AYAM MASAK MERAH WANGI PALING WIN!

Resepi kali ini adalah ayam masak merah aroma wangi dan melaparkan!

ayam butter salted egg

My favourite recepi!

MASALAH URL WORDPRESS

Tertukar URL kemudian website rosak? Jangan panik. Saya ada penyelesaiannya.

PERISTIWA 2 MAC 1978

Hari ini 44 tahun yang lalu, mayat Charlie Chaplin dibawa lari dari kuburnya.

uTorrent made easy!

Tutorial ringkas dan mudah menggunakan uTorrent untuk muat-turun file kegemaran anda.

Sunday 4 December 2016

5 CARA MUDAH DAN TERPANTAS MENINGKATKAN TESTOSTERON


5 CARA MUDAH DAN TERPANTAS MENINGKATKAN TESTOSTERON


Matlamat:
Peningkatan testosteron adalah cara terbaik secara semula jadi membina otot lebih baik dan membakar lemak badan untuk lelaki.

TESTOSTERONE BOOST adalah perkara paling wajib dipelajari dan diketahui jika seseorang itu ingin membina otot dan membakar lemak dalam masa yang sama.

5 CARA MUDAH DAN TERPANTAS:
  1. INTERMITTENT FASTING(puasa,tidak makan)
  2. JUMP SQUATS
  3. MANDI SEJUK
  4. MINUM AIR BANYAK
  5. MAKAN TELUR

ACTION PLAN - Langkah demi langkah untuk meningkatkan testosteron

STEP 1
Intermittent fasting selama 16 jam bermula dari 8pm hingga 12 tengahari berikutnya.
Cara ini akan meningkatkan testosteron hampir 200% selain merendahkan insulin level. Dalam masa yang sama HGH iaitu Human Growth Hormon akan meningkat juga.

STEP 2
Minum air secukupnya selepas bangun pagi tetapi jangan makan apa-apa.

STEP 3
Selepas lunch, buat 'short routine' 5 set high-intensity jump squats. Intensity ini juga akan meningkatkan penghasilan testosteron. 

note: kombinasi insulin rendah bersama senaman singkat tetapi berintensiti tinggi akan menghasilkan peningkatan tinggi hormon anabolic.

STEP 4
Mandi air sejuk selepas senaman intensiti tinggi. Ia akan mendorong testikel menghasilkan lebih banyak testosteron dan juga akan membantu meningkatkan glutathione iaitu antioxidant terkuat dari badan.

STEP 5
Selepas mandian sejuk segera tadi, rehatkan badan antara 10-15 minit untuk sembuh(recover) dari tekanan senaman tadi.

STEP 6
Hadiahkan diri anda dengan memakan makanan testosteron-friendly seperti  madu, bawang putih, pisang, kekacang seperti almond, walnut dan kacang tanah, telur dan tembikai.

Lihat 15 makanan peningkat testosteron semula-jadi > http://www.alphamaleblueprint.com/best-testosterone-boosting-foods/

Anda juga perlu masukan sekali makanan berprotein kualiti tinggi(cth red meat atau dada ayam) serta makanan karbohidrat berkualiti tinggi ke dalam menu anda. Wholemeal adalah paling dicadangkan.

http://workoutaid.work/testosterone-booster-foods-7/

Kesimpulan.

72 jam selepas anda mencuba kaedah ini anda akan merasai kesan positif hasil dari peningkatan testosteron ini.

Konsistensi adalah kunci kejayaan, jadi pastikan 6 langkah ini menjadi amalan harian dan semoga ia memberikan kesan positif terhadap kehidupan anda.

Sekian!

MOHDNASYIT




















Share:

Tuesday 11 October 2016

Sofie's Studio Art dan Hobi alat-tulis


Assalamualaikum wbt..

Berkesempatan untuk menulis entry kali ini, saya ingin tuliskan serba ringkas mengenai hobi kegemaran wife, iaitu melukis dan mengumpul pelbagai alat tulis(stationary).

Saya juga gemar dengan seni lukisan tapi dalam masa berberapa tahun ni dah kurang-kurang melukis dan menghasilkan seni-seni lukisan.. So bila wife masih mengekalkan minat dalam bidang ini, sudah tentulah kita bagi support kan? :)


MINAT MELUKIS SEJAK KECIL

Minat melukis sememangnya dari kecil lagi. Minat kepada benda-benda berunsurkan seni seperti lukisan dan mewarna sudah menjadi hobi dan antara yang dijadikan sebagai cara untuk melegakan stress di samping mengisi masa lapang.

Selain minat kepada mengasilkan lukisan, wife juga minat kepada alat-alat lukisan dan tulisan(stationary). Menurutnya ia mempunyai keunikan dan keisitmewaan tersendiri selain ia juga mempengaruhi kualiti sesuatu hasil seni tersebut.



Luang masa berjam-jam pun OK.. :)

Perkara yang tak boleh dilepaskan apabila keluar dengan wife adalah apabila sesuatu lokasi yang dituju itu ada terdapatnya kedai alat-tulis atau kedai buku. Tak lengkap rasanya jika tak singgah dan shopping ditempat tersebut.

Saya juga gemar singgah ke tempat ini sejak sekolah dulu dan tak sangka wife juga punyai minat yang sama cuma berbeza dari segi tempat yang kami pergi di dalam kedai tersebut.. Saya sudah tentunya habiskan masa di ruangan buku-buku dan dia... sudah tentu ke ruangan alat-tulis! :D

Pernah juga secara tak sedar sudah habiskan masa berjam-jam lamanya di dalam kedai mencari harta karun yang seakan tak jumpa-jumpa.. hehehehe.. bukan tak jumpa tapi sebenarnya sukar nak buat keputusan nak beli mana satu alat-tulis ni..

Biasalah bila dah minat, memang kadang-kadang tak sedar apa dibuat tu walaupun pusing-pusing berjam-jam lamanya..

Minat juga kepada 'bekas gelas'?

Kreativiti ini luas kan? Selain suka lepak kat Old Town dan Starbucks, wife juga gemar jadikan bekas gelas kepada tempat untuk disimpan alat tulis.

So setiap kali terlihat kepada bekas gelas ni, sentiasa teringat akan moment lepak kat tempat tu.





Hobi terbaru, melukis komik.

Menjadi pelukis memang impian dia. Selepas kahwin, dia nampaknya melibatkan diri lebih serius.. he he he..


Melukis komik ni nampak macam mudah tapi sebenarnya ia lebih rumit dan 'kompleks' sebab ia bukan sekadar guna pen atau marker tetapi sebaliknya melibatkan berberapa jenis set alat tulis yang bernilai puluhan hingga ratusan ringgit. Tak mustahil ada yang mencecah ribuan ringgit kan? Malah ada antaranya yang perlu ditempah khas melalui internet sebab ia tidak dijual di kedai berdekatan.

Bercerita mengenai melukis, dalam bulan oktober ini wife ada join satu cabaran melukis yang dikenali sebagai INKTOBER. Nak tahu lebih lanjut pasal inktober ini bolehlah google yer..

Antara lukis ala-komik yang dihasilkan sekarang...





Terasa syok bila tengok lukisan ni satu demi satu. Paling best adalah ianya original dilukis dan bukan dari majalah komik.

Sekali tengok terasa nak buat juga tetapi sejak dah lama tinggalkan bidang ni, terasa agak kekok nak lukis dan buat effect-effect tu.. :)

GOODLUCK UNTUK CABARAN INKTOBER..!!


Doa dan Harapan

Okeylah.. dah nak sampai penghujung penulisan nie.. Doa dan harapan sebagai husband ni adalah semoga dapat melengkapkan alat tulis tu banyak-banyak dan semoga berjaya menjadi pelukis yang terkenal suatu hari nanti, inshaAllah. ameennn...

Nanti dah berjaya senanglah nak suruh buatkan potret banyak-banyak.. hehehehhee!!

Sampai sini dahulu.

Hingga jumpa di entry akan datang inshaAllah.

sekian,

your loving husband,
MOHDNASYIT





Share:

Thursday 8 September 2016

Resepi Hati Lembu Berempah

credit foto : resepi bonda


Bahan-bahan :

- Sedikit hati lembu (potong sederhana besar)
- Sebiji bawang besar (1/2 biji ditumbuk, setengah biji lagi potong bulat)
- 3 ulas bawang putih - tumbuk
- 1/2 inci kunyit hidup - tumbuk
- 1 - 2 sudu besar serbuk kari dan serbuk kunyit (bergantung pada kuantiti hati)
- 2 sudu besar kicap
- 2 biji cili hidup
 - 3 kunyum bunga lawang
- Sedikit kulit kayu manis
- Sedikit air
- Sedikit minyak
- Garam secukupnya

Cara-cara :

Bersihkan hati, potong dan toskan. Lepas tu lumurkan garam, serbuk kunyit dan serbuk kari. Ketepikan sekejap. Panaskan minyak dalam kuali kemudian campakkan bawang besar, bawang putih, kunyit hidup, bunga lawang dan kulit kayu manis. Tumis sampai naik bau. Kemudian masukkan hati lembu tadi. Kacau-kacaukan. Bila dah hampir masak masukkan lada hidup, bawang besar yang dipotong bulat, sedikit kicap dan air. Akhir sekali masukkan garam. Siap.

sumber : fayreenmizan.blogspot.my

Share:

Tuesday 2 August 2016

JANA RM468 dari modal RM16

Yes i do it again..and again..!




Perkara utama yang menjadi kunci kepada kejayaan jualan ini adalah product yg betul-betul boleh convert traffic kepada pembeli.

Tools yang diperlukan di sini adalah;
  • Fanpage
  • Product
  • Blog/website jualan/minisite
  • Local bank dan paypal untuk terima payment. Paypal tu utk pembayaran kad debit/kredit luar negara

Sedikit kemahiran marketing
  • Ayat jualan/copywriting
  • Ayat call-to-action

Last sekali, adalah;
  • Bajet pengiklanan
  • Target audiens

Paling mudah adalah buat je 'boost post' untuk dapatkan reach audiens yang lebih banyak.
Selagi product yang dijual kena pada audiens yang tepat, jualan akan berlaku.




Reach yang banyak akan membantu mendapatkan prospek yang lebih banyak. Lebih banyak lebih bagus sebenarnya. Tapi bajet kena banyaklah. Tapi andaikata product kita memang yang laris dan most wanted, ia akan dpt reach yg lebih banyak walaupun bajet kita kecik. Aplikasi share, komen dan like pula boleh mem'viral'kan lagi sesuatu post yang kita boost tu. Hasilnya, jualan!

Perkara penting lain di sini adalah keuntungan jualan. Contoh kat atas ni adalah jualan product digital ebook. Jika anda mahir menulis product informasi, blh la hasilkan ebook sendiri, buat ecover buku, minisite dan fanpage, seterusnya buat fb ads untuk jualkan. ia tiada modal jika anda tulis ebook sendiri menggunakan microsoft words, convert pdf dan jual di fanpage anda. smua adalah percuma sahaja. ini bermakna anda menjana untung 100% tanpa modal penghasilan product. Jika anda menggunakan fb ads, ini bermkna kos cuma terletak pada iklan sahaja, itupun serendah RM3 sehari.

So tunggu apa lg, mulakanlah sekarang!

Sekian dahulu perkongsian saya hari ni.

MN

Share:

Sunday 26 June 2016

Bina bahagian belakang badan! -Cubalah senaman ini.

Senaman nak bina otot ni bukan sahaja fokus bahagian depan sahaja. Bahagian belakang pun wajib juga.

Paling popular adalah upper body di bahagian dada(chess) dan lengan(biseps, triceps). Selain tu mid-section ataupun 'core'(oblique dan abs/6 pax abs) dan last sekali lower body iaitu bahagian paha dan kaki.

So hari ni nak share foto senaman untuk bahagian belakang. Enjoy!










Regards,
MN

Share:

Monday 20 June 2016

7-Move Upper-Body Upgrade

How to Do It


Perform 15 reps of each movement in a row without resting. That’s one round. Do three total, resting one minute between each round.
1. Seated reverse fly

2. Seated lateral raise

3. Seated front raise

4. Seated bottom-half shoulder press

5. Seated biceps curl

6. Seated triceps kickback

7. Lying chest fly



Share:

Sunday 19 June 2016

How to Choose a Perfect Protein Supplement


With so many protein powders on the market, how do you know which one to buy? Here are some simple guidelines to help you pick the perfect protein for your goals!
Protein has never been as popular as it is today, and I’m glad people everywhere are finally embracing the power of this mighty macronutrient. Protein is a critical building block that aids in the growth, maintenance, and repair of muscle, and there’s no denying its impact on strength, performance, and body composition. With so many protein supplements on the market, one of the most common questions I get asked is which one to buy.
When thinking about choosing a protein supplement, it’s worth noting that:
  • There are many foods packed with protein that you can creatively fit into your meals and snacks to meet your needs without having to rely on a supplement.
  • Real, whole foods—as opposed to protein powders, which are highly processed—are more natural to include in the human diet, so many people aiming for a diet that is closer to nature might not find supplements as appealing.
  • Unprocessed protein-rich foods also contain other vital nutrients needed by the body in their natural states, such as iron, zinc, calcium and B-vitamins.
  • The protein-rich foods you can buy at the store (meat, milk, eggs, soy products and more) are cheaper than almost any protein supplement.
  • And foods—as opposed to supplements and protein drinks—are regulated for safety. Recent independent lab tests (see Sources below) found that many of the most popular protein supplements were contaminated with heavy metals like lead, mercury and more—a byproduct of processing. That, coupled with the fact that supplements are truly the Wild West, when it comes to products (no regulation, no guarantee of potency as listed, not a lot of rules at all) means that you are putting a lot of trust into the company making the product you’re ingesting.


YOUR PROTEIN PROGRAM
There are several protein types to choose from, each with their own unique aspects and potential benefits. When it comes to protein powders, milk proteins, egg, and pea are among the most desirable.

WHEY PROTEIN

Whey is by far the most popular protein supplement because it has been shown to promote muscle growth and fat loss. It is digested and absorbed faster than other proteins, making it the ideal choice to consume either immediately before or after a workout.
Whey is approximately 20 percent of the protein in cow’s milk and has the highest branched-chain amino acid (BCAA) content, including roughly 11 percent leucine and 9 percent combined isoleucine and valine, yielding a 2:1:1 relationship.
CASEIN PROTEIN
Casein, the main protein you’ll find in milk, is a slow-digesting protein—especially when compared to whey. Depending on how much you consume, casein can take more than six hours to be fully digested and absorbed by the body, which makes this protein great for a sustained amino acid delivery to muscle.
Although it has a lower anabolic, or direct muscle-building effect, when compared to whey, casein is a good source of BCAAs as well as glutamine, which helps it reduce muscle-protein breakdown. Remember net gains in muscle protein reflect the imbalance between muscle protein synthesis and breakdown. Thus glutamine lends support more on the anticatabolic side. Because of its slow-digesting properties, casein is often recommended before bed or in between meals, either by itself or in blends with other proteins.

MILK PROTEIN

We know milk is great for dunking chocolate chip cookies into, but did you also know it’s great for speeding up recovery after an intense workout? Milk protein contains all of the essential amino acids in a natural 80/20 ratio of casein-to-whey blend, which allows for the fast and sustained release of amino acids necessary for muscle growth.
Milk protein isolates and concentrates are common in protein-powder blends, creamy protein ready-to-drink, and protein bars.

EGG PROTEIN

Eggs are making a serious comeback now that some of the long-held beliefs about their role in heart disease are being dismissed. The egg protein found in protein powders is mostly egg-white protein isolate, and is an egg-cellent alternative for people with milk allergies! Egg protein contains all the essential amino acids necessary for protein synthesis, and is easily digested by th body.

PEA PROTEIN

Perhaps not as well-known as its protein counterparts, pea protein is a great option for vegetarians and those with allergies to dairy and eggs. First, it is naturally fat- and cholesterol-free (it comes from a plant after all). Second, pea protein isn’t derived from dairy, making it appropriate for those who are lactose-intolerant. Lastly, it’s completely gluten-free, which can help individuals avoid gastric distress when supplementing frequently. Pea protein is farsuperior to other plant-based protein powders, which can be difficult to digest and are not well-utilized by the body.
Share:

Recommended Webhosting & Domain Services

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


ENJIN CARIAN GOOGLE