Saturday, 7 June 2014

Memancing vs Golf




Kisah memancing VS main golf

MAHAL
1. Mahal la pancing ni. x mampu aku beli.
2. Mahal la kayu golf ni. Ia hanya utk org2 kaya saja.

PENAT/TIADA HASIL
1. Penat saja memancing, nanti bukan ada hasil tu.
2. Penat saja main golf tu, tiada hasil pun.

DENGAR-DENGAR DARI ORANG LAIN
1. Dengar2nya ada org mati memancing.
2. Dengar2nya ada org mati main golf.

RISAU APA ORANG AKAN KATA
1. Klu aku memancing apa la org akan kata nnt?
2. Klu aku pergi main golf apa la nnt org akan kata?

JADI TOK NUJUM MERAMAL NASIB
1. Klu xda ikan mau makan umpan mcmna nnt?
2. Klu bola golf xnak masuk lubang tu mcmna la nnt?

MEMPERTIKAIKAN
1. Boleh dapat ikan ka memancing ni?
2. Boleh ka main golf ni? mcm x masuk akal saja game ni.

SUSAH
1. Susah memancing ni dari tadi tak ada ikan makan.
2. Susah la main golf ni, dari td pukul2 bola asyik x kena.

SCAM
1. Scam la memancing ni. orang yg dpt ikan tu penipu semata2. Org yg jual pancing tu menipu utk jual alat2 pancing dia.
2. Scam la main golf ni. mana ada org pnh berjaya pukul bola golf sampai masuk lubang. Kayu golf ni scam!!

MENYALAHKAN
1. Gara2 memancinglah aku kerugian.
2. Gara2 main golf la aku kerugian.

MORAL OF THE STORY
Carilah apa saja alasan klu mahu. Tiada siapa yg dpt bantah. Anda akan berjaya lakukannya..semua yg anda berikan itu mmg TEPAT dan BENAR jika anda mahu. At the end of the day hidup anda pun akan masih kekal mcm biasa, tiada siapa pun blh ubah hidup 'emas' anda itu dan jika itu bgus, teruskan.. TAPI jika ia MEMBEBANKAN anda pada ketika ini, sila la buat sesuatu, sekarang juga.

Share:

0 comments:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


Dapatkan bonus 100% deposit

MOHD NASYIT GAMING

ENJIN CARIAN GOOGLE