DUIT ADSENSE DARI GOOGLE

Terima kasih google berikan duit percuma!

ULANG TAHUN KE 28 ISTERI TERSAYANG

Syukur ke hadrat Allah SWT, semoga Allah mengurniakan lebih banyak rezki selain dipanjangkan umur kepada isteri tersayang...

SEMAK DAHULU PENIAGA ONLINE ANDA

Zaman sekarang ni semakin berleluasa penipuan atas talian. Dengan kemudahan baru ini dapatlah kita sedikit sebanyak menyemak info peniaga sebelum berurusan...

ULANG-TAHUN KE-3 KAMI

Couple bertahun-tahun tapi masih tak nikah tu adalah masalah. Kurangkan masa couple, nikahlah cepat-cepat... hehehe

SAMBUT ULANG-TAHUN, LAYAN GAME DAN DATING

Sebenarnya waktu ni belum lagi main game Mobile Legend ni tapi...

Thursday, 27 June 2013

Layari Web Banking Online Dengan Selamat Dengan Addon DontPhishMe

Banking Online

banking online
Dalam artikel kali ini,saya ingin berkongsi kepada anda satu addon yang anda boleh pasang pada pelayar web firefox ataupun google chrome anda iaitu DontPhishMe.
Apa itu addon DontPhishMe? 
DontPhishMe merupakan satu addon berguna yang dibangunkan oleh MyCERT,addon ini penting bagi mengelakkan anda menjadi mangsa mereka yang tidak bertanggungjawab di luar sana untuk mencuri data-data peribadi anda terutamanya laman-laman web bank seperti Maybank2u,Cimb Clicks dan banyak lagi melalui kaedah Phising .
Secara ringkasnya,phising merupakan aktiviti dimana anda akan dibawa ke satu halaman yang paparannya hampir sama dengan Maybank2U ataupun lain-lain namun ia sebenarnya sebuah halaman yang digunakan oleh pengodam untuk mencuri maklumat-maklumat penting anda seperti username dan katalaluan anda.

Bagaimana DontPhishMe ini berfungsi?
Addon ini akan memaparkan notis AMARAN apabila komputer anda sedang melayari laman web online banking phising(seperti dalam gambar di bawah).


Bagaimana cara untuk muat turun addon ini?
Bagi pengguna pelayar web Firefox,sila layari : https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/dontphishme/
Bagi pengguna pelayar web Google Chrome,sila layari : https://chrome.google.com/webstore/detail/dontphishme/ekhmajimailppllbglbkopdjfenocpnl

Berikut merupakan senarai-senarai online banking yang telah disokong oleh addon ini :
* Maybank2u
* Cimbclicks
* Public Bank
* Bank Rakyat
* Bank Islam
* HSBC
* EON Bank
* UOB
* AMBank
* OCBC
* RHB
* Citibank
* Standard Chartered Bank
* Al Rajhi Bank
* Affin Bank
* Hong Leong Bank
* Alliance Bank
* BSN
* Muamalat
* Kuwait Finance House

Sumber : Blog.CekapKomputer.com
Share:

Sunday, 16 June 2013

Palestine: Freedom of movement (Infographic)

West Bank settlers can travel freely between Israel and the West Bank, Palestinian movement is governed by the Israeli security establishment. This illustration shows an effect of the occupation on the Palestinian civilian population.
Infographic

 http://topinfopost.com/2013/05/12/palestine-freedom-of-movement-infographic
Share:

Holocaust : German VS Israel

After the downfall of Nazi Germany, the German people “washed their hands” of any complicity in the Jewish extermination camps by pleading ignorance. Lower rank German soldiers excused themselves by saying that they were only following military orders. Today, in the Holy Land, the Zionist Jews, with the support of the majority of Israel’s population are themselves perpetuating a holocaust against the Palestinian people. After the bodies are counted and the atrocities documented, how will the Jews excuse themselves for committing these crimes against humanity?

The Devil’s Playground: Invisible Holocaust


WARNING

Contain “strong” graphic images

The idea that images have an emotional, very persuasive power compared to the rationality of the written and spoken word is becoming more apparent as the digital age moves forward and image campaigns use visuals to grab the attention of viewers/readers rather than words.

The Brutal Zionist Role in the Holocaust

GERMANY 1940 ISRAEL 2013

Jews & Palestinians

LINK : http://topinfopost.com/2013/05/11/is-stephen-hawking-right-to-join-the-academic-boycott-of-israel
VIDEO KRITIKAN TERHADAP ISRAEL: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q7tupJRSi7M

Share:

Friday, 14 June 2013

Withdrawal menggunakan payoneer



Pengeluaran RM1,200 menggunakan kad debit Payoneer dari mesin ATM CIMB bank


Assalam...

Entry kalini adalah berkaitan payoneer. Sistem pembayaran dari wang digital direct ke ATM machine!

memang best guna kad ni memandangkan ianya boleh digunakan terus ke mesin atm.

anda boleh apply kad ni kat sini http://www.payoneer.com/.

Untuk apa kah kegunaan kad ini?? -Ya sudah tentu sekali memudahkan pengeluaran dana dari akaun trading forex saya..

anda boleh mengetahui secara lanjut mengenai forex di laman web saya ini.. >>> www.pullbackforextrading.com ataupun boleh follow fanpage saya di www.facebook.com/pullbackforextrading


 Untuk mengeluarkan dana menggunakan kad debit ini anda perlulah mempunyai akaun trading dahulu. Boleh daftarnya disini >>> BUKA AKAUN LIVE

Setelah mempunyai akaun trading dan anda ingin mengeluarkan dana dari akaun trading anda, anda boleh la ke laman withdrawal dari cabinet trader.






memang best bro..!!

Sekian.

Nazz



Share:

Tuesday, 4 June 2013

Kucing Yang Mempunyai Sayap








Seorang Nenek bernama Feng yang tinggal di Kota Xianyang, Propinsi Shaanxi,China, mempunyai seekor kucing jantan yang istimewa.

Kucing tersebut mempunyai sepasang sayap sepanjang sekitar 10 cm.
“Pada awalnya terbentuk gumpalan, kemudian tumbuh dengan cepat dan membentuk sepasang sayap dalam masa satu bulan”, nenek Feng menjelaskan.









Seorang Nenek bernama Feng yang tinggal di Kota Xianyang, Propinsi Shaanxi,China, mempunyai seekor kucing jantan yang istimewa. - See more at: http://beritahariann.blogspot.com/2013/05/penemuan-kucing-yang-mempunyai-sayap.html#sthash.wE8rboiD.dpuf

Seorang Nenek bernama Feng yang tinggal di Kota Xianyang, Propinsi Shaanxi,China, mempunyai seekor kucing jantan yang istimewa. - See more at: http://beritahariann.blogspot.com/2013/05/penemuan-kucing-yang-mempunyai-sayap.html#sthash.wE8rboiD.dpuf







http://beritahariann.blogspot.com/2013/05/penemuan-kucing-yang-mempunyai-sayap.html
Share:

Sunday, 2 June 2013

Konspirasi dan misteri tragedy double 6 dan kemiskinan sabah

Misteri! Tragedi ‘Double Six’ 1976 Di Sabah (9 Foto) | Mungkin tidak ramai yang mengetahui tentang satu tragedi yang dikenali dengan nama Double Six. Tragedi ini cukup menggemparkan kerana ia melibatkan menteri-menteri di sabah maut dalam satu nahas kapal terbang. Alang-alang 6 Jun akan tiba tidak lama lagi, adalah kiranya Melayukini.net berkongsi tentang sejarah Double Six ini. Ia merula ada 6 Jun 1976 di Sembulan, Sabah, di mana penduduk di sekitarnya dikejutkan dengan satu bunyi dentuman yang kuat. Dentuman pada pukul 3.50 petang itu adalah bunyi letupan sebuah kapal terbang yang terhempas.
Pesawat dari Labuan itu sepatutnya mendarat di Lapangan Terbang Kota Kinabalu, kira-kira dua kilometer dari lokasi kejadian.
doublesix1
Pesawat jenis GAF Nomad buatan Australia itu membawa hampir keseluruhan anggota Kabinet Sabah termasuk Ketua Menterinya, Tun Mohd Fuad Stephens bersama 11 anggota rombongannya.
doublesix2
Senarai mereka yang terkorban dalam Peristiwa Double Six:
1.Ketua Menteri Sabah,Tun Mohd Fuad Stephens
2.Menteri Kerajaan Tempatan Negeri, Datuk Peter Mojuntin
3.Menteri Perhubungan dan Kerja Raya, Datuk Chong Tahin Vun
4.Menteri Kewangan Negeri, Datuk Salleh Sulong
5.Pembantu Menteri kepada Timbalan Ketua Menteri, Darius Binion
6.Setiausaha Tetap Kementerian Kewangan, Wahid Peter Andau
7.Pengarah Unit Perancang Ekonomi Negeri Sabah , Dr Syed Hussein Wafa
8.Setiausaha Sulit kepada Menteri Kewangan Malaysia Tengku Razaleigh Hamzah, Ishak Atan
9.Pengawal peribadi kepada Tun Fuad, Koperal Said Mohammad
10.Juruterbang, Gandhi J Nathan
11.Johari Tun Fuad Stephens
Tun Fuad Stephens atau nama asalnya Donald Aloysius Marmaduke Stephens kemudian menukar namanya selepas memeluk agama Islam.
Tuan Fuad adalah tulang belakang dan penggerak kepada penyatuan Sabah didalam Malaysia. Pada tahun 1963, beliau terpilih sebagai Ketua Menteri sehingga tahun 1964 kemudian terpilih sekali lagi pada tahun 1976 sebagai Ketua Menteri sehingga berlakunya tragedi Double Six.
doublesix3
doublesix4
doublesix5
doublesix6
doublesix7
doublesix8
doublesix9
YM Tengku Razaleigh Hamzah sepatutnya menaiki kapal terbang yang sama tetapi pada saat-saat akhir telah di ajak turun daripada pesawat oleh Timbalan Ketua Menteri pada masa itu iaitu Datuk Harris Mohd. Salleh untuk merasmikan projek ladang lembu di Pulau Banggi, Kudat. Tengku Razaleigh yang juga menaiki jenis pesawat yang sama telah diarahkan untuk menjauhi pesawat sebaik sahaja mendarat di Kudat kerana dikhuatiri pesawat mengalami masalah yang sama. Sebaik sahaja mereka mendapat berita buruk ini, mereka telah di terbangkan oleh helikopter tentera ke Kota Kinabalu.
Sejurus pesawat tersebut menjunam di kawasan air cetek, lokasi berkenaan menjadi tumpuan orang ramai kerana ketika terhempas, ia dikatakan menggegarkan kawasan itu.
Malapetaka tersebut kemudiannya dikenali sebagai peristiwa Double Six sempena tarikh kejadian itu iaitu 6/6/1976.
Setahun selepas kejadian tersebut, sebuah tugu peringatan didirikan di lokasi berkenaan bagi memperingati tragedi itu yang merupakan salah satu peristiwa penting negara.
Persoalan?
  • Rombongan ini sdg menuju ke Kota Kinabalu bg menandatangani perjanjian 10% hasil minyak akan diberikan kepada kerajaan Sabah dan Sarawak.. sebelum menaiki pesawat tersebut, Alahyarham Tun Fuad ada menyatakan bahawa jumlah 10% itu adalah terlalu kecil dan ada yg mengatakan berkemungkinan Tun tidak bersetuju akan jumlah tersebut
  • YM Tengku Razaleigh Hamzah telah pun duduk dalam pesawat tersebut bersama-sama rombongan lain, tetapi di saat2 akhir Datuk Harris (ketua menteri Sabah selepas kematian Tun Fuad) mengajak Tengku Razaleigh turun dari pesawat tersebut dengan alasan ingin menjemput Tengu Razaleigh merasmikan Kandang Lembu miliknya di Kudat..sedangkan ketika itu Tengku Razaleigh dlm perjalanan untuk melihat sejarah besar negara ketika itu iaitu sesuatu yang terkandung dalam Perlembagaan Malaysia Perkara-20. Tetapi beliau memilih untuk melawat kandang lembu? di saat akhir?
  • Punca kemalangan ialah kerana pesawat Nomad itu lebih muatan. Sepatutnya 6 penumpang sahaja tetapi diisi 11 orang. Juruterbang gagal menaikkan sayap pesawat untuk diselaraskan dengan tekanan minyak dan akhirnya menyebabkan kemalangan.Sejak itu, kerajaan tidak menggalakkan VIP menaiki pesawat sama pada waktu serentak terutama membabitkan jumlah yang ramai..Logik ke golongan2 VIP sanggup bersesak macam sardin dalam satu pesawat? takde bajet ke nk bagi pesawat yg lebih besar?
  • Negeri Sabah ketika itu adalah negeri terkaya di Malaysia..selepas perjanjian itu ditandatangani, negeri Sabah Jatuh antara negeri termiskin di Malaysia..dan sekarang, dengan bangganya, negeri Sabah adalah negeri termiskin di Malaysia.

Sumber : Top 5
Share:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


MOHD NASYIT GAMING