individu yang berdendam ker apa ker.. hahh.. naya nanti..

sekian wassalam.
Share:

5 Trend Jahiliyah Perempuan Melayu Masa Kini

Pergi sahaja di mana-mana kita akan dapati ramai wanita masa kini yang memakai pakaian yang ketat-ketat dan mempunyai sikap tidak seperti gadis melayu.

5 Trend Jahiliyah Perempuan Melayu Masa Kini | Semua orang nak berfesyen dan mengikut trend, terutama golongan wanita. Pakaian bertudung mula bertukar menjadi fesyen selari dengan peredaran masa dan dunia yang semakin moden. Tetapi kebanyakkan wanita yang dapat dilihat, pakai tudung tapi lengan terdedah, dada terdedah, kaki terdedah. Camna tu? Sedihnya ramai gadis Melayu “dijajah” semula oleh Barat dengan fesyen bertudung tetapi moden ini. Aku selalu perhatikan pemandangan yang tidak begitu indah ini sehingga aku bertanya pada diri sendiri, “kenapa?”. Mari kita kenali dulu 5 trend atau sikap wanita yang terpesong dalam zaman moden ni. (Nota: INILAH REALITI KEBANYAKKAN WANITA WALAU TIDAK SEMUA BEGINI)

Sekadar gambar hiasan (Google.com.my)

1. Pakaian Ketat, Sendat dan Terlalu Seksi

Baju kurung dan kebaya yang dipakai sangat jarang dan ketat sehingga menampakkan bentuk badan. Begitu juga seluar, blouse dan T-shirt. Ramai yang dengan bangganya mendedahkan lurah dendam “neraka” depan dan belakang. Bagi gadis remaja biasanya memakai jeans low cut sehingga menampakkan lurah semasa berjalan atau lebih tak sanggup untuk dilihat apabila membonceng motorsikal. Ditambah pula dengan kulit yang tak berapa licin dan berparut! Ewwww…simpan la barang-barang privasi korang tu, takyah tunjuk-tunjuk.

2. Tudung Nampak Bayang Rambut

Ini satu lagi fesyen yang aku tak faham. Bertudung tetapi rambut terkeluar di sana sini, bayang rambut yang diikat tocang jelas kelihatan. Ada juga yang ekor rambutnya terkeluar di bahagian belakang tudung. Dan macam-macam lagi kalau aku bagi contoh. Nak tau lebih lanjut, baca ni: 8 Jenis Fesyen Tudung Pelik Malaysia dan 11 Fesyen Kontroversi Gaya Tudung Wanita Malaysia. Memang ada pelbagai fesyen tudung wanita yang tidak tahu aku nak ulas camna.

3. Pertuturan Lancang dan Ketawa Mengilai

Adalah sesuatu yang memalukan apabila melihat gadis Melayu bertudung yang tidak menjaga tutur bicara. Jenaka lucah dan perkataan kesat jadi mainan dibibir, ketawanya mengilai bak pontianak. Kadang-kadang kalau restoran tu, suaranya mengalahkan suara TV yang dipasang. Kadang-kadang tu time gelak tu terkeluar benda yang tengah dimakan, tempias sana sini. Ish ish ish wanita jenis apa la ni.

4. Bertepuk Tampar Dengan Lelaki

Persahabatan antara lelaki dan perempuan tidak dilarang agama tetapi mestilah mengikut batas yang telah ditetapkan. Kalau sudah bertepuk bertampar dan bergurau senda seperti kawan sejenis, apa yang hendak dikata? Lelaki pun satu hal gak, membenarkan dirinya ditepuk dan ditampar oleh wanita. Bukan sedap pun. Sakit wooooo.

5. Bercumbu dan Memadu Kasih Tanpa Segan

Bercumbu dan memadu kasih tanpa segan ini adalah antara sifat yang paling memalukan dan menjatuhkan maruah kita sebagai seorang Islam. Memang dalam perkara ini kaum lelaki juga bersalah kerana menjadi pasangan dalam aksi berahi bermadu kasih tanpa segan silu. Jika dibuat carian ‘gadis bertudung’ di Internet, hasilnya sudah pasti aksi-aksi kurang sopan dan seks yang dirakam secara rela atau tersembunyi. Astagfirullah. Malu tu kan mahkota seorang wanita.


PS: Sorry la yer geng2 semua, tapi ini kenyataannya.. Ada di antara mereka ni keras hati bila ditegur pula.. Mula la nak akta kubur masing2 la, belum sampai seru la.. mcm2 la... muak dah tegur. Pastu nnt bila dah rosak baru nak mnyesal. Tapi bgus lagi klu sedar tu.. Ada yg x sedar2 lg pe hal.. Dah gtu alasan dia pulak, "dah rosak, alang2 biar la tambah rosak..." Alamak.. hahaha... Well, kpd sesapa kat luar sana tu yg perangai sedemikian, harap2 berubah ler cepat2 coz klu nakkan teman hidup yg elok, perangai sendiri kena elok terlebih dahulu yer.. wassalam.~

Sumber Rujukan: Informasi MY
Share:

Monday 13 August 2012

Isu panas - Part 1

Ni yang saya tak bleh blah ni.. tak habis-habis betul la isu macamni ni.. Mesti akan ada isu penghinaan. Dah ler dari dlu sampai sekarang tak habis-habis lagi kutuk orang sabah tinggal atas pokok, ni kali kata pulak sabah ni akan miskin kalau tak join malaysia.. Ye ker? rasanya tidak la.. Brunei dan Singapore tetap kaya walaupun tak join Malaysia. Sabah sendiri ada hasil petroleum dan hasil-hasil bumi seperti kelapa sawit dan balak. Industri pelancongan sabah pun boleh tahan dan telah pun diiktiraf dunia. 
Ni memang sah la manusia tinggal dalam gua dan tak tengok TV ni sampaikan tak tahu apa-apa pasal sabah.. Maksud sya tu mamat bangang MUHD WIDZWAN tu...
Lagi isu pasal orang semenanjung kutuk sabahan.. Apa mereka ni takde akal ke bodoh.. Memang sah tak bleh blah... huhuhu~
Share:

POST PALING POPULAR

Recommended Webhosting & Domain Services

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


ENJIN CARIAN GOOGLE