Sunday, 19 June 2016

Barbell & Dumbell


Assalam..


Hari ni hari ahad dah masuk hari ke-14 dalam bulan ramadhan.. Dah dua minggu puasa secara tak sedar.. Kalau tak tengok kalendar memang tak tahu dah hari ke berapa sebab syok sangat puasa kali ni ditambah dengan fitness.

Antara senaman yang seronok dibuat adalah yang menggunakan dumbell. Ia flexible dan boleh dibuat di mana-mana sahaja.

So kiranya senaman nak bina ototlah ni.. Kalau nak serius bina otot bolehlah ikuti senaman di bawah mengenai Dumbell(bukan barbell yer sebab makan ruang sikit).

Kalau dah rasa 'ringat' dumbell tu, itu tandanya otot dan kekuatan lengan dah bertambah. So boleh la tambah berat lagi. Tambah berat dumbell akan menghasilkan size otot lengan yang lebih besar dan kuat!

Dan tak lupa, jangan lupa jaga pemakanan pulak. Nak ada otot yang lean tanpa lemak, kena banyakkan ambil karbohidrat komplex selepas senam dan paling penting pengambilan protein untuk mengekalkan jisim otot serta menambah size otot.

So teruskan bersenam ya!!


Side plank bagus untuk oblik(bahagian sisi badan), bagi yang ada gempal sikit kat tepi, nak bakar lemak boleh try senaman di bawah ni.



Ok lah, sampai sini dahulu.

Hingga jumpa ke post berikutnya.

Sekian.
MN
Share:

0 comments:

POST PALING POPULAR

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


Dapatkan bonus 100% deposit

MOHD NASYIT GAMING

ENJIN CARIAN GOOGLE