AYAM MASAK MERAH WANGI PALING WIN!

Resepi kali ini adalah ayam masak merah aroma wangi dan melaparkan!

ayam butter salted egg

My favourite recepi!

MASALAH URL WORDPRESS

Tertukar URL kemudian website rosak? Jangan panik. Saya ada penyelesaiannya.

PERISTIWA 2 MAC 1978

Hari ini 44 tahun yang lalu, mayat Charlie Chaplin dibawa lari dari kuburnya.

uTorrent made easy!

Tutorial ringkas dan mudah menggunakan uTorrent untuk muat-turun file kegemaran anda.

Saturday 9 February 2013

Aku, dirinya, impian dan dot dot dot






Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada smua readers yang saya hormati sekalian..

Bismillah...

Harini, 09 febuari 2013 saya kembali menulis blog ini...
Lama bercuti sebab bz dengan bermacam-macam aktiviti trading...

Harini saya nak tulis lagi berkaitan dia.. Yes!!! Dia la, sapa lagi kalau bukan si Cik Sofie...

Dia ni special orangnya.. comel dan mcm budak-budak... Sejujurnya tak pernah jumpa seorang yang macam dia ni.. Sangat-sangat comel orangnya daripada pertuturan, telatah dan juga suaranya.. Semuanya cute. Orangnya pun kecik molek jer!! waaa so complete package. Beruntung saya tau.. Kau ada??? hahaha

RESIGN?

Ya, dia sudah resign dari tempat kerja dia dahulu iaitu Diamoney. So sekarang dia sedang buat fulltime bisnes internet dan juga trading forex. WOW! dia pun trading forex? hehehe.. yeah sudah tentu la kalau dah boyfriend dia pun FullTimeTrader(FTT) of coz dia pun akan join sekali.. heheheh..

Bisnes internet.

Dia dan rakan baik dia(yang juga ex-diamoney), cik FaraNiza sedang buat biz online kat facebook. Jom skodeng kejap biz mereka...!! HEHEHEHE...

Ni link ke page bisnes mereka kat facebook tu ---> BBLITTLEGIFT

Jom kita tengok apa prodak yang mereka sedang promo. Jomm!!!





Kesemua barangan tersebut dijual pada harga sekitar RM1~1.50... :)
Jika berminat boleh la lawati fanpage mereka dan membuat tempahan online. :)

Blog si dia...??
Dia update entry post dia berkenaan bulan januari dan febuari.. Klik sini untuk membaca entry beliau.

Quote yang menarik perhatian saya dri tulisan beliau, "ADA MASA TIADA DUIT. ADA DUIT TIADA MASA."
Sumber : Klik Sini.

Ada betul juga tu kan, kekadang kita ada banyak masa terluang tapi masalahnya tak ada duit pulak, tapi boleh jadi juga waktu tu kita punyai banyak wang tapi tak ada masa.. So apa sebenarnya yang kita mahukan kat sini?? Dalam fikiran saya cuma ada satu.. Iaitu KAYA.. kita semua mesti kaya agar kita punyai masa dan wang.. Atau dalam bahasa lainnya, KEBEBASAN MASA DAN KEWANGAN..

Header Baru.


Boleh tahan dia buat editing ni.. Thanks anyway sebab rasa sangat special pulak. Sebelum ni tak pernah ada orang buat macam ni kat saya. So she's the first! TQVM dear!!

Blog tentang kami.

Terbaru, dia ada buatkan satu blog. Actually ia bukanlah blog baru namun ia adalah blog lama yang dikemas-kinikan dan di sana di khaskan hanya untuk kami berdua.. hehehe.. so sweet betul dia ni. :-)

 
Sampai di sini dulu.. :-)

Okey la, memandangkan hari dah lewat, dan saya pun baru selesai siapkan projek IM yang berikutnya dalam bulan ini. so sampai di sini dahulu yer..

Sehingga kita bertemu di entry seterusnya..

Sekian terima kasih!

Assalamualaikum.

Yang tulus ikhlas,
MohdNasyit 




 
Share:

Tuesday 15 January 2013

Good Time with cik Sofie.. ^_^

Hello....!!!

It's been long time no wrote story bout her...
Yes it's about her.. my own cik sofie!!

Got to be missing her coz she's been far away from me this time..

Masa dah makin berlalu dan kitaorg pun dah makin rapat and banyak benda telah dibuat bersama-sama.. Which means, more memory together... :)

Cik Sofie bersama El Marino
 
We've been talking long time about creating business together.. She support me and i also support her..

Yes! She's in our clubhouse learn about Forex!


Dalam disember tahun 2012 lepas kitaorg spend sikit masa bersama..
Saya nak upload sikit foto-foto sepanjang masa tersebut..
Jom tengok kat bawah..



hehehhe. comel kan dia neh.. Pipi tembam and suara mcm budak2.. hahaha...

Okey la, that's for now..

Nanti saya update lagi blog ni..

Khas untukmu Cik Sofie...

Yang ikhlas,
Nasyit


Share:

Tuesday 11 December 2012

9 Waktu-Waktu Doa Mustajab

 9 Waktu-Waktu Doa Mustajab
Ada waktu-waktu tertentu yang mempunyai nilai mustajab doa. Maka jangan sia-siakan kesempatan untuk berdoa di waktu itu.

1. Waktu sepertiga malam yang akhir
Sesungguhnya Rasulullah bersabda:
“Allah akan turun ke langit dunia setiap malam iaitu sepertiga malam yang terakhir, seraya berfirman: “Sesiapa yang berdoa kepada-Ku, maka aku akan menerima permintaannya dan sesiapa yang meminta keampunan daripada-Ku maka Aku akan mengampuninya”. (HR Bukhari dan Muslim)

2. Sewaktu berbuka puasa bagi orang yang berpuasa

“Sesungguhnya bagi orang yang berpuasa ketika saat berbuka ada doa yang tidak ditolak”. (HR Ibnu Majah)

3. Doa selepas solat fardhu
“Doa itu mustajab pada waktu malam dan selesai solat fardu” (HR Al-Tirmizi)

4. Doa di dalam sujud
“Adapun pada waktu sujud, maka bersungguh-sungguhl ah berdoa keraan saat itu sangat tepat untuk dikabulkan” (HR Muslim)
“Sehampir-hampir hamba kepada Tuhannya ialah ketika waktu sujud , maka perbanyakkanlah berdoa” ( HR Muslim )

5. Sesaat pada hari Jumaat
“Sesungguhnya pada hari Jumaat ada satu saat yang tidaklah bertepatan seorang hamba muslim shalat dan memohon sesuatu kebaikan kepada Allah melainkan akan diberikan padanya, beliau berisyarat dengan tangannya akan sedikitnya waktu tersebut”. (HR Bukhari dan Muslim)

6. Ketika Lailatulqadar
Aisyah r.a bertanya kepada Rasulullah s.a.w:
“Sekiranya saya bertemu dengan Lailatul Qadar , apakah yang perlu say abaca? Jawab Rasulullah s.a.w sebutlah olehmu Ya Allah, sesungguhnya Kamu Maha Pemaaf lagi Maha Mulia . Kamu sukakan kemaafan . Jesteru , maafkanlah aku .” (HR Al-Tirmizi, Ibn Majah & Al-Nasa’ie , lihat sahih Al-Tirmizi )

7. Ketika Hari Arafah
Dari ‘Amr bin Syu’aib Radhiyallahu ‘anhu dari bapaknya dari datuknya bahawasanya Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda.
“Sebaik-baik doa adalah pada hari Arafah”. (Sunan At-Tirmidzi, bab Jamiud Da’waat 13/83)

8. Doa antara Azan dan Iqamah
“Tidaklah ditolak doa diantara azan dan iqamah .” (HR Al-Tirmizi)

9. Ketika Hujan
Imam An-Nawawi berkata bahawa penyebab doa pada waktu hujan tidak ditolak atau jarang ditolak ialah kerana pada saat itu sedang turun rahmat khususnya curahan hujan pertama di awal musim. (Fathul Qadir 3/340)
Sumber : http://www.blogammar.com/9-waktu-waktu-doa-mustajab/
Share:

Sunday 11 November 2012

Terlupa rakaat dalam solat? ok ini penyelesaiannya.


LIKE | SHARE
Share:

Thursday 11 October 2012

Best author Rich Dad, Poor Dad, kini adalah 'bankrupt dad.'





Robert Kiyosaki
Busted: Financial author Robert Kiyosaki berhutang $24 juta dollar kepada orang yang telah membantu mempromosikan buku beliau.
Penulis Rich Dad, Poor Dad, kini adalah 'bankrupt dad', memfailkan muflis korporat terhadap salah satu syarikatnya setelah kalah penghakiman sebanyak 24juta dollar.

Mahkamah memerintahkan Robert Kiyosaki's Rich Global LLC untuk membayar sejumlah $23,687,957.21 kepada Syarikat Learning Annex dan pengasas serta pengerusinya, Bill Zanker.

"Kami telah letakkan jenama 'Rich Dad' dipersada antarabangsa namun apabila tiba kepada pembayaran, beliau(Robert kiyosaki) tidak mahu membayarnya," kata Zanker.

Dalam pada itu, Mike Sullivan, CEO kepada Kiyosaki’s Rich Dad Co., memberitahu bahawa Kiyosaki, adalah bernilai lebih $80 juta dollar, masih beroperasi dengan lancar dan terima kasih kepada pelaburan di syarikat lain. "Perjanjian bersama Learning Annex adalah dengan syarikat yang telah lama tidak beroperasi dalam berberapa tahun. Tidak hairanlah Learning Annex begitu marah dan kecewa kerana tiada wang dalam syarikat tersebut dan kami tidak dapat membawa wang keluar dari kumpulan tersebut.

Berita selanjutnya disini dan disini.


Share:

Tuesday 2 October 2012

Feri kenderaan dan penumpang Labuan terbakar

02 oktober 2012 - Feri penumpang dan kenderaan, Wawasan Perdana harini mengalami kebakaran di bahagian atas feri pada awal pagi ini. Tiada kecederaan di laporkan setakat ini.


Share:

Monday 1 October 2012

Jutawan - The Missing Chapter.





Assalamualaikum wbt..

Kebanyakkan dari kita lebih berminat mengetahui kisah setelah seseorg itu menjadi jutawan berbanding sebelum dia menjadi jutawan. Tahukah korang nak jadi jutawan ni bukan mudah?
So hari ni aku nak tulis serba sedikit tentang topik ni..

Jutawan? Ada aku kesah?...

Apa sebenarnya yang kamu cari jika seseorang itu menyebut tentang 'jutawan'?...

adakah kamu lebih berminat tentang hasil-hasil yg dinikmatinya sbg jutawan? ataupun kisah disebalik dia menjadi jutawan?

Jika anda katakan hasil yang dinikmatinya setelah menjadi jutawan maka anda hanya melihat separuh dari cerita sahaja. Ibarat menonton sesebuah filem atau drama, anda hanya lihat penghujung ataupun pertengahan cerita. Anda telah terlepas berberapa episod yang penting!

So apakah yg missing kat situ? So itulah dia kisah disebalik kejayaan! Yg senang dah nampak, bgmana yg susahnya? kan???

Kalau setakat nak cakap pasal jutawan, ada berlambak jutawan2 kat luar sana. Tapi tak banyak antara kita yang tahu perjalanan sebenar bagaimana mereka menjadi jutawan tersebut.

The Missing Chapter.

Most recommended!
Aku cadangkan korang beli la buku kat atas ni.. Kekadang kita ni sibuk nak mencari kaedah dan rahsia2 BAGAIMANA untuk berjaya, tapi kita terlupa pulak dlm proses nak berjaya tu akan ada proses-proses kegagalan yang perlu ditempuhi. Ye la mana ada org join bisnes akan terus berjaya.

Mesti akan melalui jatuh bangun, untung dan rugi kan. Buku ni aku dah beli sekitar 2008 dahulu dan masih tersimpan rapi lagi.. Menariknya tentang buku ini adalah ia memaparkan kisah2 disebalik kejayaan orang di mana lebih banyak proses kegagalan yang pahit dan memeritkan itu berbanding kemanisan hasil kejayaan yang dinikmati sekarang. Bak kata pepatah orang tua2, susah2 dulu, senang2 kemudian.. TAPI berapa ramai dari kita sanggup melalui kesusahan ni? adakalanya baru susah sikit dan meroyan menangis.. hahaha.. laa tu bukan the real person lah! :p

” Apa yang orang nampak dari kejayaan saya hanyalah 1% daripadanya, tetapi apa yang mereka tidak nampak adalah 99% iaitu kegagalan-kegagalan saya ” – Soichiro Honda, Pengasas Honda Corporation.

Berapa ramai dari kita tahu kisah pengasas Honda Corp ni?? :-)

Bila aku terbaca jer kat luar buku ni tntg Soichiro ni, terus aku berminat ngan buku nih... wah mesti best kan.. tu la dia the missing chapter dlm bab2 nak berjaya ni. Ketinggalan tntg mcmna sukarnya dan susahnya perjalanan nak menjadi seorg yg berjaya ni.

Orang yang berjaya dan jutawan itu kebanyakannya memang melalui saat yang sukar dan jarang kita berminat untuk ketahui..
BOOO.....!!!!
Hahaha.... betul, tak ramai nak tahu pun... Bila nampak jer orang yang berjaya mesti mau tau rahsia. Pastu balik2 yang kena cakap tetap jga "rajin berusaha", "jangan malas", .... wakakakaka...

Kenapa perlu tahu sangat? Penting ker?

Ofcoz penting.. Sebab kat situlah letaknya rahsia sebenar bgmana hendak kaya. Kita secara umumnya masuk sekolah di didik mcmna nak berjaya dlm hidup kerja makan gaji tunggu gaji dan nikmati pencen apabila tua.

Setiap org ada kisah tersendiri tntg perjalanan hdup mereka seblum mreka berjaya. So itu lbh penting sbnrnya utk kita ketahui jika kita ingin berjaya seperti org itu.

Kisah disebalik kejayaan itu byk tersembunyi kaedah2 penting bgmana mreka berjaya..

>>> Kerana di situlah letaknya STRATEGY bgmana mreka dpt mmbuat jualan dan menjana keuntungan.

>>> Di situlah juga letaknya bgmana mereka menghadapi kesukaran dan bgmana mereka SELESAIKAN masalah.

Kalau tgk mreka yg berjaya pun, kita cuma nampak yg senang2 jer.. so tak bg apa2 pun sgt.. So lbh bgus ketahui perjalanan susah mreka kan, atleast bleh belajar sesuatu kan.


Kesimpulan.

"Kalau nak khwin, belajar la dari org dah kahwin, jgn belajar dr org bujang.." - ada betul jga ni.. hehehe...

"Kalau nak belajar tntg kejayaan, maka belajarlah dr org yg sudah berjaya.." Dan kalau nak tahu sgt rahsia mcmna seseorg tu nak berjaya, kaji la masa silamnya sebelum berjaya, mcmna dia berdepan masalah2 dan mcmna dia bleh manage bsnes dia shgga berjaya. Buat penilaian mnyeluruh baru la ngam apa yg cuba dipelajari. Janga asyik tgk hasil kejayaan jer. Kalau camtu xkan dpt apa2pun...

Cuba korang fikirkan tu sejenak. :-)

So aku harap korang dpt la menilai mana satu lbh penting antara hasil dgn mencipta, antara kisah org sudah berjaya dgn org yg melalui keperitan sebelum berjaya..


Sampai sini dahulu.. sekian.


Ikhlas,
Nasyit.

Share:

Recommended Webhosting & Domain Services

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


ENJIN CARIAN GOOGLE