DUIT ADSENSE DARI GOOGLE

Terima kasih google berikan duit percuma!

ULANG TAHUN KE 28 ISTERI TERSAYANG

Syukur ke hadrat Allah SWT, semoga Allah mengurniakan lebih banyak rezki selain dipanjangkan umur kepada isteri tersayang...

SEMAK DAHULU PENIAGA ONLINE ANDA

Zaman sekarang ni semakin berleluasa penipuan atas talian. Dengan kemudahan baru ini dapatlah kita sedikit sebanyak menyemak info peniaga sebelum berurusan...

ULANG-TAHUN KE-3 KAMI

Couple bertahun-tahun tapi masih tak nikah tu adalah masalah. Kurangkan masa couple, nikahlah cepat-cepat... hehehe

SAMBUT ULANG-TAHUN, LAYAN GAME DAN DATING

Sebenarnya waktu ni belum lagi main game Mobile Legend ni tapi...

Thursday, 31 October 2013

Alhamdulillah...

assalam..

Berberapa hari lepas saya ada membeli 2 buah buku.. content mmg best tp masih belum habis baca lagi..

Tambah koleksi buku

Sejujurnya sy memang seorang penggemar buku. Masuk kedai buku memang perkara wajib dan apabila keluar dengan membeli sekurang2nya sebuah buku, itu paling best!

Dan lebih best dari itu pergi membeli bersama insan tersayang..

Oh ya.. sebut tentang tersayang ni, baru2 ni dia ada update header dan logo blognya.. jom tengok gambar tersebut..

Banner terbaru(klik untuk paparan lebih besar).

Logo baru yang comel(klik untuk lihat paparan lebih besar).
Comel kan logo tu dan nampak hasil kerja yang pro sikit... sy pun x tahu la mcmna nak buat tu..

BTW thx utk header tu.. ada muka sy yg sungguh hensem nih.. hahahaks..

MISI BARU

Sy x tunggu esok or lusa or tahun depan.. skrg jga sy lancarkan misi baru.. hahaha... misi? okey misinya adalah mahu jadi fulltime internet marketer..

bidang ni sudah sekian lama di pelajari cuma kurang difokuskan. namun sepanjang pembelajaran byk jga ilmu praktikal sudah di amalkan dan sudah pun terbukti menghasilkan keuntungan wlupun x guna sesen pun modal.

mulai saat ini sy akan memberikan tumpuan lebih 80% utk mengembangkan bidang ini ke tahap yg lebih tggi. in shaa Allah.

Dalam masa yg sama biz lain jga akan diteruskan tp secara part time sahaja la.. hehee..

bestnya ada ilmu g byk sbb byk bnda bleh dibuat kan..

"SAYA YAKIN SAYA AKAN BERJAYA DALAM BIDANG INI DAN AKAN MEMBAWANYA KE PERINGKAT YANG LEBIH TINGGI!"

Itu janji saya kepada diri sendiri. :)


Ok la sampai sini dlu..

hingga jumpa lagi.

assalam.

-mohd nasyit-












Share:

Thursday, 24 October 2013

Today

assalam..

Today nak ucapkan syukur kepada Allah SWT.. Jualan makin meningkat 100% tanpa modal.. nak terus kepada target RM1,000 pertama in shaa Allah.

Syukur for everything..


Alhamdulillah..

-mohdnasyit-
Share:

Tuesday, 22 October 2013

coretan kisah lalu



Sekarang tepat jam 12:54.. mata ngantuk tp aku masih blum nak tdur..

Harini baru launch minisite dah dapat RM200 daripada... actually 1 sen modal pun tak keluar.. percaya atau x terpulang.. Syukur alhamdulillah kpd Allah masih bermurah mahu memberikan rezkinya kpd hamba-Nya yg angkuh dan sombong ni.. Terima la taubat hamba-Mu ini ya Allah.. :'(

Okey, sempat tadi jenguk blog si dia.. hehehe... sini blog dia cepat klik..
Terlihat 1st post dia..


100% SETUJU. Ya memang tu la hakikatnya.. bila senang mula la sombong kan..
jangan kita mudah smbong dengan kesenangan yang sedikit. nnt Allah tarik balik susah tau.

kat tepi post tu pula.. ada sedikit tulisan ringkas..


Cuba lihat tu, 'persinggahan dunia?',, oh sedih pulak bunyinya.. :'(
BTW ia adalah coretan perjalanan hidupnya dari 1990 hingga sekarang(2013)..

Coretan? wah banyak pulak dia ingat.. nampak sungguh betapa dia menghargai kehidupannya..
So aku pulak mcmna??..

hahaha.. ok sejujurnya aku tak la mau ingat sgt zaman kanak2 tu.. pastu naik ke sekolah menengah pun sama jga.. x byk nak aku ambil tahu sgt pun..

mari kita buat ringkasan tentang suatu masa lalu dalam hidupku ini.. kekeke.. sayu pulak bunyinya...


1988 - Aku lahir tahun ini..
1994 - Tadika di kampung ganggarak
1995 - 2000 - Sekolah rendah kebangsaan lubok temiang
2001 - 2003 - SMK Lajau
2004 - 2005 - S.M Teknik Labuan(kini dikenali sbg Kolej Vokasional)
2006 - PLKN
Disember 2006,2007 & 2008 - IKMKK
2008 - Tamat pengajian. Pastu buat Bisnes jual alat-ganti kereta & Car wash.
2009 - Bisnes cendawan tiram kelabu
Julai 2009 - Full time trader dan Internet marketing sampai harini..

Okey tu jer serba ringkas..

nak tulis panjang-panjang pun takde juga bestnya.. hehehe



ok sampai sini dlu.

Sekian wassalam.
-nasyit-






Share:

Monday, 21 October 2013

Cara sebenar buat duit dari clickbank(Terjemahan dari How To Really Make Money with Clickbank).

Cara sebenar buat duit dari Clickbank(Terjemahan).
*Sesetengah kandungan diubah mengikut pemahaman penterjemah.



Berikut adalah model perniagaan yang saya gunakan untuk membuat beribu-ribu ringgit setiap minggu dengan Clickbank. Post ini agak panjang dan terperinci (lebih 2,300 perkataan). Saya menggalakkan anda untuk membaca keseluruhan maklumat yang terkandung pada entry ini kerana model ini sangat berkesan dan telah terbukti berkali-kali oleh saya sendiri dan pemasar affiliate yang lain. Walaupun model ini menunjukkan bagaimana untuk buat duit dengan Clickbank, namun model juga boleh digunakan untuk mana-mana rangkaian affiliate yang lain atau produk (walaupun blog ). Saya cenderung untuk memasarkan produk dari Clickbank kerana perniagaan berasaskan maklumat adalah salah satu produk yang paling mudah untuk dipromosi dan dijual di Internet.

Pemasaran cara Hit And Run adalah Tidak Efektif
 

Kebanyakan pemasar affiliate yang baru menceburkan diri ke dalam dunia perniagaan internet sering melakukan apa yang saya panggil sebagai Hit and Run affiliate. Ia adalah model yang mereka semua biasa mereka dengar dan hanya itu yang mereka ketahui dalam kebanyakkan masa. Hit and Run marketing adalah seperti berikut;
  1.     Pilih (atau mana-mana gabungan ) Produk Clickbank untuk menggalakkan
  2.     Menghantar lalu lintas ke halaman arahan dengan PPC / PPV
  3.     KEUNTUNGAN !
Saya pasti anda semua pernah mendengar cerita-cerita daripada pemasar affiliate yang membelanjakan $ 10K sehari untuk menjana $ 20K ? Ia bunyi yang hebat bukan? Satu-satunya masalah di sini adalah tidak ramai sebenarnya pemasar affiliate yang boleh melakukan demikian. Lagipun , mereka yang membuat keuntungan dengan menggunakan model Hit and Run ini hanya  menghabiskan wang yang banyak sahaja. 
  
Membelanjakan sejumlah wang yang besar untuk pengiklanan semata-mata untuk seorang pelanggan sahaja yang anda tak mungkin lihatnya lagi adalah perkara paling bodoh untuk dilakukan dalam perniagaan. Ia sama seperti membelanjakan $ 50K pada iklan muka depan di Wall Street Journal untuk mendapatkan pelanggan-pelanggan yang membeli satu item dan kemudian tidak pernah melawat kedai anda lagi. Bilangan mereka akan terus menurun dalam tempoh kurang daripada enam bulan itu.
  
Satu lagi masalah dengan model Hit and Run ini adalah ia agak tidak stabil. Anda perlu membelanjakan wang secara berterusan untuk pengiklanan atau jualan anda akan terhenti. Anda mungkin kehabisan wang seamta-mata untuk Tweaker iklan / kata kunci / halaman arahan, kerana persaingan boleh menaikkan bidaan harga keywords yang anda perlu bayar sehingga ke satu point di mana anda sudah tidak boleh membuat apa-apa keuntungan lagi.
 
Perniagaan sebenar Adalah Dibina Pada Pelanggan Berulang

clickbank

Terlalu banyak yang fikir bahawa pemasaran internet adalah suatu permainan(game). Ia bukan. Ia adalah perniagaan sebenar yang dibina di atas pelanggan berulang. Restoran tidak boleh hidup dengan pelanggan kali pertama sahaja. The Store Apple, atau mana-mana kedai runcit, akan kerugian besar dalam masa beberapa bulan sahaja jika pelanggan mereka datang ke kedai hanya sekali dan tidak pernah datang lagi.

      
Jika seseorang membeli satu produk Apple, maka dia cenderung untuk membeli produk lain daripada Apple. Perkara yang sama adalah benar untuk pemasaran affiliate. Jika seseorang membeli produk Clickbank dari anda, dia mungkin akan membeli yang lain lagi. Tetapi itu tidak akan berlaku jika semuanya anda lakukan secara pemasaran Hit and Run kerana anda tak mungkin dapat melihat mereka lagi selepas itu. 
   
Perniagaan ulangan adalah kunci. Ia adalah lebih mudah dan lebih murah untuk pasaran kepada pelanggan berulang daripada mencari pelanggan yang baru. Malah, secara puratanya perbelanjaan dalam  perniagaan memerlukan sebanyak tujuh kali lebih daripada kos asal semata-mata untuk untuk mendapatkan pelanggan baru berbanding jika kita mengekalkan saja pelanggan yang sedia ada. Apabila anda melakukan pemasaran affiliate secara Hit and Run, anda sebenarnya telah membelanjakan wang 7X lebih besar untuk memperoleh pelanggan untuk orang lain ! Jelaskan kenapa pemasaran secara Hit and Run tidak efektif lagi??
   
Model Affiliate Clickbank yang berkesan
 
Model perniagaan Clickbank saya adalah lebih kompleks daripada model Hit and Run.
Ia akan memerlukan lebih banyak kerja di pihak anda namun cara ini lebih baik untuk anda bagi jangka masa panjang berbanding anda melakukan pemasaran Hit and Run. Berikut adalah langkah-langkahnya;

  1.     Pilih siri produk-produk Clickbank dalam bidang yang sama untuk menggalakkan
  2.     Buat E-book percuma tentang khusus untuk memberikan
  3.     Buat halaman squeeze yang menawarkan ebook percuma
  4.     Menghantar trafik ke laman Squeeze tersebut
  5.     Tangkap perhatian trafik pada laman Squeeze tersebut
  6.     Gunakan autoresponder e-mel yang berkaitan dengan produk-produk Clickbank
  7.     Lihat wang masuk berganda-ganda ke akaun clickbank anda!
Perbezaan utama di antara model saya dengan model hit and run adalah saya membina asas pelanggan. Bukannya menghantar menuju terus ke halaman pembelian Clickbank untuk membeli produk sedangkan saya tidak akan pernah pernah melihat mereka lagi, saya menghantar mereka ke laman squeeze page saya untuk mendapatkan e-mel mereka supaya saya boleh memasarkan produk kepada mereka untuk seminggu, sebulan dan tahun-tahun akan datang. Ini adalah satu kaedah pemasaran yang lebih berkuasa.
   
Wang didalam senarai nama emailSemua pemasar affiliate terkenal seperti Frank Kern , John Reese, Shoemoney , dan lain-lain Mereka semua mempunyai senarai mel yang banyak. Dan kerana mereka mempunyai senarai yang besar, mereka tidak perlu menghabiskan beratus-ratus ribu setiap bulan untuk pengiklanan. John Reese merujuk kepada senarai seperti ATM beliau. Beliau boleh membuat pemasaran pada bila-bila masa saja yang beliau mahukan.  
    
Apabila Shoe melancarkan Shoemoney Sistem di Clickbank , beliau membina senarai prelaunch lebih 100,000 nama. Sementara Shoe melakukannya dengan baik dengan sistem beliau, bahawa senarai beliau yang beliau bina itu memberikan lagi tambahan $ 1 juta setahun kerana dia dapat menggunakan senarai tersebut untuk mempromosikan produk berkaitan lain yang pula.Jika anda mahu menjadi pemasar besar Clickbank affiliate (atau blogger ), anda benar-benar memerlukan senarai e-mel . Itu adalah asas pelanggan anda. Tanpanya, anda cumalah seorang hit and run marketer semata-mata. Hentikan membina pelanggan untuk orang lain sebaliknya binalah rangkaian pelanggan untuk diri sendiri.
  
Langkah 1 - Pilih Siri Clickbank Produk

Clickbank Marketplace
  
Langkah pertama untuk membuat wang dari Clickbank adalah dengan memilih pada niche yang anda mahu sasarkan. Sebaik-baiknya, pilih secara khusus kepada yang anda punyai pengetahuan dan minat mengenainya. Jika itu tidak berlaku, maka anda masih boleh membuat wang dengannya tetapi ia tidaklah mungkin mudah bagi anda.

             
Clickbank Marketplace mempunyai senarai beribu-ribu produk untuk anda promosikan. Anda boleh menyusun hasil carian berdasarkan komisen, jualan, popular dan juga kriteria lain. Saya suka untuk mendapatkan salinan produk sebelum membuat keputusan sama ada untuk mempromosikan ia. Anda boleh e-mel kepada pengiklan untuk salinan atau membelinya dari mereka dan kemudian refund kembali jika anda tidak mahu untuk mempromosikan ia. Semua produk Clickbank yang dilindungi oleh polisi 60 hari wang dikembalikan.
     
Langkah 2 - Buat E-book Percuma
                
Cara terbaik untuk membuat orang memberi anda alamat e-mel mereka adalah untuk menawarkan mereka sesuatu secara percuma. Ini adalah di mana e-book itu masuk Anda boleh menulis sendiri atau sewa orang lain untuk menulisnya. Anda boleh memberikan produk ebook PLR kalau mahu, tapi saya cadangkan anda menulis sendiri atau upah orag lain untuk buat penulisan. Kualiti PLR memberikan banyak faedah yang diinginkan. 
                          
E-book percuma tidak perlu sangat besar , 20 hingga 60 muka surat sahaja yang perlukan , akan tetapi ia perlulah meliputi bidang yang sama seperti produk-produk Clickbank anda ingin promosikan. Inilah sebabnya kenapa saya galakkan anda memilih untuk memasarkan produk yang anda minat dan punyai pengetahuan mengenainya.

 Langkah 3 - Buat Squeeze Page Untuk Mempromosikan E-book ini 
  
Affiliate Marketing 101 
     
Sebuah laman queeze yang efektif mestilah yang ringkas dan tidak terlalu banyak maklumat untuk dilihat. Laman landing page ini bertindak sebagai pengumpul email untuk mailing list melalui subscriber yang berpotensi menjadi pelanggan.
 
Gambar raha di atas adalah landing page milik Jonathan Volk. Dengan menawarkan Panduan Pemasaran Affiliate 101 beliau secara percuma, Jonathan mampu untuk mendapatkan 50% daripada orang yang melawat laman landing page ke dalam senarai e-mel beliau .

Cara yang paling mudah untuk menghasilkan laman squeeze adalah dengan Squeeze theme oleh
Unique Blog Designs. Theme ini dikuasakan oleh WordPress yang seterusnya membolehkan anda untuk membuat laman squeeze anda dalam masa beberapa minit sahaja.
  
Ia semudah memilih tema yang dimahukan, masukkan photo dan text ataupun video jika mahu dan seterusnya code email autoresponder anda dan biar sahaja ia bekerja untuk anda(mengumpul email).
 
Langkah 4 - Hantar Trafik Untuk The Squeeze Page

Setelah laman squeeze telah disiapkan , anda perlulah menghantar trafik ke laman tersebut .
Cara yang paling cepat untuk berbuat demikian adalah dengan menggunakan Adsense PPC(pay per click) atau pengiklanan berbayar. Walau bagaimanapun , itu juga merupakan cara yang paling mahal. Terdapat lebih banyak cara yang lebih rendah atau kaedah percuma untuk menjana traffic. Sedikit kreativity boleh digunakan sini untuk hasil yang lebih baik.

Cuba untuk berfikir di luar kotak untuk membina traffic di sini.
Lihatlah apa yang Jonathan lakukan untuk eBook beliau. Daripada menggunakan PPC untuk menghantar trafik ke laman squeeze, beliau mmebuat pertandingan di mana hadiah tiga Apple iPad di tawarkan kepada mereka yang paling ramai membawa traffic ke laman squeeze.
 
Ketiga-tiga iPad memakan kos kira-kira $ 1,800. Tidak murah tetapi tidak melebihi daripada bajet bagi seseorang yang benar-benar ingin membina perniagaan pemasaran affiliate sebenar. Setakat ini , promosi Jonathan telah berjalan dengan sangat baik dan dia dapat membina senarai lebih 10,000 nama sebelum pertandingan berakhir lagi. Jika 100,000 nama-nama yang bernilai $ 1 juta setahun , 10,000 nama-nama yang akan bernilai $ 100,000 setahun . Itu bukanlah pulangan yang buruk kepada kos $ 1,800 tadi!

Langkah 5 - Tangkap Perhatian

$1 Aweber Offer
  
Tangkap perhatian orang yang mempromosikan laman squeeze anda adalah penting untuk membina rangkaian email list anda. Cara terbaik adalah membuat pertandingan di mana sejumlah hadiah di tawarkan dalam masa singkat.

Pada ketika Squeeze page anda berfungsi untuk mengumpul list email, anda juga perlukan satu sistem untuk mengendalikan host kepada semua email tersebut. Salah satu yang paling popular adalah Aweber. Ia sesuai untuk membuat follow-up, kempen pemasaran dan newsletter kepada subscriber.


 Langkah 6 - Sediakan perkhidmatan Auto Responder anda

Autoresponder adalah perkhidmatan automatik email mengikut masa dan waktu tertentu.. Apabila seseorang melanggan ke blog saya, mereka menerima berberapa siri responder e-mel secara automatik. E-mel ini adalah direka-bentuk untuk melakukan tiga perkara;
  1.     Membina hubungan dengan pelanggan
  2.     Mempromosikan blog dan jenama saya
  3.     Mengesyorkan produk dan perkhidmatan yang membantu menyelesaikan masalah pembaca
 


Email auto responder
 

Setting email pada autoresponder ini sangatlah mudah dan tidak jauh beza dengan menghantar email secara manual. Jika anda menggunakan Aweber, apa yang anda perlu buat adalah klik "Follow Up" pada tab mesej. Ini akan membolehkan anda membuat mesej follow up untuk dihantarkan ke subscriber anda pada hari lain yang anda setkan. Aweber juga membenarkan anda untuk membuat seberapa banyak sekalipun respon autimatik yang anda mahu.

Selain dari menghantar email secara auto, anda juga boleh gunakan kemudahan yang ada ini untuk membina hubungan bersama pelanggan. Kemudian email-email ini ada boleh gunakan untuk mempromosikan prodak-prodak dari clickbank. Cara sebegini jauh lebih berkesan berbanding cara Hit and Run yang diterangkan pada awal-awal artikel ini. Melalui kajian juga didapati prospek tidak terus membeli hanya melalui email pertama.

 

Langkah 7 - Watch Rak Wang Sehingga Dalam Akaun 
7 Day Clickbank Earnings 
 
Anda kini mempunyai formula untuk membuat sejumlah besar wang dengan Clickbank (atau mana-mana rangkaian affiliate yang lain).

Ia memerlukan kerja yang lebih daripada model hit and run akan tetapi ganjaran adalah lebih tinggi untuk jangka masa panjang. Saya berharap anda menikmati pos ini dan saya berharap ia dapat membuka mata anda kepada apa yang benar-benar diperlukan untuk buat duit dengan Clickbank. 
 
SUMBER ASAL
Share:

Saturday, 19 October 2013

maaf..

Assalam...

Berlaku sesuatu berberapa hari lepas dan harini ia berakhir dgn permohonan maaf... 

Berikut firman Allah SWT mengenai 'maaf'..

Firman Allah SWT:
“Dan hendaklah mereka memaafkan dan berlapang dada. Apakah kamu tidak ingin bahwa Allah mengampunimu?”
(Surah an-Nur : 21)

“Maafkanlah semua orang sebelum anda tidur setiap malam bagi mencuci hati dan mencerdaskan minda”
~ Pesanan dari Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah


  "Itukan suatu pengakhiran yg baik. So terima la permohonan tersebut kerana perbuatan saling memaafkan itu amalan mulia."

p.s: Jadilah seorang yg sntiasa pnyabar dan memaafkan. Kerana sesuangguhnya org yg pemaaf dan pnyabar ni hatinya tenang selalu... :)


Yg benar,

mohdnasyit


Share:

Sedikit tentang MK

Mary Kay...

Pada saya ini 1 peluang perniagaan kecantikan yang sungguh ekslusif buat wanita.

Jom tengok sejenak video event Mary Kay..



Wow.. sungguh menarik.. terasa mcm bintang glamour yang terkemuka pulak..

Saya kenal Mary Kay ni sejak berberapa tahun lepas lagi.. memang hebat produk mereka dan saya yakin market kecantikan ni sangat-sangat unlimited.. Ye la semua orang pun nak cantik.. Bila dah cantik, terasa pulak nak buka bisnes kecantikan.. Tapi modalnya punya la besar.. keuntungan dan jenama belum tentu lagi meletup kan..  hehehe.. <3

Anyway, maklumat lanjut pasal Mary Kay ni sila la layari ke http://www.marykay.com.my/

Sekian dulu buat masa ni...

Nazz


Share:

Friday, 11 October 2013

Kekuatan baru, semangat baru...

Harini down sangat sbb mcm2 masalah..

suram...

sepi...

dan akhirnya,

Didalam kesuraman, muncul sinar cahaya...



bak kata pepatah lagu, "kau menjelma, bercahaya.." hehehe... muah!!

Thanks a lot cik sofie!!!

lagu ini untukmu..



i love you forever my fiancee!

yg ikhlas,
mohdnasyit


Share:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Mahu berkolaborasi dengan saya seperti:
- Review
- Iklan/Promosi

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


MOHD NASYIT GAMING