LEPAK DI LIBRARY

Bestnya tempat ni!

ayam butter salted egg

My favourite recepi!

SEMAK DAHULU PENIAGA ONLINE ANDA

Zaman sekarang ni semakin berleluasa penipuan atas talian. Dengan kemudahan baru ini dapatlah kita sedikit sebanyak menyemak info peniaga sebelum berurusan...

ULANG-TAHUN KE-3 KAMI

Couple bertahun-tahun tapi masih tak nikah tu adalah masalah. Kurangkan masa couple, nikahlah cepat-cepat... hehehe

DUIT BAGI DUIT LAGI

Alhamdulillah dapat duit lagi dari google! kali ni lebih banyak...

Saturday, 26 December 2015

ULANG TAHUN PERTAMA

 

 


Assalamualaikum wbt..


Alhamdulillah.. Pada hari ini genaplah 1 tahun usia perkahwinan saya bersama insan tersayang bernama Sofinah @ Sophee..

Tahun 2015 ini sudah tentunya menjadi satu tahun yang penuh cabaran dan kegembiraan bersamanya.. :)

Betullah kata orang, hidup rumahtangga itu lebih baik dan lebih bagus berbanding hidup sebagai couple sahaja.. Perkahwinan itu lebih menenangkan jiwa dan membuka lebih banyak pintu-pintu rezki dan keindahan dalam hidup.

Kahwin itu BEST!

Sesiapa yang bercadang nak kahwin tu saya syorkan stay positive! Why? ok sila baca lebih lanjut post ini..

Rata-rata saya perhatikan ramai yang suka berfikiran negatif sebelum nak berkahwin ni.. ada yang kata nak ada rumah dulu, nak ada wang juta-juta dulu... hehehe.. just kidding! Apapun alasan itu, percayalah ia hanya akan melambatkan lagi proses kahwin itu sebenarnya.

Tak kurang juga ada yang beralasan nak ada segulung dua tiga gulung $%^&* dahulu baru kahwin.. Oh common! nanti dah tua dah tak syok nak kahwin. Ye la dah usia lanjut dan makin banyak komitmen, sudah tentu hilanglah syoknya kahwin tu.

Jadi mana-mana rakan atau pembaca blog ini yang tengah plan-plan nak kahwin tu saya ucapkan syabas dan teruskan plan tu sampai menjadi sebab perkahwinan ini akan membuka lagi banyak rahmat, berkat dan rezeki dari Allah SWT.. Sebab tu la saya kata kahwin ini memang syok!

Memilih online bisnes kerana lebih masa bersama...

Part yang paling seronok di sini adalah dapat hidup bersama-sama sebagai usahawan online di mana sumber pendapatan dijana dari online bisnes yang seterusnya membolehkan kami sentiasa bersama sebagai pasangan romantik dan usahawan bersama.. hehehe..

Asal ada internet dan laptop, memang bisnes kitaorang dah boleh jalan! Simple kan.. So kat mana-mana jer kitaorang pergi, kitaorang boleh layan bisnes.

Perkara paling syok selepas kahwin selain bisnes sama-sama...??

Oh sudah tentulah....Shopping! sapa yang tak suka shopping kan? So samalah macam kitaorang.. Shopping juga antara perkara yang paling kami buat bersama-sama.. Selain tu main game pun best jg selain aktiviti outdoor yang lain..

Plan 2016

InshaAllah plan tahun ni nak buat duit banyak-banyak, shopping perabot rumah, beli kereta baru dan rumah baru.. hehehe...

Tahun ni nak cuba banyak lagi benda baru seperti belajar photoshop, buat minisite dan menceburi lagi bidang-bidang bisnes online baru yang lebih best dan menguntungkan.

Wife tercinta

Since dah tukar layout pasal blog ni, so kiranya nak aktif-aktif semula la nak tulis story pasal dia.. hehehe... banyak lagi boleh tulis pasal dia ni terutama mengenai ilmu-ilmu baru yang dia sedang pelajari sekarang dan macamna dia menguruskan perniagaan online dia yang sememangnya bermula dari zero(tengok la sapa yang ajar kan???... kehkehkeh)..





Dear wife,

i love u so much, thanks for supporting and everything. I will love u till the end!


Muah..!


Your loving husband
Mohd Nasyit










Share:

Sunday, 8 November 2015

Jana wang RM464.20 seminggu dari internet menggunakan modal minima RM48

Alhamdulillah,

Sejak dari dulu memang mengimpikan bisnes yang boleh jana wang dengan modal minima atau hampir tiada modal sekalipun..

Dalam masa yang terdekat ini berpeluang pula nak explore benda baru iaitu pengiklanan berbayar.. hehehe.. Maklumlah dah biasa sebelum ini untuk berniaga online hampir tidak menggunakan apa2 modal sekalipun dan baru sekarang nak cuba yang berbayar pulak..

RM24K tanpa modal... klik sini untuk lihat selebihnya.


Hasilnya cukup baik dan agak 'not bad' jugalah... So lepas tolak kos pengiklanan 7 hari(RM48), maka dapatlah untung bersih RM416.20 kat paypal sebab dapat buyers dari luar negara dan mix sikit dengan local buyers.

Modal RM48

Duit masuk paypal
Duit yang masuk kat bank tu tak campur lagi.. hehehe.. so mari consider sahajalah ini nak test2 market international yang 100% menggunakan online payment menggunakan kad debit/kredit..


Caj urusniaga paypal ni memang agak mahal sikit sebab duit masuk pun ada caj, duit keluar(withdraw) ke akaun bank pun ada caj, tapi bagi perniagaan tanpa modal saya, ia masih consider murah sebab saya tak keluar modal pun untuk create prodak dan kelebihan kat sini kita boleh dapatkan buyers dari seluruh dunia(global).... pastu simpan keuntungan 100% tanpa share kat sapa2... :)

Saya telah lama menggunakan local bank untuk urusan jual beli dan sampai masanya untuk explore market2 international menggunakan paypal ni.. hahaha.. macamlah 1st time guna paypal ni..

Jana RM400 seminggu 100% dari internet tu pada saya jauh lebih bagus berbanding kerja saya dulu dengan pendapatan RM500 sebulan.. heheheh.. Alhamdulillah..

BTW, thanks spend time lepak baca entry ni.

jumpa di entry akan datang.
-MN-






Share:

Thursday, 17 September 2015

Happy birthday 25!!




Happy birthday ke-25 dear sweetheart!! Untung orang yang lahir pada 16 september ni sebab dapat sambutan beramai-ramai dalam satu masa kerana dalam masa yang sama juga ia adalah sempena hari Malaysia.



Wishing you all success in life, business and family my dear wife.. Semakin dah matang dan semakin hebat dalam bisnes dah sekarang sebab dah pandai buat biz online 100% tanpa modal dan berjaya bina bisnes pasif tanpa modal dan kerja keras..

Semoga cemerlang dunia dan akhirat dear. Moga lepas ni akan lebih hebat dan berjaya lagi dalam menambah ilmu-ilmu baru dan explore cabaran-cabaran baru dalam bidang kehidupan dan kerjaya yang lebih mencabar.

Moga impian terus tercapai!

amin!



Yang ikhlas,
Your husband...







Share:

Sunday, 30 August 2015

Mencuba sesuatu yang lain pula...


OMG, what is that?? So big?? perhatikan botol itu. Besar dan Cute.!

Bungkusan yang agak comel dalam bentuk besar.. Bila ternampak jer rasa nak beli.. Nampak agak kreatif juga cara pemasaran mereka ni kan?


Prodak ini adalah berasaskan kolagen marin. Cara penggunaan pulak adalah gabungan serbuk(anti-oksidan) dengan cecair kolagen untuk hasil dan penyerapan yang tinggi dan berkesan.

Terdapat banyak jenis kolagen di pasaran dan kali ni nak bagi wife cuba pulak kolagen marin. So untuk ni nak try dalam masa 3-6 bulan untuk hasil yang terbaik.




Mendapatkan kulit yang halus, gebu dan sihat adalah idaman setiap wanita. Jadi hadiahkanlah wanita anda dengan kolagen yang terbaik.. hehehe

Anyway,

Goodluck my dear sweetheart for it! Muahhh...!!

your husband,
-mohdnasyit-

Share:

Saturday, 29 August 2015

Bikers day 28-31 ogos 2015

Acara tahunan - Bikers Week - kini dianjurkan lagi. Ia sudah menjadi sebagai sebahagian dari aktiviti tahunan di WP Labuan. Acara ini akan mengumpulkan peserta dari seluruh sabah, sarawak dan Brunei Darussalam.

Berkesempatan untuk datang melihat, saya dan wife pun snap berberapa foto..
























Pameran motor berkuasa tinggi ni saya percaya akan merancakkan lagi aktiviti pelancongan dan ekonomi penduduk tempatan labuan.

Semoga program ini akan bertambah-baik dari semasa ke semasa..

-mohdnasyit-
Share:

Sunday, 23 August 2015

Panduan Pengambilan Suppliment


credit : http://diaryofmuhammad.com/

Share:

Monday, 4 May 2015

Sharing Best Day Moment










Share:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


DIBAYAR UNTUK MAIN GAME!

MOHD NASYIT GAMING

ENJIN CARIAN GOOGLE