Sunday, 4 August 2013

Cerita sebenar disebalik isu ex yang mendakwa dirinya difitnah

Assalam.

Berberapa hari sebelum tibanya bulan mulia ramadhan al-mubarak, saya ada mengepostkan berberapa entry yang begitu marah trhadap seseorang yg sebenarnya adalah ex saya sendiri. Namun dalam masa yang sama dia juga telah membuat maklum balas dgn mnyatakan di wall facebook dia mengatakan bahawa saya dan tunang saya memfitnah dia seolah2 dia tak bersalah dan tak pernah ganggu hubungan kami. well, gambar kat bawah ni menjelaskan semuanya.

message yang telah di forward oleh kawan baik dia yang jga kawan kepada saya.
 PERSOALAN...

Persoalan disini, kenapa mesti dia hantar msg seperti itu?
Kenapa tak hantar SMS sahaja sebab ada diantara kawan baik dia tahu number fon saya dan dia bleh dapatkan terus dari mereka jika dia tidak mempunyai number saya.

Saya merasa berang akan msg ini kerana ia bersifat menganggu hubungan saya sebab tu saya post berberapa status yang mengutuk dirinya.

Namun, saya akaui kesilapan saya pada waktu itu kerana tidak menyiarkan saja msg asal ini sebagai tatapan umum trmasuklah rakannya yang ada dalam friendlist pada ketika itu. biar mereka menilai sendiri kawan mereka yg kononya 'suci' dari masalah sosial ini betul atau tak.

Dia ambil kesempatan berlagak seolah2 saya masih mencari2nya dan memfitnahnya apabila tidak mendapatnya. Well sedarlah kenapa orang block kat fb tu. Rasanya dah jelas iaitu dah tak mahu ada apa-apa kaitan dengan dia TAPI herannya bagaimana dia boleh perasan dirinya di-BLOCK?

kalau sy kata dia stalker fb sy mcmna? hahaha... mybe dia bengang agaknya tetiba tak dpt stalker lg tu.. Sebelum ni pun dia dah pnh mmbuat masalah sebab tu sy block dia. dan tetiba bila sy dah unblock, dia p add sy pulak kat fb. heran kan mcmna dia tahu?? and sekali lagi adakah sebab dia STALKER fb sy? skrg sapa cari sapa sebenarnya??

HIDUP DALAM BAYANGAN.

Sapa hidup dalam bygn sapa sbnrnya? setelah dia tinggalkan sy dlu atas sbb yg tak masuk akal olehnya sendiri sy tekad dah tak mahu dengannya lg. Buktinya? buktinya knp sy bleh mmpunyai hbngn yg serius shingga ke alam pertunangan dan seterusnya akan dtg ke alam perkhwinan pulak..

Dia pulak bgmana? still single sampai skrg. Dia akui di fb dia mngatakan dia PUTUSKAN hbngn sbb tiada jodoh, so mgkin sbb tu dia tinggalkan sy dulu tp buat apa cari balik? dah cari balik mngata pulak sy masih hidup dlm bygn dia? punyalah PERASAN..!!

tak dpt lari dr memikirkan dia? oh tidak benar sama sekali. Sy tak pnh nak bersama dgn dia pun lg setelah berkali-kali dia buat masalah.

Apakah perlu didedahkan bukti2 masalah lalu dia sbg tatapan umum agar smua org percaya dia tu pmpuan bermasalah sosial? kalau nak bleh jer. Tapi jgn mnyesal dikemudian hari. Sedarlah diri tu PENDEK AKAL. smua nak main hentam ikut perasaan. belajar tinggi2 jer tp bodoh.

WISH PERKAHWINAN? -NO THANKS LA.

Dia mcm mnyalahkan sy pulak kerana sbb sy dah block so dia pun x dpt nak wish.. hahaa.. funny like bastard. Penting ker? tak payah la nak bg wish murahan tu. tak bernilai pun wlu sesen sekali-pun. Simpan jer la dan bg kat si SAIFUL BAHRI tu.. eh sapa pulak mamat ni? kontraktor? lelaki simpanan or what? hahaha... entah la.. typing error la tu yer.. :p

PESANAN UNTUK DIRIMU.

amaran keras, jangan sampai terdedah semua aib2 mu yang lepas seperti mana ko fitnah aku mcm2 kat wall ko dan depan kwn2 ko. ko yg nak sgt berpisah jd buat pa nak bg masalah lg? ke sbb ko pendendam? bgmana klu aku pulak yg jd pendendam? nnt x pasal2 trbongkar foto2 skandal, video2 skandal... opss.. foto dan video? ye la klu foto kat rumah lama dia tu nnt org kata photoshop kan, tp bagaimana dgn video kat hotel murah ke, video kat tepi hutan.. ala yg waktu lepak dlm kereta si saiful tu... hahaha.. yang foto tu mgkin mak dia bleh sahkan benar tu tp video tu biar kawan2 dia yg sahkan.. hahahaa...!!

Oh ya, sbnrnya sy main2 jer kat sini. video yang dimaksdkn video waktu dia perkemahan dan lepak sama kwn2 baik dia dlu... hahahahahahahahaha... sendiri mau ingat la yer.. Jgn pulak fikir video yg bukan2 yer...  gambar tu pulak gambar dia posing ayu kat rumah dia.. kat bilik dia tu.. sungguh 'ayu' sekali.. cewahhhh...!!

Nanti sy printkan dan kasi frame lawa2 gambar tu utk dijadikan htrn hari jadi mak ko atau bapak ko yer.. mesti mereka suka tu.

AKHIR KATA
Akhir kata dari saya adalah, DON'T PLAY FIRE WITH ME OR YOU MAY GET BURN!!
pergi blah la weh.. anjing dihalau pun tahu lari. ko ni jer tak tahu2 nak lari.

lagu ni khas untuk ko,
HATE YOU!



Bait lirik ni mmg utk ko,

"i hate you, i fine living without you."

yg benar!
-mohdnasyit-

Share:

0 comments:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


Dapatkan bonus 100% deposit

MOHD NASYIT GAMING

ENJIN CARIAN GOOGLE