AYAM MASAK MERAH WANGI PALING WIN!

Resepi kali ini adalah ayam masak merah aroma wangi dan melaparkan!

ayam butter salted egg

My favourite recepi!

MASALAH URL WORDPRESS

Tertukar URL kemudian website rosak? Jangan panik. Saya ada penyelesaiannya.

PERISTIWA 2 MAC 1978

Hari ini 44 tahun yang lalu, mayat Charlie Chaplin dibawa lari dari kuburnya.

uTorrent made easy!

Tutorial ringkas dan mudah menggunakan uTorrent untuk muat-turun file kegemaran anda.

Sunday 19 June 2016

How to Choose a Perfect Protein Supplement


With so many protein powders on the market, how do you know which one to buy? Here are some simple guidelines to help you pick the perfect protein for your goals!
Protein has never been as popular as it is today, and I’m glad people everywhere are finally embracing the power of this mighty macronutrient. Protein is a critical building block that aids in the growth, maintenance, and repair of muscle, and there’s no denying its impact on strength, performance, and body composition. With so many protein supplements on the market, one of the most common questions I get asked is which one to buy.
When thinking about choosing a protein supplement, it’s worth noting that:
  • There are many foods packed with protein that you can creatively fit into your meals and snacks to meet your needs without having to rely on a supplement.
  • Real, whole foods—as opposed to protein powders, which are highly processed—are more natural to include in the human diet, so many people aiming for a diet that is closer to nature might not find supplements as appealing.
  • Unprocessed protein-rich foods also contain other vital nutrients needed by the body in their natural states, such as iron, zinc, calcium and B-vitamins.
  • The protein-rich foods you can buy at the store (meat, milk, eggs, soy products and more) are cheaper than almost any protein supplement.
  • And foods—as opposed to supplements and protein drinks—are regulated for safety. Recent independent lab tests (see Sources below) found that many of the most popular protein supplements were contaminated with heavy metals like lead, mercury and more—a byproduct of processing. That, coupled with the fact that supplements are truly the Wild West, when it comes to products (no regulation, no guarantee of potency as listed, not a lot of rules at all) means that you are putting a lot of trust into the company making the product you’re ingesting.


YOUR PROTEIN PROGRAM
There are several protein types to choose from, each with their own unique aspects and potential benefits. When it comes to protein powders, milk proteins, egg, and pea are among the most desirable.

WHEY PROTEIN

Whey is by far the most popular protein supplement because it has been shown to promote muscle growth and fat loss. It is digested and absorbed faster than other proteins, making it the ideal choice to consume either immediately before or after a workout.
Whey is approximately 20 percent of the protein in cow’s milk and has the highest branched-chain amino acid (BCAA) content, including roughly 11 percent leucine and 9 percent combined isoleucine and valine, yielding a 2:1:1 relationship.
CASEIN PROTEIN
Casein, the main protein you’ll find in milk, is a slow-digesting protein—especially when compared to whey. Depending on how much you consume, casein can take more than six hours to be fully digested and absorbed by the body, which makes this protein great for a sustained amino acid delivery to muscle.
Although it has a lower anabolic, or direct muscle-building effect, when compared to whey, casein is a good source of BCAAs as well as glutamine, which helps it reduce muscle-protein breakdown. Remember net gains in muscle protein reflect the imbalance between muscle protein synthesis and breakdown. Thus glutamine lends support more on the anticatabolic side. Because of its slow-digesting properties, casein is often recommended before bed or in between meals, either by itself or in blends with other proteins.

MILK PROTEIN

We know milk is great for dunking chocolate chip cookies into, but did you also know it’s great for speeding up recovery after an intense workout? Milk protein contains all of the essential amino acids in a natural 80/20 ratio of casein-to-whey blend, which allows for the fast and sustained release of amino acids necessary for muscle growth.
Milk protein isolates and concentrates are common in protein-powder blends, creamy protein ready-to-drink, and protein bars.

EGG PROTEIN

Eggs are making a serious comeback now that some of the long-held beliefs about their role in heart disease are being dismissed. The egg protein found in protein powders is mostly egg-white protein isolate, and is an egg-cellent alternative for people with milk allergies! Egg protein contains all the essential amino acids necessary for protein synthesis, and is easily digested by th body.

PEA PROTEIN

Perhaps not as well-known as its protein counterparts, pea protein is a great option for vegetarians and those with allergies to dairy and eggs. First, it is naturally fat- and cholesterol-free (it comes from a plant after all). Second, pea protein isn’t derived from dairy, making it appropriate for those who are lactose-intolerant. Lastly, it’s completely gluten-free, which can help individuals avoid gastric distress when supplementing frequently. Pea protein is farsuperior to other plant-based protein powders, which can be difficult to digest and are not well-utilized by the body.
Share:

Barbell & Dumbell


Assalam..


Hari ni hari ahad dah masuk hari ke-14 dalam bulan ramadhan.. Dah dua minggu puasa secara tak sedar.. Kalau tak tengok kalendar memang tak tahu dah hari ke berapa sebab syok sangat puasa kali ni ditambah dengan fitness.

Antara senaman yang seronok dibuat adalah yang menggunakan dumbell. Ia flexible dan boleh dibuat di mana-mana sahaja.

So kiranya senaman nak bina ototlah ni.. Kalau nak serius bina otot bolehlah ikuti senaman di bawah mengenai Dumbell(bukan barbell yer sebab makan ruang sikit).

Kalau dah rasa 'ringat' dumbell tu, itu tandanya otot dan kekuatan lengan dah bertambah. So boleh la tambah berat lagi. Tambah berat dumbell akan menghasilkan size otot lengan yang lebih besar dan kuat!

Dan tak lupa, jangan lupa jaga pemakanan pulak. Nak ada otot yang lean tanpa lemak, kena banyakkan ambil karbohidrat komplex selepas senam dan paling penting pengambilan protein untuk mengekalkan jisim otot serta menambah size otot.

So teruskan bersenam ya!!


Side plank bagus untuk oblik(bahagian sisi badan), bagi yang ada gempal sikit kat tepi, nak bakar lemak boleh try senaman di bawah ni.



Ok lah, sampai sini dahulu.

Hingga jumpa ke post berikutnya.

Sekian.
MN
Share:

Friday 10 June 2016

MODAL RM4, DAPAT RM100, KUASA PENGIKLANAN FB ADS

Assalamualaikum wbt..


Selamat berpuasa dan beribadah di bulan ramadhan almubarak yang penuh berkat. Moga sihat hendaknya selalu...

Hari ni nak kongsi tips bagaimana hendak menjana wang dari facebook menggunakan fbads(fb advertising) dengan modal minima RM4 untuk pemasaran sehari.

Perkara penting yang perlu take note sini adalah;

  1. produk yang mempunyai conversion rate tinggi
  2. website menjual/terima payment
  3. produk yang mempunyai permintaan tinggi/nich market


So dari semua tu anda boleh setkan fanpage untuk mengumpulkan follower kepada produk tersebut dan jalankan fbads untuk mendapatkan pembeli yang berpotensi..


Produk mempunyai conversion rate tinggi

Bermaksud produk yang mudah terjual kerana anda pasarkan kepada sekumpulan orang yang berminat dengannya. Ia juga bermaksud traffic atau pelawat yang ditukarkan kepada pembeli. Maka produk yang tinggi conversion rate, dalam bahasa lainnya adalah produk mudah dijual kepada pelawat dari iklan anda.

Sebagai contohnya jika di bulan ramadhan ini pastinya produk-produk berkaitan kuih-muih/biskut raya dan baju raya. So target costumer anda adalah penggemar kuih raya atau pembeli baju raya kerana permintaan akan tinggi pada bulan puasa ini.

Product yang sesuai + bulan puasa = Conversion rate tinggi


Website menjual/menerima payment

Ini adalah part paling penting dan kritikal. Anda wajib ada kedai jika hendak menjual. Untuk urusan ini, anda wajib ada satu laman website menjual untuk maklumat produk anda dan cara-cara payment produk anda. Zaman sekarang cukup mudah dimana orang cuma postkan sahaja iklan dan meminta 'PM' dari prospek produk. Ia berkesan juga tetapi adalah lebih baik jika punyai website kerana melalui website itu, pelanggan/prospek hanya akan tertumpu pada produk anda tanpa ada iklan-iklan lain yang boleh alihkan perhatian dia.

urusan payment juga akan lebih kemas dan teratur tanpa anda pening nak jawab soalan ulang-ulang dari customer yg ramai. Hanya perlu sediakan ruang bayaran dan itu sudah cukup untuk menjawabkan soalan bagi pihak anda.

Produk yang punyai permintaan tinggi

Produk yang punyai permintaan tinggi adalah produk yang mempunyai trend pembelian yang tinggi kerana sesuatu fesyen(jika anda menjual baju) atau kuih/biskut kerana keunikan produk itu. Selain itu faktor diskaun juga akan menjadikan sesuai produk itu mempunyai permintaan tinggi.

Dropship
Dropship adalah cara altenatif jika anda tidak punyai produk sendiri. Anda boleh sertai perniagaan dropship secara percuma atau bayaran minima. Melalui ini anda dapat kenal-pasti ketiga-tiga ciri diatas terhadap produk yang ditawarkan. Satu kelebihan dropship ini adalah anda tak perlu setkan website sebaliknya cuma perlu dapatkan pembeli dan selebihnya anda serahkan pembeli itu kepada penyedia dropship anda! mudahkan?

Jika berasa ia sesuai dan boleh jual, so tunggu apa lagi, setkan fanpage, isikan maklumat produk dan mulailah beriklan!
Topup RM3 jer.. hehehe.. Oleh kerana masih ada baki dari kempen pengiklanan terdahulu, so bolehlah tambah dengan RM3 ini jadikan ia RM4.. Very small bajet kan? Saya rasa semua orang mampu nak beriklan RM4 ni. :)


Saya terima pembeli berberapa jam kemudian melalui paypal. So kalau dah paypal ni maksudnya pelanggan luar dari Malaysia.. I mean Brunei, Indonesia dan Singapore lah.. So yang ni dapatlah customer dari Brunei.

Wow macam bestkan?? Saya dapat dari Brunei sebab saya setkan audiens tu untuk Brunei, so ikan saya akan dipaparkan di bahagian Brunei sahaja. Paypal adalah cara terbaik sebab ia boleh uruskan pembelian kad debit/kredit dari pelanggan. Tolak caj sikit so dapatlah RM93.60.

Iklan saya ni boleh tahan juga 'reach'nya sebab RM4 tu cuma dalam jangkaan bawah 400 orang sahaja tetapi semenjak ia adalah produk yang tinggi coversion rate dan nich tinggi maka ia cepat viral dikalangan luar dari reach.. Boleh jadi ia adalah rekomendasi dari prospek itu kepada prospek lain seperti kawan atau keluarga.

Dalam masa saya menulis iklan ini, saya terima lagi 1 jualan bernilai RM100 melalui CIMBCLICKS.. Maka secara totalnya kini sudah mencapai RM193.60 hanya dengan bermodalkan RM4 sebagai pengiklanan. Untuk maklumat semua, produk yang saya jual ini adalah produk digital yang saya hasilkan sendiri, jual dan simpan untung 100%. hehehehe.. So tak ada kaitanlah dengan produk-produk baju raya dan kuih raya tu yer.. cuma nak bagi idea jer.


Okeylah sampai sini dahulu.

Nanti saya akan share-kan lagi info-info menarik mengenai internet marketing laman sosial ini di masa yang akan datang inshaAllah.

Sekian.
Wsslm..

MOHDNASYIT




Share:

Tuesday 24 May 2016

Cantikkan foto menggunakan kaedah khas photoshop


Assalam..

kadang-kadang dah snap foto tapi masih rasa tak puas hati lagi hasilnya. So mulalah nak cari software editing untuk 'mencantikkan' foto. Akan tetapi masih juga tak puas-hati..
Well kalau pernah rasa begitu, try-lah photoshop photo anda! Bukan bermaksud nak ubah fizikal yer.. heheheh.. ubah warna jer..

2 jenis editing yang saya paling suka iaitu;
1 - ubah warna kasi terang(HD)
2 - ubah jadi kartun

Jom lihat photo yang sudah diubah-suai..




Lain-lain foto..







Best kan dapat kasi jadi HD ni?... :)

Sekian dulu.

MOHDNASYIT
Share:

Chest Workouts

Mens Chest Workouts – Most effective chest workouts


Bench Press – Flat

Incline Bench Press

Decline Bench Press


Dumbbell Press

Incline Dumbbell Press

Decline Dumbbell Press

Push Up

Dumbbell Fly’s

Dumbbell Incline Fly’s

Dumbbell Decline Fly’s

Dips

Sumber : http://www.all-bodybuilding.com/




Share:

Sunday 15 May 2016

Photo Editing

Ubah-suai gambar guna Teknik khas retouching image

Assalamualaikum wbt.


Lama rasanya ye tak update blog ni? Biasalah sibuk dengan bermacam-macam urusan sejak kahwin ni so memang jarang ada masa untuk blog ni.. Antara perkara yang disibukkan tu adalah;

1 - bercinta dengan wife
2 - mencintai wife
3 - ulang proses 1 dan 2

hahaha..!! apalah ini semua??

Hajat lama tercapai

Dah lama berhajat nak belajar photoshop ni tapi macam biasalah(kalau tak biasa buat-buat sahaja la sudah biasa), susah nak dapat info yang tepat yang betul-betul kita perlukan. Banyak kursus dan buku diluar sana cuma ajarkan asas-asas tapi masih tak cukup untuk membantu menghasilkan photo-photo editing yang cun-melecun..

So ditakdirkan datanglah bergolek satu ilmu photoshp dari langit tanpa usaha... hihihi.. Dan hasil dari belajar ilmu tersebut dapatlah edit-edit photo sedikit.. Alhamdulillah..

So let's check it out!


Perhatian - ada sesetengah foto ni di ambil pada resolusi rendah, so faham-faham sajalah kalau ada kabur-kabur tu.. hehehe.. Sila klik foto untuk besarkan yer. Tq.

Sebelum 'retouching'
Selepas teknik 'retouching'

 Jom lihat berberapa gambar lain!


Old Town White Coffee Labuan
UMSKAL

waterpark

ujana kewangan

hari raya 2015

BBQ

anak buah


Teknik Photo color grading -






Brian Tracy

Saya sentiasa berpegang dengan nasihat beliau mengenai ilmu - sentiasa upgrade skill dan tambah ilmu baru. Kata-kata ini adalah apa yang telah membentuk saya hingga hari ini.

Photoshop ni susah ker..?

Sebenarnya tak susah, yang penting carilah ilmu dahulu dan ia tak semestinya mahal sebab sejujurnya ilmu yang saya pelajari ini kos cuma RM113(bawah RM120.. saya tak ingat sebenarnya.. hehehe)

Ramadhan is UpNext..

Ramadhan kini tinggal berberapa minggu lagi. So sekarang BZ untuk perancangan ramadhan nanti pulak lagi lah.. Macam biasa, nak berniaga lagi pulak.. hehehe..

So sampai sini dahulu entry ni.

Sehingga berjumpa lagi.

Assalamualaikum wbt.

-Nasyit-










Share:

Wednesday 3 February 2016

Lepak, Make Money, Repeat


Hey yo whats up gengs...


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Lama tak singgah nak menulis story kat blog ni jadi hari ni terbuka pintu hati setelah mendapat seru(dah sampai seru akhirnya..) untuk menulis blog..

Sejak kami ni memang jenis yang tak bekerja(makan gaji), so kerja kitaorang cuma lepak kemudian layan biz online, collect duit. Senangkan? kehkehkeh..

Bila dah 'boring' dengan biz lama, so kitaorg akan try biz baru pulak lagi...

Bisnes baru?


Hari ni nampaknya agak bz sikit tengok-tengok design logo terbaru untuk project logo studio dia..

Macam shopping-shopping pulak kan..?

Sekarang nampaknya tengah sibuk nak 'memper-evolusikan' teknik-teknik/skill untuk penghasilan logo baru(semenjak bisnes ini adalah mengenai logo maka prodaknya adalah logo jer lah..).

Bisnes digital ni memang menguntungkan sebab yang jadi cabaran sini cumalah kreativiti dan hasil kerja sahaja.. Berbeza dengan bisnes konvensional lain yang lebih kepada fizikal dan mencabar dari segi persaingan kualiti barang fizikal and what-so-ever(malas nak ulas.. hehehe)

Keberuntungan Bisnes Digital?


Untung memang sangat untung sebab tak perlu simpan stok dan tak perlu modal besar. Cuma perlu ilmu dan skill sahaja.. Yang selebihnya biar kreatif dan inovatif..

Anyway di pendekkan story...,

Kepada yang nak singgah tu boleh la landing ke web page beliau di sini > http://www.sopheestudio.com/

Manatahu berminat kan?

Ok sehingga berjumpa ke entry berikutnya pulak.

BYE! :D


-mohdnasyit-






Share:

Recommended Webhosting & Domain Services

HUBUNGI

Sila hubungi saya di:
email : admin@pullbackforextrading.com
whatsapp: 0168225295


ENJIN CARIAN GOOGLE