Wednesday 15 June 2022

WORDPRESS CRITICAL ERROR - MASALAH TAK BOLEH MASUK KE WP-LOGIN

 Hi..

Tak dinafikan untuk membuat sesuatu modifikasi seperti memasang plugin tertentu dan berakhir kepada 'critical error' pada blog dan tak dapat login, jadi kita perlukan penyelesaian diluar dari WP-ADMIN akses.

Jadi kita perlukan FTP access software seperti FileZilla ataupun CoreFTP. Jika anda tidak mahu menggunakan software ini, anda boleh akses ke cpanel hosting anda.


Pertama sekali, sila install dahulu software ini, kemudian login ke website anda. Cara yang sama seperti login ke Cpanel.

Jika anda menggunakan sub-domain, sila cari sub-domain tersebut. Jika tidak, cari sahaja public.html kemudian ke WP-CONTENT


Buka folder ini kemudian cari dan RENAME semula folder PLUGINS kepada plugins.deactivate. Sila lihat gambar di bawah;Last sekali, login semula ke website anda di bahagian WP-LOGIN.PHP admin anda. Jangan logout dahulu. 


Selepas tu di FTP software anda, rename balik kepada nama folder asal iaitu plugins(buangkan perkataan deactivate).


Step akhir adalah aktifkan secara manual semula kesemua plugin anda kecuali plugin terakhir yang menyebabkan masalah critical error tu. Sila buang atau buat setting seperti yang sepatutnya.

Selesai!


Sekian.

Share:

0 comments:

Recommended Webhosting & Domain Services

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com

ENJIN CARIAN GOOGLE