Wednesday, 15 August 2012

Penghinaan terhadap sabah kini dah menjadi trend? - Part 2


Sekarang ni dah jadi macam trend pulak bagi sesetengah orang spesis mangkuk tandas ni yang suka sangat nak menghina sabah dan sarawak. Tak semua orang semenanjung tu menghina sabahan dan sarawakian, tapi heran, zaman moden dan maju sekarang ni masih ada pulak dari kalangan mereka bertanggapan orang sabah tinggal atas pokok la, kotor la, mundur la.. dan macam-macam lagi la.

Apa mereka ni takde TV ke kat rumah sampai tak tahu apa-apa pasal sabahan? kalau begitu yang mundur sebenarnya adalah golongan ini la sebab tak mampu nak beli TV sendiri.. hahaha...

Bahkan mereka ni tak ubah macam katak tinggal bawah tempurung sebab tak tahu apa-apa pasal negeri luar dari tempat mereka.

Ni budak sengal ni claim akaun dia telah di-hack.. hahaha.. WTH.. ada-ada jer la alasan... entah betul ke tidak saya pun tak tahu lar...

Well itu suatu alasan mudah sebenarnya nak cover line.. sebab tu saya buat kartun khas ni..
Senang jer kan, Hack kononnyer.. heheh.. ala bukan ada sesapa nampak pun.. :p
Berikut berberapa foto lain yang saya dapat dari laman sosial facebook.

 


Saya rasa hina-menghina sabahan ni dah jadi macam trend pulak. Hina pastu minta maaf.. tu jer.. ingat semudah tu ker? Mungkin ada yang memaafkan tapi tak semua yer..

Kalau dah hinaan tu jadi macam budaya, ada pulak yang sanggup kerat XXX dia pulak.. Last-last sendiri juga takut.. Dan macam biasa, 'mohon maaf' sebagai penyelesaian.. pastu baru la nak ingat pasal Nabi pulak yer.. waktu kutuk tu tak ingat pulak..

Cukup sampai sini ler, nanti saya akan updatekan lagi.. Kepada individu berkenaan, harap-harap korang insaflah sebab bukan per, ada gambar korang kat fb tu, manala tau suatu hari nanti korang pergi kat sabah, dan ada pulak individu yang berdendam ker apa ker.. hahh.. naya nanti..

sekian wassalam.
Share:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


DIBAYAR UNTUK MAIN GAME!

MOHD NASYIT GAMING

ENJIN CARIAN GOOGLE

Arkib

Blog Archive